Hokej

FOTO: Železarji še v drugo boljši od Graza 99ers

Ljubljana, 05. 02. 2012 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acronija Jesenic so s porazom v Beljaku izgubili še zadnje teoretične možnosti za končnico v ligi EBEL. V tekmi 7. kroga drugega dela razširjenega avstrijskega prvenstva so premagali ekipo Graz 99ers s 4:3.

Trener Heikki Mälkiä je premešal prvo in tretjo napadalno trojko, vse skupaj pa je pripomoglo k večji učinkovitosti. Jeseničani so v peti minuti z zadetkom kronali prvo lepo akcijo na tekmi. Izza vrat je podal Miha Brus, zadel je Tomi Hafner. Gostje so imeli prvo priložnost z igralcem več. Po strelu Rodneyja Jarretta je Michal Fikrt plošček odbil, v naslednjem poskusu pa je jeseniški vratar plošček samo ustavil, Manuel Ganahl pa ga je potisnil v gol. V 12. minuti je po hitrem napadu z močnim strelom v polno zadel Branislav Bendik, v 16. minuti je spet udarila naveza Brus - Hafner, slednji je lepo akcijo končal s svojim drugim golom na tekmi.

V 22. minuti je Olivier Lattendresse s strelom iz zapestja presenetil Fikrta in znižal zaostanek Štajercev. Jaka Ankerst je nato dvakrat poskušal z igralcem več, Frederic Cloutier pa se ni dal, na drugi strani pa je v 34. minuti v polno zadel Pusa. Lattendresse je zamudil priložnost pred domačimi vrati, nato pa s palico udaril Nejca Berliska in si prislužil predčasen odhod z ledu. Jeseničani so do konca tretjine igrali z igralcem več, a se izid ni več spremenil.

Jeseničani so se v zadnji tretjini s požrtvovalno igro in z zanesljivim Fikrtom ubranili napadov gostov, ko so imeli ti dvakrat prednost igralca več. Ob tretji priložnosti z igralcem več pa so gostje le znižali zaostanek. Ob koncu so imeli gostje znova številčno prednost, poskušali so tudi brez vratarja in s šestim igralcem v polju. Jeseničani pa so zadržali minimalno vodstvo in zasluženo slavili.

Izid:
Acroni Jesenice - Graz 99ers 4:3 (3:1, 1:1, 0:1)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tinetone
05. 02. 2012 22.03
-2
em... ker so zmagali nimajo več možnosti za končnico? smiselni nesmisel?
aljosko
06. 02. 2012 00.48
+0
Izgubili so prejsnji krog proti Beljaku, zato...
happygirl77
05. 02. 2012 20.45
+1
boste mogoče sposobni spisati tudi kakšen članek o Olimpiji, ki je danes dobesedno povozilo vodilni Linz???? boste raje pisali o lovljenju na race v Veliki Britaniji ali pa lokalni šerif se je zapletel z aligatorjem?
metalc4ever
05. 02. 2012 21.13
+6
imamo članek napisan :D sicer pa, čestitke za zmago, lepo, da skupaj tepemo jodlarje.