Hokej

Selektor Zupančič na turnir na Poljskem s pisano zasedbo

Ljubljana, 26. 10. 2015 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Slovenski hokejski selektor Nik Zupančič je objavil seznam hokejistov, na katere računa na prijateljskem turnirju med 5. in 7. novembrom v Katovicah na Poljskem, kjer se bo Slovenija merila z Južno Korejo, Avstrijo in Poljsko. Ekipa se bo prihodnji teden zbrala na Bledu.

Glavna naloga članske hokejske reprezentante čaka aprila na svetovnem prvenstvu Divizije 1, ki to bo prav tako na sporedu v Katovicah, kot novembrski prijateljski turnir. Slovenski hokejisti so na zadnjem SP skupine A na Češkem izpadli iz elitne skupine in glavna naloga selektorja Nika Zupančiča, ki je nasledil Matjaža Kopitarja, je v Katovicah vrniti rise med svetovno hokejsko elito.

"Seveda je v tem obdobju hokejske sezone težko sestaviti seznam po željah selektorja, kajti klubi, v katerih naši igralci igrajo, imajo svoje interese. Po eni strani jih tudi razumem. Potem so tukaj poškodbe, ki krojijo sestavo seznama in nam niso prizanesle pred prvim zborom v letošnji sezoni. Načrt za prvi zbor je ustvariti pozitiven ekipni duh, predstaviti reprezentantom določene spremembe, ki pa so bolj detalji in nam ne bi smeli predstavljati večjih problemov ter preizkusiti nekatere, predvsem mlajše igralce, v določenih situacijah v igri," je ob sestavi seznama povedal Zupančič.

Kot pravi Zupančič, je za Slovenijo pomembno tudi, da se seznani z dvorano v Katovicah, hotelom, mestom: "Rezultat tokrat ne bo v ospredju, čeprav bomo vsako tekmo igrali na zmago. Bolj kot ekipa Avstrije nas zanimata Poljska in Koreja, s katerima se bomo srečali tudi na svetovnem prvenstvu."

Finska - Slovenija - 9
Finska - Slovenija - 9 FOTO: Reuters

Seznam reprezentance:
vratarja: Robert Kristan (Pardubice), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg)
branilci: Matic Podlipnik (Bolzano), Sabahudin Kovačević (Graz 99ers), Žiga Pavlin (Slavija Praga), Jurij Repe (Kladno), Mitja Robar (Mlada Boleslav), Miha Štebih (Dukla Jihlava), Andrej Tavželj, Miha Logar (oba HDD Olimpija);
napadalci: Žiga Jeglič (Slovan Bratislava), Jan Urbas (Vasteras), David Rodman (Dresdner Eislöwen), Boštjan Goličič (Gap), Žiga Pance, Miha Verlič (oba VSV Beljak), Anže Kuralt, Ken Ograjenšek (oba Epinal), Gregor Koblar, Nik Pem, Žiga Pešut, Anže Ropret (vsi HDD Olimpija);

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Primož Roži? 1
27. 10. 2015 02.26
nikoli več ne bo kot je nekdajbilo
rambek
26. 10. 2015 19.37
Mankako nekateri najboljsi
tedoU4B9Xmedo
26. 10. 2015 21.54
-1
Jasno, da Kopitarja ne bo. Od tega turnirja ne more imeti koristi, lahko se pa poškoduje.