Hokej

FOTO: Zmaji izkoristili prvi zaključni plošček

Ljubljana, 01. 03. 2012 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Tilie Olimpije so na krilih polne dvorane pod Rožnikom le zlomili odpor neumorne Sape iz Szekesfehervarja (4:3) in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah zasluženo uvrstili v polfinale Lige EBEL.

Gostje so začeli silovito in dodobra ogreli mladega vratarja Matica Boha. V 11. minuti so izkoristili napako domače obrambe in povedli. Marton Vasu in Istvan Sofron sta iz igre 'vrgla' Igorja Cvetka, Vas pa je ugnal še Boha. Ljubljenci domačega občinstva pa se niso predali in kmalu izenačili. V gneči pred vrati gostov je sprožil Igor Cvetek, plošček pa je za hrbet Adama Munra preusmeril Ken Ograjenšek.

V drugi tretjini so zmaji zaigrali še odločneje in v dvorani pod Rožnikom kmalu prevzeli pobudo. Vodstvo so si z igralcem več na ledu uspeli priigrati v 29. minuti. Po strelu Brada Cola je odbitek v mrežo pospravil neumorni Aleš Mušič. Hokejisti Sape pa so celo z igralcem manj uspeli izenačiti. Balazs Ladanyi je po napaki Cole zdrsal v tretjino Ljubljančanov in podal do Vasa, ki se je še drugič vpisal med strelce. V 36. minuti pa so varovanci Hannuja Järvenpääe spet povedli. Brock McBride je prodiral proti vratom Sape, pri tem pa ga je nepravilno oviral Andras Horvath. Sodniku ni preostalo drugega, kot da pokaže na kazenski strel, ki je uspešno izvedel kar McBridge.

V odločilni tretjini so Madžari zaigrali na vse ali nič, kar se jim je kmalu obrestovalo. Harlan Pratt je z natančno odmerjenim strelom izid v 47. minuti spet poravnal (3:3). Ljubljanski hokejisti so nato silovito pritisnili na gostujoča vrata in si priigrali kar nekaj izjemnih priložnosti. Naposled je za eksplozijo v Tivoliju vendarle poskrbel Mušić, ki je po strelu Hughesa mojstrsko preusmeril let ploščka in soigralcem priskrbel polfinale.

Izid:
Tilia Olimpija – Sapa Fehervar 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)  4:2
Ograjenšek 16., Mušič 29., 57., McBride 36.; Vas 11., 30., Pratt 47.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (92)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deep1405
03. 03. 2012 09.40
Upam, da se bodo vsi šprtni funkcionarji začel zavedat pomena športa, truda igralcev in zmag za naš šport. Tudi hokej v katerem konstantno prevladuje neplačilna disciplina, polnjene žepov raznih uprav in kraja denarja namenjenega športnikom. U k... so šle Jesenice in z zmagami Olimpije zamegljen pogled v stanju tega kluba. Čestitke ob zmagi in neverjetni predstavi. Se vidimo v finalu.
interista001
02. 03. 2012 21.04
+3
pozrite se gorenci in vsi ostali slovenci ki ste navijal za madzare! olimpija je v polfinalu haha! pozrite se od zavisti
pikapolonica1802
02. 03. 2012 16.10
+9
BRAVO ZDAJ PA V FINALE POZDRAV IZ ŠTAJERSKE
wsharky
02. 03. 2012 14.47
+15
... sem navijac violcnih ... ampak vceraj sem glasno navijal za Olimpijo ... bravo fantje, kapo dol ...
