Hokej

FOTO: Zmaji klonili proti prvakom lige

Ljubljana, 18. 01. 2013 20.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Telemach Olimpija je v predzadnjem krogu rednega dela lige EBEL gostil hokejiste iz Linza. Aktualni prvaki razširjenega avstrijskega prvenstva so bili boljši tekmec in so v Tivoliju slavili s 6:1. Zmaji ostajajo na 10. mestu lestvice.

Hokejiste v ligi EBEL po petkovih tekmah čaka le še en krog pred koncem rednega dela tekmovanja in nadaljevanjem v zaključnih bojih. V 43. krogu so igralci Telemacha Olimpije gostili aktualne prvake iz Linza in ostali praznih rok. Črna krila v letošnji sezoni ostajajo uganka za zmaje, saj so proti njim izgubili že četrto medsebojno tekmo v letošnji sezoni, Linz pa si je z zmago zagotovil uvrstitev med prvo šesterico moštev pred nadaljevanjem prvenstva.

Trener Bojan Zajc ni mogel računati na kaznovanega prvega trenerja Jerryja Kuhna in branilca Damjana Dervariča, v golu je bil tako kot na zadnji tekmi 21-letni Matic Boh. Prva tretjina je bila zelo izenačena, zmaji so imeli precej lepih priložnosti, bili tudi boljši v strelih na gol (15:9), a je bil vratar gostov Lorenz Hirn v dobri formi. Edini gol so v 12. minuti dosegli gostje, z modre linije je ustrelil branilec Frank MacDonald, pred golom pa je bil najbolj spreten Brett Engelhardt. V drugi tretjini je bila tekma praktično odločena, črna krila so naredila delni izid 3:0. V 29. minuti je za vodstvo z 2:0 pokritega vratarja Boha premagal avstrijski napadalec Brian Lebler, v 34. minuti je že bilo 3:0, spodnji kot gola pa je zadel Martin Grabher Meier. V 39. minuti znova napaka v obrambi zmajev, to je znal izkoristiti izkušeni Pat Leahy, ki je zadel za 4:0. Zadnja tretjina ni prinesla želenega preobrata v korist zeleno-belih, čeprav je branilec Patrick Coulombe dosegel gol za 1:4 ob igralcu več v 49. minuti. Vendar so gostje vrnili z dvema goloma v zaključku tekme, najprej je gol dosegel Daniel Oberkofler (56. minuta), nato pa še Rob Hisey (58.).

Hokejisti Linza so slavili v Tivoliju.
Hokejisti Linza so slavili v Tivoliju. FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Telemach Olimpija - Linz 1:6 (0:1, 0:3, 1:2)
 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Helmuth
19. 01. 2013 02.57
+1
to je bil fix stoletja ...hvala olimpija...
stromberg
18. 01. 2013 23.21
-1
škoda je zgubljenih tekem,sploh doma.sem pa mišljenja,da bi moral klub denarno kaznovat prvega golmana kuhna,ker je s svojim izpadom in kaznijo močno škodoval klubu,ne glede kaj se je vse dogajalo na tisti tekmi,ko je napadel nasprotnika.nekaj podobnega se je mislim da dogajalo tudi z lamurujem prejšnjo sezono,do novega leta odlične obrambe,potem pa,ko je padel dogovor z enim močnejšim klubom ebel lige pa slabo branjenje,poškodba itd,zato mislim da se je tudi kuhn nekaj dogovoril,samo vprašanje s kom.
metalc4ever
18. 01. 2013 22.48
+3
Ne vem no, jaz pa po današnji tekmi nisem tako razočaran... Fantje so borbali, zadeli tudi dve vratnici, v prvi tretjini pa bili velikomboljši nasprotnik. Škoda, se mi zdi, da si linz ni zaslužil zmagati s tako visoko prednostjo. Obramba sicer brezveze, smo imeli pa tudi precej smole. Pa thomasa imamo, druge ekipe se sploh ne zavedajo, kakšno prednost imajo s tem. Glave gor, pozabimo tole tekmo in gremo dalje.
?ak mal noris
18. 01. 2013 22.30
+2
lulček od lulčka...druzga po današnji tekmi ni za povedat!!!
FH540
18. 01. 2013 21.31
+9
Vidi se kdo ali kaj je bil Mursak...
El Diabbolo
18. 01. 2013 23.17
-5
S takim golmanom nebi zmagal če bi igral 3je Muršaki. Edin če bi enga u gol postavu mogoče. Boh ni sposoben brant na koseškem bajerju kah šele u EBEL ligi. Seveda je zato krivo tudi vodstvo kluba saj je jasno da rabiš tudi za golmana ustrezno menjavo