Hokej

VIDEO in FOTO: Zmaji dobili večni derbi in prekinili 'mini' rezultatsko krizo

Ljubljana, 20. 11. 2011 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Tilie Olimpije so v tekmi 23. kroga lige EBEL v slovenskem derbiju, že 444. po vrsti, premagali Acroni Jesenice s 5:2 in s tem prekinili niz dveh zaporednih porazov.

Večni hokejski derbi je bil tretji letošnji v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Prva dva so dobili domači hokejisti, v Ljubljani so zeleno-beli septembra zmagali s 4:3, rdeči pa oktobra na Jesenicah po kazenskih strelih s 5:4. A bolj kot razmere na ledu so pred drugim dvobojem v Tivoliju slovensko hokejsko sceno razvnele težave predvsem jeseniškega kluba, saj so državni prvaki zaradi nenehnih obljub in neizplačil igralcem ostali skorajda brez vseh tujcev. V takšni prisilno pomlajeni postavi so ta teden izgubili dve tekmi, podobno slab uvod v derbi pa so imeli tudi domači, ki so pred dvema dnevoma doma izgubili sosedski obračun z Medveščakom. Prvi so na 444. večnem derbiju sicer zapretili gostje in domači vratar Jean Phillipe Lamoureux je že v prvi minuti trikrat posredoval. Odgovor Ljubljančanov pa je bil nato hiter, že v drugi minuti je John Hughes po prodoru ugnal Gašperja Krošlja.

Anže Ropret je dosegel drugi zadetek na derbiju proti Jesenicam.
Anže Ropret je dosegel drugi zadetek na derbiju proti Jesenicam. FOTO: Damjan Žibert

Domači gledalci so se drugega gola Tilie Olimpije veselili v 13. minuti, in sicer je luknjo v obrambi državnih prvakov izkoristil Anže Ropret. 2:0 je bil tudi končni izid prvega dela obračuna in vse je kazalo na gladko zmago zmajev, ki so odlično začeli tudi drugih 20 minut dvoboja. Varovanci Hannuja Järvenpääja so namreč po zaslugi Justina Taylorja prednost povišali na 3:0, nato pa nekoliko 'zaspali', kar so uspešno izkoristili hokejisti Acronija Jesenic. Z goloma Andreja Židana in Jana Berčiča so namreč v 33. minuti zabili dva gola in znižali zaostanek. Lahkomiselnost v izdihljajih drugega dela dvoboja pa je Gorenjce drago stala, saj so Ljubljančani nekaj trenutkov pred odmorom prek Žige Panceta prednost spet povišali na dva gola (4:2). Pred sklepnim delom derbija so imeli tako dva gola naskoka, z natančnim strelom Jamieja Fraserja pa so si pet minut pred koncem teme, ob dveh igralcih več na ledeni poloskvi, že priigrali zmago. Po dveh zaporednih porazih jim je tako uspelo prekiniti kratko rezultatsko krizo in vknjižiti pomembno zmago.

Izid:

Tilia Olimpija – Acroni Jesenice 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metalc4ever
22. 11. 2011 22.46
em, mi igramo tam, kjer lahko zmagamo. danes 5:2, zadnjič 5:2, vedno med top 3... proti otroškemu vrtcu pa bomo tako ali tako še velikokrat igrali, navsezadnje imamo vsaj še en derbi z vami zagotovoljen! nisi ti nič sprejela, ti si vedno nabijala, da bomo padli, da počakajmo raje na konec tekme in ne govori, da si sprejela poraz pred tekmo.
trava@pinkponk.com
22. 11. 2011 16.08
-1
če bi bral moje komentarje bi vedel kaj sem napisala če pa ne znaš brat ti pa ne morem pomagati. metalc4ever ti pa si.jaz sem še pred tekmo sprejela da bomo izgubili,da bi pa zmagal bi bilo pa fino.ne obračaj besed in ne polagaj mi besed v usta ki jih nisem izrekla. in ja res bi bila sramota če bi izgubili to tekmo saj se imate za najboljše.jao.ja enako velja za vas.tudi v igrajte tam kjer lahko zmagate-v vtcu z malimi otorčki-tam je možnost da vsakič zmagate in si nahranite napuh.
El Diablo 2013
23. 11. 2011 08.29
+1
zanimivo trava, da te ta tvoj NAPUH ni motil 3 leta nazaj, ko so pri nas odšli tujci, ker prav tako niso dobil plač in smo igrali samo z mladci....takrat si govorila, da je zmaga zmaga. si navadna mešalka megle
antiovca
22. 11. 2011 15.12
OLIMPIJA FOREVER
El Diablo 2013
22. 11. 2011 10.25
pizzicato....no, teb se je zdel neukusen, men se je pa zdel neokusen, ko je iz olimpije spiz.du takoj ko je zmanjkal dnarja, letos je pa pred sezono govoru, kako so se mu uresničle želje - zakaj pa zdej ne spiz.di? Zato ker nima kam verjetno, ker denarja glih tako ne dobiva.
rajaringa
21. 11. 2011 20.04
ob ogledu tekme sem bil sproščen, in imel mnenje da tekma ni bila tako napeta kot drugikrat... pomojem je bil vzrok za to sproščenost ta ,da smo vsi vedeli kdo bo slavil zmago.
metalc4ever
21. 11. 2011 14.32
lol, ja, JP je bil res slab... obranil je samo 5 1 na 1 šans, pa 2x vam je snel pak, ko je bila mreža že prazna... res katastrofa... kakšne mate rdečkoti, dejte mal tih bit :D rajši pazite na gašperja, da bo noge skupaj držal. (pa ne, da mislim, da je slab golman, le klin se s klinom zbija) je pa JP eden boljših, kar smo jih imeli. trava, ti si pa res... ne bom rekel kaj, ker mi bodo spet brisali komentar. btw, ti si gobezdala pred tekmo, zdaj pa govoriš, da bi bila itak sramota, če bi proti vam izgubili. kaj pa potem sploh iščete v tej ligi? pojdite v DP in igrajte tam, kjer mislite, da lahko zmagate. in pa čestitke jeseniškim mladim igralcem, za izjemno borbo, in pa vsem tistim gledalcem, ki ste sprejeli poraz in niste taki kot trava. peace.
trava@pinkponk.com
22. 11. 2011 16.05
če bi bral moje komentarje bi vedel kaj sem napisala če pa ne znaš brat ti pa ne morem pomagati. in ja res bi bila sramota če bi izgubili to tekmo saj se imate za najboljše.jao
Domen Konc
21. 11. 2011 12.50
solaar use lepo pa prav sam tavzla ni treba omenat!! me zanime ce bi ti igrav al pa na siht hodu ce ne dobis place tut igralci morjo od cesa prezvet. navijam za olimpijo sam tole se mi je usen zdel mal neukusn. :D
El Diablo 2013
21. 11. 2011 08.40