jezektekateka30
02. 03. 2012 15.48
+4
Domen Konc
02. 03. 2012 12.17
+5
zapeckar olimpija ne more igrati proti medvescaku in se lahko srecata samo v finalu. :D kot sm ze spodaj povedu olimpija v primeru zmage linza igra proti linzu v primeru zmage dunaja igra proti kacu. :D to je zato ker se prenese koncno mesto iz redne dela to se prav: linz (1) medvescak (2) KAC (5) Olimpija (6) Dunaj (8). in se igra po pravilu najbolsi proti najslabsemu. In so mozni naslednji scenariji : - KAC / Linz - Olimpija - Medvscak - KAC / Dunaj To se prav ce linz zmaga in se uvrsti v polfinale igra proti olimpije ker je olimpija najslabse ovrscena ekipa po rednem delu in Linz najbolse ovrscena ekipa. V primeru preboja Dunaja v polfinale se pomerita Medvescak kot 2 ekipa po rednem delu in ob izpadu Linza najbolsa uvrcena ekipa po rednem delu ki je se ostala v povfinalu in najslabse ovrscena ekipa po rednem delu ki se je uvrstila v povfinale in to je dunaj (8). in potem se olimpija pomeri z 2 najbolso uvrceno ekipo po rednem delu ki se je uvrstila v povfinale in to je KAC ki je po rednem delu zasedav 5 mest :D to so mozni senariji :D tako pise tudi na EBEL starni :D razen ce bojo res preminajal pravila kar tezko vrjamem :D
User792410
02. 03. 2012 20.40
Ta razlaga je zame nekaj novega pizzicato?! Do lani je bilo,da če je v sami končnici napredovala slabše rangirano moštvo,je automatsko prevzelo pozicijo ekipe,ki jo je izločilo!? Sem pa nekaj slišal,da naj bi se pravila v korist klubom,ki bodo prišli v kovčnico kot višje pozicionirani, spremenila naslednjo sezono?
Domen Konc
02. 03. 2012 23.12
za naslednjo sezono ne vem kako bo sam kokr pise in s svojim znanjem nemscine + pomoc strica googla in njegovega prevajalnika so letos pravila taka da se obdrzi mesto po rednem delu :D za drugo leto bojo pa pomoje mogl spremenit pravila in tut cev sistem tekmovanja ker tole razigravanje je bilo po mojem mnenju za en k..... :D in baja se govori k prdruzitvi k EBElu se 1 ali 2 kluba :D
El Diablo 2013
02. 03. 2012 10.58
+17
Mene pa zanima, kje so danes vsi tisti ''znalci'', ki so pred tednom dni, ko je Olimpija visoko izgubila na Madžarskem, ''pametovali'' kako bo gladko 4-0, pa sramota, pa nimate šans.... Kje so zdaj razni '' dencepp, dule100, kennyJr, JanZ''. pPoskril so se v mišje luknje in so pokazal, kaj so v resnici. OLIMPIJA - RESPECT!!!!
Never forget 11.7.95
02. 03. 2012 12.42
+7
Prav tako sem jaz pricakoval njihov komentar,pa nic.Izjema je Stromberg!!!Zaradi prvih bi rad videl da plesen zajame celo halo,zaradi slednjega,pa nej se Jesenicani cim prej izvlecejo iz krize. Ni lepsega ko si oddaljen par kilometrov od jeseniske hale,in gledas vse nevosclive obraze. Prelepa gorenska,v solzah si ti, saj nasa Olimpija ponovno slavi.
JanZ
02. 03. 2012 17.08
+1
Solaar, če imaš s čim probleme, jih ne znašaj na druge oz. vsaj ne name!!! Če najdeš en komentar na spletu, kjer sem karkoli vsaj namigoval, da so bili porazi na Madžarskem sramota in da Olimpija nima šans v tem dvoboju, te častim kar si poželiš!! Včeraj sem gledal tekmo in prav tako kot vsi ostali navijal za Olimpijo, jaz s tem nimam problemov, ko se Olimpija bori proti tuji ekipi, doslej se pa nisem oglašal, ker nisem imel dostopa do interneta oz. časa za ta forum! Tako sedaj izrekam vse čestitke moštvu za res odlično predstavo, še posebej pa sem vesel zaradi Boha, saj je Olimpija odkrila še enega odličnega vratarja, sicer po sili razmer, tako kot je bilo to s Pintaričom in Silo, ampak odkrit je in to je za slovenski hokej v redu...
