Hokej

VIDEO: Hokejisti Jesenic ostali brez lige EBEL

Celovec, 23. 05. 2012 14.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./E.K./M.F.
Komentarji
17

Na sestanku vodstva razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva, lige EBEL, so sodelujoči prižgali rdečo luč za nastopanje moštva Acroni Jesenic v prihodnji sezoni. Status jeseniškega kluba je za eno leto zamrznjen.

Hokejski klub Acroni Jesenice v sezoni 2012/2013 ne bo nastopal v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ligi EBEL, so sklenili na današnjem sestanku vodstva lige v Celovcu. Predstavniki predsedstva in klubov, ki nastopajo v ligi, so se odločili, da zamrznejo njihovo članstvo za eno leto. Klub mora urediti svojo finančno situacijo, najprej poplačati dolgove do lige EBEL. Jeseniško moštvo naj bi tako prihodnjo sezono nastopalo v t. i. ligi EBEL 2 (tukaj naj bi nastopala predvsem moštva z mladimi igralci do 20 let, neke vrste podružnična moštva ekip lige EBEL) oziroma v t. i. nacionalnem prvenstvu, ki ga naj bi organizirali avstrijska in slovenska zveza, v njem pa naj bi sodelovali posamezni slovenski, avstrijski in tudi morda drugi klubi (Hrvaška, Madžarska, Srbija,...).

Jeseniški hokejski klub se je tako znašel v precej težavnem položaju. V ponedeljek je klub po glasovanju na občnem zboru dobil novega (in starega) predsednika s polnimi pooblastili, Slavka Kanalca. Jeseniški klub je globoko v rdečih številkah, saj je finančno poročilo razkrilo, da sta se tako leto 2010 kot 2011 končali z rdečimi številkami, po koncu zadnjega je minus znašal 2,65 milijona evrov. Navkljub odsotnosti Jesenic se bo liga razširila, vključili se bosta dve avstrijski moštvi iz sedanje druge avstrijske lige, Dornbirn in Innsbruck, ki je v preteklosti že igral v tem tekmovanju, ne bo pa udeleženca iz slovaške extralige (Pieštany).

Predsednik Acroni Jesenic Slavko Kanalec
Predsednik Acroni Jesenic Slavko Kanalec FOTO: Aljoša Kravanja

Stik z EBEL bo ostal
"Ker je za sanacijo finančnih težav HK Acroni Jesenice potreben resen rigorozni finančni načrt, so se prisotni strinjali, da HK Acroni Jesenice v naslednji sezoni lige EBEL ne nastopi. Ker pa je klub HK Acroni Jesenice močna in verodostojna blagovna znamka in ker ima v mlajših selekcijah izjemne potenciale domače Jeseniške šole, je vodstvo lige Ebel HK Acroni Jesenice sicer zamrznilo članstvo za eno leto, hkrati pa se zavzelo, da bo HK Acroni Jesenice pomagalo pri vključitvi v avstrijsko nacionalno ligo »Ebel young stars«. Prisotnost v ligi 'Ebel young stars' ne bo omogočila samo tekmovalnih nastopov in izkušenj igralcev, pač pa bo s tem ohranjen tudi neposredni športni kontakt z ligo. Vodstvo lige Ebel bo še naprej budno spremljalo razvoj dogodkov v HK Acroni Jesenice. V primeru pozitivnih premikov bo HK Acroni Jesenice ponovno vključen v tekmovanja lige Ebel. Hkrati pa ostaja HK Acroni Jesenice v ligi Ebel prisoten tudi skozi članstvo, saj ima predsednik še naprej pravico glasovanja,“ so sporočili iz jeseniškega hokejskega kluba.

O nastali situaciji sta v Celovcu spregovorila tudi podpredsednik lige EBEL Matjaž Sekelj in predsednik jeseniškega kluba Kanalec.

Začeti pri temeljih
"Menim, da je to glede na aktualne razmere najboljša možna rešitev in hkrati priložnost, da na Jesenicah uredijo aktualno stanje. Le to jim namreč omogoča vrnitev v avstrijsko druščino. Priložnost imajo, sedaj pa je na njih, da uredijo poslovanje. Morebiti bi bilo najbolj smiselno, da Acroni Jesenice in Jesenice mladi sedejo za mizo, se dogovorijo o strategiji za prihodnost in pri temeljih začnejo graditi povsem novo zgodbo. Za pozitivno rešitev bo potrebno narediti miselni preskok,“ je za 24ur.com povedal predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