bossss.....seveda da ni blo za gledat, ker ste bli tako zanič Super je, da se zdaj hvalite kako imate oh in sploh mladce, ko ste zgubil tujce....ko pa so pred tremi leti tujci prav tako zapustil Olimpijo, ker niso dobil denarja in smo takrat mi igral samo z mladimi, vas ni pa nič motl, ste se na ves glas hvalil, kok ste dobri in da zmaga je zmaga. Stvar se hitro obrne plavži. Med tistimi pobeglimi je bil takrat tud TAVŽELJ. Bi ga zdej rad vprašal, kako je kaj z izplačuli.
Zverck
21. 11. 2011 08.25
heheh kake pišete tuki gor nekateri :D ja vi se le hvalte da mate mladince in da počasi prihajajo do izraza...vendar pazite...časa je še neki malga in če bote vi tole tko mirno lagano sportski jemal bote do konca glih 10 pik za 10 mestom :D pa tud če bi zmagal sam 1 : 0 pa kaj vas to briga...važn da smo vas poslal domov s petardo v mreži :)
viking76
21. 11. 2011 08.11
Sh0rn 21.11.2011, 01:27 -2 ne, un tujc k je reku da se bo vrnu je počaku da je plačo dubu pol pa se ni več nikjer prikazu in je ignoriru use klice in kontakte. Olimpija je zasluženo zmagala, veseu sm pa da so Jeseničani končno prekinl strelski post.. bo treba spet mal cajta da se nazaj uigrajo, do končnice državnga prvenstva bomo lih pravi za novo zvezdico ;) dokler bodo take razmere v klubu lahko samo sanjate zvezdico. Olimpija je igrala glih toliko, da je zmagala in da vas ni razstrelila s kakšnih 10:0. Žal je situacija taka, da derbiji izgubljajo svoj naziv, ker je Olimpija za 3 razrede boljša. Upam v dobro Slo. hokeja, da se na Gorenjskem situacija popravi in da bo hokej na prvem mestu in ne to, kdo bo več iz blagajne odnesu.
trava@pinkponk.com
22. 11. 2011 16.00
ha ha vic stoletja.olimpija raztrgala jesenice skoraj s 10:0 pa je skoraj izgubila.kar sanjaj o zvezdici ta ostane na jesenicah.
lepota in zdravje
21. 11. 2011 06.06
+0
Olimpija s polno postavo igrala primitivno slabo,brez njihovih tujcev pa sploh ne bi bilo za gledat.Bravo Jeseniška mladež.
mare.florida
21. 11. 2011 04.45
In spet je najbolj pametna trava...Kot sem že pred dnevi napisal,so plavžarji izgubili zaradi tvojih provokativnik komentarjev.Bolj bolanega komentiranja pa še ne.Drgač pa BRAVO OLIMPIJA!!!
trava@pinkponk.com
22. 11. 2011 15.56
ha ha ha ha ha vic stoletja.jaz sem kriva ker smo izgubili.pa saj ne moreš verjeti kaj žabicam hodi po glavi.kar šopirte se pavi.kmalu boste pristali na bolečih trdnih tleh.
trava@pinkponk.com
22. 11. 2011 15.58
olimpija kljub celi postavi igrala zanič,pa če ti je všeč ali ne.pa še kmalu bi izgubila.veseli bodite da se je izteklo kot se je in da je jeseničanom zmanjkalo moči.v popolni postavi kot je bila pred odmorom bi drugače piskali.
Matic Sorn
21. 11. 2011 01.27
+0
ne, un tujc k je reku da se bo vrnu je počaku da je plačo dubu pol pa se ni več nikjer prikazu in je ignoriru use klice in kontakte. Olimpija je zasluženo zmagala, veseu sm pa da so Jeseničani končno prekinl strelski post.. bo treba spet mal cajta da se nazaj uigrajo, do končnice državnga prvenstva bomo lih pravi za novo zvezdico ;)
Maja Bozek
21. 11. 2011 00.28
djadjiland1 20.11.2011, 21:53 8 Samo tako naprej zmajčki,glede na to,da smo imeli polno dvorano, pa bi lahko izkupiček od prodanih kart namenili tržičanom oz.jeseničanom,saj bi si s tem popravili situacijo v klubu al pa če obdržite denar pa raje svoje igralce poplačejte sej vam ne manjka velik da boste na takmu kot je acroni zdej. optimist si če mislš da olimpijini igralci pa dobijo lepo normalno plače!!!!! :D:D