JanZ
02. 03. 2012 17.25
-1
@tornjak če bi videl vzdušje včeraj v katerem od Gorenjskih lokalov, bi bil (ti verjetno izredno negativno) presenečen, koliko solz bi naštel... In ko si že ravno pri nevošljivosti, ko so Jeseničani prvo sezono igrali v EBEL, je bila Ljubljana tako nevoščljiva, da jim ni dovolila igrati v DP in so celo Olimpijini navijači brez oklevanja povedali, da pokal ni v rokah najboljše ekipe v državi.....pa brez skrbi....takšne nevoščjivosti Gorenjska ne premore, ker poleg tega, da navijamo za svoj klub, cenimo tudi slovenski hokej....
metalc4ever
02. 03. 2012 18.27
+1
no, zate res ne vem, da bi pisal kaj o sramoti olimpije, je pa to zagotovo pisal kennyjr, tako da pričakujem, da bo kaj napisal :P tudi po lokalih situacije ne poznam, poznam pa 2 gorenjca, ki sta navijala za olimpijo in 20, ki niso.
chepps
02. 03. 2012 20.30
-6
Solarr jaz od kakšne sramote nisem govoril,če se pa kaj na hokej spoznaš.se boš pa strinjal da s tako igro kot so jo kazali v začetku,nebi prišli daleč.tile dve tekmi sta bili pa pojem zase,fantj so se boril in pustil srce na ledu
El Diablo 2013
03. 03. 2012 09.20
+3
No pa dejmo....JanZ - zame si navaden napihnjenec, ki misli da se samo na Jesenicah igra hokej in kako dobri igralci izhajajo samo iz Jesenic in bla, bla, bla...seveda so verjetno Vnuk, Kontrec, Beribak, Zupančič iz Zg. Dupleka a ne? Paše malo za tvoj napihnjen ego: letos vas je HK Olimpija ( zapomni si HK Olimpija ), v selekciji U-8 dvakrat deklasirala z po 7:0! Edini problem, ki ga imam, so ''kvazi'' športni navijači, z figami v žepu. Svojo rundo si bom raje plačal sam, da mi potem ne bo treba na forumih poslušat, kako se ''žabarji'' pustimo častit. Dencepp...tvoj stavek ''navijate kot babe''. Veš kaj, že leta hodim na tekme Olimpije ( v dobrem in zlu ) in res bi te rad videl, da mi ti prideš pokazat kako se navija.
JanZ
04. 03. 2012 10.31
-2
Pa dejmo? Dejmo kaj?? solaar, očitno imaš res občutne probleme sam s sabo in res mi je žal, da ti jih z mojimi vsebinskimi komentarji o hokeju še jaz povzročam. Imena igralcev, ki so bili nekoč dobri pri Olimpiji, sem jaz napisal nekaj komentarjev nazaj in res jih ne rabiš prepisovati od mene in mi jih servirati kot sveže žemljice, ker za razliko od tebe jaz vem, kaj napišem. V U-8 so ljubljanski otroci tako grozno deklasirali Jeseničane?? Še reci, da je bilo to na kakem LTP turnirju, pa si povedal vse, kar veš o hokeju. Če želiš prodajati bučke o hokeju, si najdi raje kak drug forum, tu za razliko od tebe nekateri nekaj vemo o tej temi. Sicer pa, Alba je 2x totalno deklasirala Olimpijo samo v zadnjem tednu....pa kaj?? Prav tako sem nekaj komentarjev nazaj napisal, da v Ljubljani otroci igrajo hokej v HK, tujce pa tlačijo v DD. In kaj naj bi si bilo po tvojem tu še potrebno zapomniti??? Raje ti enkrat že sprejmi dejstvo, da prestolnica nima hokejskega kluba, ker ga je pač že pred leti zafurala, enega pa načrtno uničila. Prej boš to sprejel, lažje ti bo, boš videl! Ne vem, na katerih forumih se ti giblješ, da si med seboj očitate plačevanje rund, ampak lahko verjameš, da v temi hokej tega ni, niti med plavžarji in žabicami ne, pa če ti to še tako težko verjameš. Seveda tudi točno veš, da zaradi tvojega mlatenja prazne slame (in krivičnega obdolževanja) ni bilo v konkretnem primeru prav nobenega povoda za kako rundu!! Saj te po eni strani razumem, da ti je težko, da ne najdeš protiargumentov na moje pisanje (v kolikor jih že ravno ne prepišeš od mene), ampak dokler bom jaz pisal o hokeju, ti pa boš odgovarjal z domišljijskimi figami in izlival vesoljni Sloveniji vrednostne sodbe o meni, potem to pač ne moremo jemati drugače, kot nemočno kvakanje ene žagice! V tej debati si me po krivem obdolžil, da ne upam komentirat zmage Olimpije (komentiral takoj za tem, ko sem prebral članek) in mi v usta večkrat polagal besede, ki jih nikoli nisem zapisal (kar veš). Vsak kolikor toliko dedec, bi se za to opravičil, tebi pa želim še veliko veselja pri blatenju drugih….in prepisovanju…..