antiovca
23. 05. 2012 21.28
+3
Kanalec je skopal KANAL in je v 3 letih uničil 60letno tradicijo hokeja na Jesenicah. Hokej klub mu je samo objekt za pranje denarja. In to njem in njemu podobnih, ki so ga ponovno izvolili za predsednika. V zapor bi ga morali strpat. tako kot ostale barabine. Matr bi ga na....pa čeprav sem in bom vedno za OLIMPIJA.
elzan
23. 05. 2012 19.34
-6
olimpijaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
elzanjusufi
23. 05. 2012 22.24
+1
Roman Kosmos
23. 05. 2012 18.36
+8
Gospoda, če vam ni jasno to poomeni konecslopvenskega hokeja v A grupi. Olimpija je tako na istem , ko bodo uspeli dokazat da je Sekelj naredil samo prenos kluba in bo moral plačat zaostale obveznosti ki jih ima. V glavnem ta naš revni hokej upravlja kup lopovov in barab! Škoda! Če kdo misli da lahko naš hokej obstane z enim klubom je zrel za v norišnioco!
12king12
23. 05. 2012 16.16
+11
res škoda za slovenski hokej naj si vzamejo naši za vzgled samo avstrijsko ligo kako iz leta v leto napreduje sedaj so ostvarili celo ligo ebel 2 s tem naš hokej samo izgublja na veljavi in s tem tudi slovenska reprezentanca ne more napredovati za vzor avstrijci so pa iz leta v leto močnejši res škoda upam da se kmalo vse popravi
griksiflips
23. 05. 2012 16.00
-5
Ma pričakovano in realno. Acroni ni na nivoju za igranje v EBEL ligi kajti trenutni sponzorni nemorejo zadovoljit niti za redno amortizacijo kluba, kaj šele da bi kaj ostalo za pokrivanje zaostalih obveznosti. Igranje samo v DP pomeni potop hokeja na Jesenicah kajti kateri resen sponzor jih bo pa še podpiral da bo mogoče viden na 4 tekmah v aprilu mesecu v finalu DP. Mislim da jih bo zelo malo. Dejtvo je da bodo morali sedaj popolnoma se podredit svojemu mladinskemu programu in poizkati ali stvariti kopico mladih talentov če želijo priti nazaj med resne klube. Sanacija je pričakovana , vprašanje pa če realna. Tako da HK Acroni Jesenice je na dnu. Lahko pa vprašajo mojstra prevar gospoda Seklja kako se naredi iz HK v DD in si spet poštenjak in čist pred državo in upniki in imaš ponovno 10-15 let časa da naredil malo svinjarije za katero nebi odgovarjal.
themaster1997
23. 05. 2012 15.10
+6
Bravo res bravo Slavkec,sem vedo da ko so ga spet zvolili za predsednika da gre jeseniški hokej v K****!
lombroso
23. 05. 2012 15.04
+10
Dvakrat zadnji in enkrat predzadnji in povečan dolg za milion evrov je Kanalčeva bilanca minulih treh sezon. Kako ga ni sram svojega ne-dela v klubu. Človek mora biti bolan v glavi, da ne vidi, da se ne spozna na zadevo in da ni sposoben voditi kluba. Ebla na Jesenicah ne bomo videli nikoli več. Tistih 300 tisoč evrov, ki jih prispeva železarna je dovolj za tekoče delovanja kluba v slovenski ligi, ne pa še za poplačilo dolgov. ADIJO JESENIŠKI HOKEJ
real0madrid
23. 05. 2012 14.58
+0
kjej paj patr bogdan knavs ?
janezvez405
23. 05. 2012 14.58
+9
RIP slovenski klubski hokej
jurle74
23. 05. 2012 14.53
+6
pokop za ves SLOVENSKI HOKEJ
unja1.m
23. 05. 2012 14.58
-13
tako se bo en dan potopil tudi maribor...ostala bo edina OLIMPIJA
DarthRevan
23. 05. 2012 15.12
+11
unja1.m, če vidiš le malo dlje od svojega nosu, veš, da je to slabo. Tudi za Olimpijo.
dajno
23. 05. 2012 15.31
+4
Unja, če če bi vedel kako je stanje v LJ in MB, bi prej rekel obratno, kar pa je seveda slabo za SLo nogomet.
mig67
23. 05. 2012 14.47
+13
BRAVO KALANC!!!! Grobar Hokeja na gorenjskem. zdej si si pa postavil spomenik vsi bodo vedeli kdo si!!!!
mirko.b
23. 05. 2012 15.32
+2
Nebom rekel da ni Kanalec kriv zato da ni denarja, vendar se je največ dolgol nabralo v sezoni ko so jeseničani nastopali 1. v ligi ebel, ko je bil na čelu jesenic Mahkovec in od takrat se pojavljajo težave z denarjem.
j1n
23. 05. 2012 22.12