Maja Bozek
21. 11. 2011 00.02
+1
res ste usi kr nekej pametni jst bom sam to rekla.. sraaamota za olimpijo da je zmagala saamo za 3 gole prednosti glede na to kako se šopirjo kakšna ekipa so bi mogla bit ta razlika veliko večja.. mislm halooo acroni brez useh tujcev olimpija v popolni postavi z usemi tujci ki vam itak usako leto rešujejo riti.. acroni--samo domačimi mlajšimi igralci ki drugače igrajo u drugih ekipah-slohokej ligi ne pa ebel-kar je razlika tisti ki usaj malo spremljate hokej.. hahhaa smejala sm se danes kakšna gola ste dobili u eni minuti.. in ja tko k je že nekdo napisal kmalu bi vam še ta derbi ušel.. tako da tale derbi dragi olimijini navijači bi blo dobro čim pšrej pozabiti ker je sramota, acroni gre lahko samo z dvignjeno glavo dalje.. ker igrajo s srcem za klub. adjos pa lahko noč :D:D
Domen Konc
20. 11. 2011 23.04
trava sory ampak take stvari ka ti kle pravs vidm da nimas pojma o hokeju!! ja bli ste zdesetkani ste dobr igral borbeno in olimpija je mela eno najslabsih predstav v tej sezoni ampak ne mors pa govort da ce bi mel 5 tujcov bi nas pa nabil!!! mel ste 5 na 3 niste dal gola mel ste 5 na 4 pa ste dobil SH gol tko da ne bi o tem pac izkusne so se pokazale in vrjamem da si ti enih tistih doktorjov na tribunah ka skoz kometira sam pa niti ne ve kdaj je icing!!! geny42 sory kasne gole je pa fasov??? za nuben gol ni biv sam kriv ampak branilci!!! ce smo pr tem kasne gole sta pol dobila krosl pa fikrt??? mal se upras!! hvala za razumevanje pa lahko noc :)
geny42
20. 11. 2011 22.58
Dost žalostn de se tkole hvalte, k ste ne glede na razliko v golih kr mal rit stiskal, k so vam Jeseniški mladinci štrene mešal. Glede na renome in mesto na lestvici, bi pa prčakvou, de boste zmagal gladko in za ene 7 golov. Taka gola k jih je dons JP fasou, si glede na vse hvalospeve k mu jih prpisujete, nebi smel prvošt tud u sajnah ne, kaj šele na tekmi.
TheDrummer
20. 11. 2011 22.54
+1
trava mal manj kadi pa bo!
trava@pinkponk.com
22. 11. 2011 15.54
-1
trava@pinkponk.com
20. 11. 2011 22.17
+0
metalc4ever ha ha saj bi bilo žalostno če bi danes izgubili kar pa ni veliko manjkalo.da vam je le uspelo premagati zdeskano jesenice in se s tem še hvaliti je res žalostno.ja smo izgubili in kaj potem.vi ste danes zmagal ni pa rečeno da boste tudi naslednjič.sploh pa če ne bi jesenice zapustilo pet ključnih igralcev bi vi danes krepko izgubili.zato bodite veseli da imamo krepko premalo igralcev in da lahko zdravite vaš napuh ki se vam bo maščeval. veš kaj romankranj za tako situacijo ki jo imajo so igrali zelo dobro.žabice pa kljub tvoji hvali niso igrale tako super kot jih hvališ.imeli so pač srečo da je našim zmanjkalo moči.pa kaj ti je seveda ni uigranosti saj s tako postavo igrajo zelo malo časa in zelo dobro.žabice pa igrajo v isti postavi že od začetka pa še vedno določenih stvari ne obvladajo.brez skrbi gorenjci smo trmasti še presenečeni boste.2x smo se že pobrali pa tudi v 3 se bomo.vi žabice pa ne mislite da je kriza mimo ko ste sedaj premagali zdeskane jesenice,če bi bila postava takšna kot pred odmorom bi se morali krepko potruditi za zmago,pa še sedaj ste se morali ker vam bi kmalu zmaga ušla.
Bregar1234
20. 11. 2011 22.00
zeleno beliiiiiiiiiiiiiiiii