Hokej

Gradec do zmage v Podmežakli

Jesenice, 06. 12. 2011 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 29. kroga razširjene avstrijske lige Ebel izgubili proti Graz 99ersom (0:3). Železarji tokrat niso imeli odgovora za ostro igro tekmecev.

Pred tekmo sta zadnjeuvrščene Jeseničane in devetouvrščene Gradčane ločili dve točki. Železarji so nastopili brez poškodovanih Jake Ankersta, Andreja Židana in Anžeta Kuralta, manjkal je tudi Karl Henrik Petre, ki se s klubom še vedno ni dogovoril o nadaljnjem sodelovanju. Gostje so hitro nakazali, na kakšen način želijo priti do zmage. S trdo in grobo igro na meji prekrška so se zaletavali v jeseniške igralce in domači vratar Michal Fikrt se je moral hitro izkazati. Prvi poskusi Jeseničanov pa so postali plen gostujočega vratarja Fabiana Weinhandla, tudi ob prvi izključitvi na avstrijski strani. Gostje so prišli do vodstva z igralcem več, ko se je plošček srečno odbil v gol od branilca Dustina Van Ballegooieja. Gostje iz Gradca so izkoristili tudi drugo številčno prednost, tokrat je Van Ballegooie lepo zadel zgornji levi kot Fikrtovih vrat. Železarji so bili najbližje zadetku minuto pred prvim odmorom, ko je Jan Berčič iz ugodnega položaja zadel zunanji del vrat Gradca.

Andrej Tavželj je imel zadnjo priložnost za gol železarjev.
Andrej Tavželj je imel zadnjo priložnost za gol železarjev. FOTO: Damjan Žibert

Domači so drugo tretjino začeli z igralcem več, Antti Pusa je pri tem zadel le zunanji del mreže. V nadaljevanju je bila igra dokaj tekoča, z nekaj zaključnimi streli na obeh straneh, ki pa sta jih oba vratarja zanesljivo zaustavila. Najnevarnejši je bil strel gostujočega napadalca Guillauma Lefebvreja, ki ga je Fikrt odbil. Druga tretjina se je tako končala brez golov. V 42. minuti je Matthias Iberer po prodoru izza vrat presenetil Fikrta in povišal vodstvo gostov. Gorenjci so se nato dvakrat zapored ubranili z igralcem manj. Pred vrati Weinhandla je bilo vroče, ko so železarji napadali z igralcem več, a plošček ni hotel v gol po poskusu Jureta Dolinška. Avstrijski vratar je srečno ohranil mrežo nedotaknjeno tudi po strelu Žige Grahuta. Projektil Andreja Tavžlja z modre črte pa je zaustavila prečka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ellerion
09. 12. 2011 06.58
+1
Najbolj se je poznala utrujenost in pomanjkanje izkušenih jedrnih igralcev, ki bi ekipi dali ostrino. Pristranskost sodnikov je pa že legendarna. Bo že bolje...
stromberg
07. 12. 2011 10.33
+2
tud jest se strinjam,da je bila včeraj prisotna utrujenost,na drugi strani pa izrazito pristransko sojenje v korist gostov,katerim je bilo dovoljeno vse,na naši strani pa dobesedno vsak kontakt izključitev.
red_heart
06. 12. 2011 23.09
+6
Igrali so dobro, problem je bila utrujenost zaradi kratke klopi, poškodbe in zaradi pristranskih sodnikov...poleg tega so to mladi igralci, neizkušeni in normalno je, da v igri iz tekme v tekmo malo nihajo...jest sem bil na tekmi in sem bil zadovoljen tudi z današnjo igro...samo tako naprej!!!
Br.1
06. 12. 2011 22.11
+2
Res je dober tale Graz 99
trava@pinkponk.com
06. 12. 2011 21.54
-5
kaj se je zgodilo danes.igrali so kot da so prvič na ledu.kje je igra iz nedelje.škoda da so zapravili možnost nadaljevanja po lestvici na vzgor.mislim če se hito ne bodo spravili k sebi je res konec. ne razumem enkrat igrajo da sploh ne moreš verjeti enkrat pa kot da spijo.jeseničani treba se bo vzeti v roke in igrati kot da je zadnja.danes sem pa priznam razočarana.
Never forget 11.7.95
06. 12. 2011 22.11
+0
oldfard
07. 12. 2011 06.43
+2