El Diablo 2013
05. 03. 2012 09.18
+3
Razen tvojega pametovanja ''kako si ti to in to napisal'' , ogromne količine bla, bla, bla, je zopet vse skupaj samo klobasanje. Si pač navaden zafrustriranec, ki misli, da se dober hokej igra samo na Jesenica. Pa kaj tebe boli k.....kako se zdaj Olimpija imenuje. A igraš pri Olimpiji? A si mogoče dal kakšen denar zraven da se toliko usajaš plavžar? Če nimamo hokejskega kluba v Ljubljani, kdo pa je sedaj v polfinalu? In kje ste vi, ki imate tako urejen, dober in transparenten klub? Še za sendvič nimate, tukaj pa se napihuješ in govoriš ''bistroumnosti''. Pa še to ''dedec'' - Vedlin, Panceta, Dervarič, Cvetek
El Diablo 2013
05. 03. 2012 09.45
+0
JanZ
05. 03. 2012 13.00
-2
Tam, kjer smo sedaj "mi", ste bili "vi" že nekaj let nazaj in vso to sramoto (o slednjem se sicer povsem strinjam), katero sedaj žabice neprestano mečete pod nos in ob tem doživljate orgazme, ste vi trosili naokoli že mnogo pred nami, kljub vsej podpori, ki ste jo vedno imeli... Da vsak navija za svoj klub, je normalno, se pa ob takšnih komentarjih vidi, kdo je tu tudi ljubitelj slovenskega hokeja in komu se za slednje fučka...
El Diablo 2013
06. 03. 2012 11.30
+3
Ja, to se ti pa res vidi. In tam kjer ste vi danes, mi nismo bili nikoli.
JanZ
06. 03. 2012 16.00
-2
S tem se lahko tolažiš, če češ, v bistvu pa ste bili še precej nižje in do konca zafurali hokejski klub v prestolnici ter igranje hokeja preselili v neko drsalno društvo (na Jesenicah HK še obstaja). Od glave do pet amaterska Slavija vas je denimo premagovala z zavezanimi očmi! Tako nizko Jeseničani niti slučajno še niso bili, pa če si to priznaš, ali ne! Pa govoriva o članski konkurenci, ne o kaki U-8, da ne boš spet otrok z vrtca za (kao) protiargumente ven vlekel...
El Diablo 2013
07. 03. 2012 09.03
+4
Smešn si.....zate ne rabim nobenih protiargumentov, ti si že sam po sebi protiargument. Žal se boš moral sprijaznit, da trenutno nimate niti za deci belega, ker so vas vaši ''znalci'' podobni tebi, potunkal do groba. Situacija v Ljubljani ni bila nikoli niti približno tako lucidna, kot je sedaj pri vas. Glede na to, da res že klobasaš neumnosti, vidim da nisi samo zaslepljen. In kdo je takrat igral pri Slaviji, ko so ''amaterji'' premagal Olimpijo? Ti pa si velik poznavalec hokeja. No, potem se pa tudi sam spomnim finala DP - Olimpija - Slavija. Plavžarček, sprijazni se, da se hokej ni nikoli, se ne in se ne bo NIKOLI igral SAMO na Jesenicah. To, da pa vas mlajše selekcije nabijajo za malo malco, pa vidim da ti gre zelo v nos. ali pa je to samo posledica zafrustriranosti, da kljub svojim ''kvalitetam, znanju in borbenosti'', ne morete in ne morete nikakor nikol niti do polfinala EBLA
Offside
02. 03. 2012 10.44
+9
''Sodniku ni preostalo drugega, kot da pokaže na kazenski strel, ki je uspešno izvedel kar McBridge.'' Kot prvo, Brock se piše McBride, kot drugo pa je v hokeju pravilo, da kazenski strel izvaja igralec, nad katerim je bil storjen prekršek, razen v primeru, da se ta poškoduje. To ni fuzbal!!
