Hokej

FOTO: Zmaji v Podmežakli premagali železarje, naslov prvaka bo odločila peta tekma

Jesenice, 07. 04. 2016 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./Ž.L./STA
Komentarji
5

V dvorani Podmežakla še ni padla odločitev o slovenskem hokejskem državnem prvaku, odločitev o naslovu bo padla v Tivoliju. Po četrti tekmi velikega finala med Telemach Olimpijo in Sij Acroni Jesenicami in po zmagi Ljubljančanov na Jesenicah (0:3) je stanje v zmagah izenačeno (2:2).

Letošnji finale hokejskega državnega prvenstva med Telemach Olimpijo in Sij Acroni Jesenicami je zelo izenačeno, o čemer priča tudi podatek, da bo naslov prvaka oddan šele po peti, odločilni tekmi. Trenutno stanje v zmagah je izenačeno na 2:2, tako da bo šele zadnja tekma v Tivoliju prinesla odgovor, ali bodo Jeseničani ubranili naslov prvaka, ali pa se bodo lovorike veselili Ljubljančani.

Ob koncu tekme so navijači na led zmetali tudi pirotehniko.
Ob koncu tekme so navijači na led zmetali tudi pirotehniko. FOTO: Damjan Žibert
Prvi dve tekmi sta dobili domači moštvi, nato pa so Jeseničani v ponedeljek dobili tekmo v Tivoliju in povedli z 2:1 v zmagah. Za naslov prvaka so potrebovali še eno in zaključni plošček so imeli na tekmi v domači Podmežakli. Pred polnimi tribunami (3500 gledalcev) so Ljubljančani upravičili vlogo favorita in zmagali s 3:0. Znova sta bila izvrstna oba vratarja, Žan Us pri železarjih in Oliver Roy, ki je "zaklenil" vrata, pri zmajih. Odločilna tekma bo v dvorani Tivoli v ponedeljek.
Olimpija je zmagala v jeseniški dvorani Podmežakla.
Olimpija je zmagala v jeseniški dvorani Podmežakla. FOTO: Damjan Žibert

Uvod je bil podoben kot prejšnja tekma v Ljubljani: zeleno-beli so pritiskali in iskali pot do gola, tokrat pa so jo tudi našli. Po nekaj uvodnih polpriložnostih gostov in neizkoriščenem "power-playu" domačih je imela v osmi minuti igralca več tudi Olimpija, po 159 minutah pa je klonil tudi Us, ko je Luka Kalan zadel iz gneče pred golom. V prvi tretjini sta za goste zapretila še Jure Sotlar in Aleš Mušič, najlepšo priložnost pa je imel za domače Miha Brus, toda vratar Oliver Roy je v 16. minuti njegov poskus odlično ubranil.

V nadaljevanju so Jeseničani prevzeli vlogo tekmecev s prejšnjega dvoboja: bili so boljši, nevarnejši, tudi dvakrat imeli igralca več, vendar niso zadeli. Vsaj ne mreže, so pa dvakrat prišli do okvira gola: najprej Nejc Berlisk v 25. minuti, potem pa še Gašper Glavič v 28.

Vse te zgrešene priložnosti so se maščevale s prejetim zadetkom. Olimpija je večji del te tretjine igrala v obrambi, nato pa imela v 32. minuti igralca več. Najprej je Nardo Naagtzam sicer s kakšnega metra zgrešil skoraj prazen gol, napako pa je z močnim strelom od daleč popravil Anže Ropret in zeleno-belim zagotovil trdnejše vodstvo. Tik pred iztekom tretjine bi lahko za domače znižal Sašo Rajsar, a je bil Roy dovolj zbran, da je preprečil zadetek.

V zadnjem delu so se gostje posvetili obrambni taktiki, ki je uspešno delovala. Dobro so zapirali svojo tretjino, onemogočali Jeseničane, ob tem pa na drugi stran prežali na priložnosti za povišanje vodstva. Na jeseniški strani so poskušali Anže Terlikar, Aleš Remar in Tadej Čimžar, a je bil na pravem mestu Roy, za goste bi lahko zmago potrdil Natzgaam, a mu je Us strel ubranil.

V zadnjih dveh minutah so domači poskusili še brez vratarja, enajst sekund pred koncem pa je v protinapad pobegnil Žiga Pešut. Tekmeci so ga pred praznim golom nepravilno ustavili, sodniki pa so zadetek kot tehnični gol priznali, kar je razjezilo domače privržence, ki so pred tem sicer v velikem številu pripravili dobro vzdušje, tako da so za konec dvoboja na led zmetali še nekaj pirotehnike.

Sij Acroni Jesenice - Telemach Olimpija - 7
Sij Acroni Jesenice - Telemach Olimpija - 7 FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Sij Acroni Jesenice - Telemach Olimpija 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
strelci: 0:1 Kalan (Sotlar, Mušič, 9.), 0:2 Ropret (Selan, 33.), 0:3 Pešut (60.).

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HerrFlick
08. 04. 2016 11.12
+6
vse skozi sem navijal za olimpijo, ampak tole pa je sramota. Jesenice imajo letni proračun kot en olimpijin tujec mesečne plače, pa rabijo 5 tekem da jih premagajo, če jih sploh bodo. Se vidi kje je srce in kje prodane duše. JE SE NI CEEEE
El Diablo 2013
10. 04. 2016 17.26
-1
ti si pa tak blefer....vse skozi sem navijal za Olimpijo, hahahaha......o katerem 5x večjem proračunu ti govoriš hepan? denarja v hokeju že zdavnaj ni.....takšna je tudi kvaliteta.
j1n
10. 04. 2016 20.06
car2314
08. 04. 2016 10.59
-3
olimpijaoleee
j1n
08. 04. 2016 14.34
+1