Hokej

FOTO: Slovenci v manj kot 30 sekundah zlomili Kazahstance

Maribor, 10. 04. 2013 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F./T.V.
Komentarji
6

Slovenska hokejska reprezentanca je na drugem prijateljskem obračunu z 2:1 ugnala Kazahstance in se jim tako oddolžila za torkov poraz z istim izidom. Odločilni gol je zabil Jan Urbas.

Slovenska hokejska reprezentanca je morala v torek priznati premoč Kazahstanu, z varovanci Vladimirja Krikunova pa so se risi pomerili še enkrat. Tudi tokrat v mariborski Ledeni dvorani, kjer so dvoboj začeli zelo pogumno. Trudili so se popraviti večino napak, odigrali borbeno in vseskozi pritiskala na gostujoča vrata, kljub vsemu pa to ni prineslo tako želenega gola. Aleš Mušič je sicer po štirih minutah dvoboja nevarno ustrelil, plošček je gostujočemu vratarju spolzel iz rok, kar je Ljubljančan spremljal in zabil gol, a glavni sodnik je zadetek razveljavil. Po tej akciji pa so slovenski igralci dobili dodaten veter v jadra in zaigrali še bolje, nadzirali potek dvoboja, še naprej pa so zaman čakali na vodstvo. Gledalci so lahko tako uživali le v nekaj manjših fizičnih obračunih, ki so se za ene končali bolje za druge pa malo manj. Tudi za Kazahstanca Maksima Semanova, ki je prejel kazen igre.

Slovenci so v drugo vendarle ugnali Kazahstance.
Slovenci so v drugo vendarle ugnali Kazahstance. FOTO: Damjan Žibert

Nadaljevanje dvoboja je močno spominjalo na prvo tretjino, Slovenci so jalovo napadali, imeli več od igre, uglednega tekmeca, pri katerem večina igralcev nastopa v elitni ruski ligi KHL, pa niso niti malo spoštovali. Z borbenostjo so skušali priti do častnega gola, ki bi nedvomno predstavljal lažje nadaljevanje, a jim ni uspelo. Za nameček pa so po navidez nenevarni kombinaciji zadeli gostje. S strani je pod prečko plošček poslal Andrej Spiridon in Andrej Hočevar je moral prvič pobrati plošček iz svojih vrat. Po golu so Kazahstanci prevzeli pobudo, imeli še nekaj polpriložnosti, a slovenski čuvaj mreže se ni dal.

Pred sklepnimi 20 minutami so imeli tako gostje minimalno prednost, Slovenci pa so poskušali izid poravnati. In v nameri tudi uspeli. V 50. minuti je namreč zadel Gal Koren. Veselje na slovenski klopi se po izenačenju še ni poleglo, ko je bil izid na semaforju 2:1 za Slovence. Po hitri kombinaciji Žige Jegliča in Jana Urbasa je slednji zabil za prvo slovensko vodstvo na dvoboju in kot se je ob izteku igralnega časa izkazalo, tudi za zmago na dvoboju.

izid:

Slovenija – Kazahstan 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gal2006
11. 04. 2013 08.19
-3
Pance in mušič to grdo barvo rokavic nj že enkrat zamenata
aki10
10. 04. 2013 23.39
+2
Ena za Gorence: Ko se repki priključijo igralci Olimpije, takoj zmagamo ;))
?ak mal noris
10. 04. 2013 22.13
+1
tralalalala noben gorenc ni dal gola...a si predstavljate kakšen šmorn bi delal, da bi ga dal, kako so oni hudi????
marymar
10. 04. 2013 21.02
-6
Površnost je vaša vrlina. Luka Gračnar ni prejel gola. Branil je zadnjo tretjino.
marymar
10. 04. 2013 21.31
-5
?ak mal noris
10. 04. 2013 22.14
+2