User792410
02. 03. 2012 10.09
+6
Olimpija, kapo dol, pokazali ste vodstvu EBEL, kako se bori ranjen ZMAJ!!! Medveščak - Olimpija, še en dokaz več, da so za režijo v Salzburgu poskrbeli v EBEL in ne pri Olimpija in s tem automatsko pripeljali do finala eno avstrijsko moštvo, kajti ob normalnem razspletu ( Olimpija - Salzburg in Sapa - KAC ), bi se kaj hitro lahko zgodilo, da bi organizatorji ostali brez finalista. Sedaj z zanimanjem pričakujem, kaj bo prinesla finalna kuhinja, neglede na to, če bo v finalu Olimpija ali pa Medveščak. Če bo ekipi uspelo ohraniti psihološko stabilnost, ki so si jo pridobili v tekmah z Madžari, potem verjamem, da je tudi finale dosegljivo ! Gremo Olimpija, zmajevo srce je vaša največja prednost...
GTR
02. 03. 2012 09.31
+4
MISKO2
02. 03. 2012 08.55
+13
pri nogometu navijan za Maribor, ampak pri hokeju pa za Olimpijo...bravo zmaji. Sem pa iz Maribora, da nebo kaj narobe :)))))
KofiAnnan
02. 03. 2012 08.22
+13
to mi deli OLIMPIJA.....čestitam za napredovanje:-)))
Tonček Balonček
02. 03. 2012 08.06
-15
Kje so tisti časi, kos o se perd halo vedno stepli navijači Olimpije in Jesenic in je tekla kri!
ElecTric
02. 03. 2012 08.14
+27
jcl2010
02. 03. 2012 08.42
+7
L.I.M.A
02. 03. 2012 07.56
+18
To fantje , pokazali ste zeleno srce manj nas je boljši smo , toda vse čestitke Maticu Bohu
unja1.m
02. 03. 2012 07.10
+15
šport je doma v ljubljani
Ljubljanski Snob
02. 03. 2012 05.42
+48
FENOMENALNA ATMOSFERA NA TRIBUNAH, IGRALCI KI PUSTIJO SRCE NA IGRIŠČU. TO JE TO, KAR NAREDI VEČER ČAROBEN, NE GLEDE NA REZULTAT. BRAVO
toiler
02. 03. 2012 00.53
+29
Šport spremljam verjetno tako, kot večina. Bolj kot je vroče, bolj sem zraven. V tem primeru nekaj tednov večinoma berem kako je Olimpija uspešna in to kljub temu, da ji skoraj na vsaki tekmi nasprotnik poškoduje nekaj igralcev. Pred današnjo celo 3 ključne. Posledično gredo preostalim fantom in vodstvu vse čestitke, da jim uspeva to, kar jim je danes. Seveda, brez navijačev ne bi šlo:-) Zame ste s to zmago že prvaki EBEL-a, ne glede na prihodnje rezultate!
mlazmam
02. 03. 2012 00.24
+23
Tole dans navijanje je blo pa vrhunsko...se neposmenm gdaj nazadnje je tko odmeval v hali pa da so od prvega do zadnjega se drl...:)) bi biu velik greh da nism sou na tekmo-bog bi me kaznovau :)
Tonček Balonček
02. 03. 2012 08.05
-6
Včasih je odmevalo : Goraz Hiti, Rudi Hiti, gol, gol, gol!!!!
Ljubljanski Snob
02. 03. 2012 09.12
+3
antiovca
02. 03. 2012 09.20
+6
Tonček, včasih smo tudi Titovo štafeto nosili...
jezektekateka30
02. 03. 2012 00.13
+40
To je Slovenija ... to je Ljubljana ... to je OLIMPIJA !!!
toiler
02. 03. 2012 00.48
+5
Himself
02. 03. 2012 00.09
+8
BRAVO fantje ...
kresnican
01. 03. 2012 23.54
+10
olimpija,olimpija