Hokej

FOTO: Jesenice v osmi seriji kazenskih strelov utišale Tivoli

Ljubljana, 04. 04. 2016 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Sij Acronija Jesenic so na tretji tekmi finala državnega prvenstva z 1:0 ugnali Telemach Olimpijo in povedli z 2:1 v zmagah. Odločitev o zmagovalcu je padla šele v osmi seriji kazenskih strelov, ko je bil natančen Miha Brus.

Tretja finalna tekma je bila za obe ekipi zelo pomembna. Potem ko sta moštvi izkoristili vsaka svoj domač teren za prvo zmago, je za zmagovalca današnje tekme uspeh pomenil, da je le še korak oddaljen od naslova prvaka. Pred tretjo tekmo so domači ostali brez Nika Pema, ki si je poškodoval prst, pri železarjih pa se je v postavo vrnil Shane Heffernan.

Dvoboj državnih prvakov in na papirju favoriziranih izzivalcev se je iz Ljubljane končal po drami kazenskih strelov in s pomembno jeseniško zmago, ki državnim prvakom že odpira vrata do nove zvezdice.

Uvod je bil ljubljanski, toda čeprav se je pred vrati Žana Usa dogajalo več, ni bilo prave nevarnosti za Jeseničane. Prodor Gregorja Koblarja v sedmi minuti se je končal s slabim strelom, pozneje pa so imeli nekaj priložnosti tudi gostje. Na domači strani je bil v tem delu igre najbolj nevaren Anže Ropret. Na jeseniški strani pa je Nik Lahajnar sredi tretjine, ko sta bili obe ekipi spet v polni postavi, zgrešil s kakšnega metra, podobno pa nato minuto pozneje tudi Luka Kalan na drugi strani igrišča.

Ob silovitem pritisku zmajev na začetku drugega dela se je zdelo, da bo Us klonil, toda podobno kot na prejšnji tekmi je bil zelo razpoložen. Ob prvem ljubljanskem "power-playu" so bili nevarni streli Gala Korena, Aleša Mušiča in Andreja Tavžlja, a je vratar gostov vse ubranil. A medtem ko so domači na vse načine iskali pot do zadetka, je imel veliko priložnost za vodstvo Jesenic Sašo Rajsar, toda tudi Roy je bil zbran.

Vratar Žan Us je uspešno ustavljal nalete zmajev.
Vratar Žan Us je uspešno ustavljal nalete zmajev. FOTO: Damjan Žibert

Po manjšem pretepaškem vložku pred vrati Usa je nato v 34. minuti najlepšo priložnost za domače zapravil Žiga Pešut, ko se je sam znašel pred vratarjem tekmecev, a ga ni znal premagati. Minuto zatem pa je imel vratar rdečih tudi nekaj sreče, saj se je plošček od njegove drsalke odbil pred prazna vrata, česar pa domači spet niso izkoristili. Jeseniške priložnosti so bile v tem obdobju redkejše, toda tudi nevarne, kot protinapad v 37. minuti, vendar trije hokejisti v rdečem niso ugnali obrambe v zelenem. Tako kot je ni Aleš Remar v 39. minuti ob številčni prednosti.

Tekma je tako že dobivala obrise scenarija druge, ko je edini gol na dvoboju padel v 43. minuti. Tokrat tudi do tega mejnika gola še ni bilo, toda Jeseničani so vzpostavili ravnotežje, tako da je bil bolj povsem odprt. Zeleno-beli so, kot že tolikokrat v sezoni, zapravili še en "power-play", v nekajminutnem obdobju nove premoči pa nato ne Tavželj ne Koblar nista bila dovolj natančna. A prav v zadnji minuti so bili bližje zmagi gostje, strel Čimžarja iz neposredne bližine 23 sekund pred iztekom rednega dela pa je Roy le ustavil.

Odločal je tako dodatek, kjer sta imeli ekipi ob malenkostni ljubljanski premoči po nekaj polpriložnosti, a nobene dovolj velike za zmago, oziroma so sledili kazenski streli; tudi tu sta se izkazala vratarja, odločitev je po številnih obrambah padla šele v osmi seriji, ko je zadel Miha Brus.

Naslednja, morda že odločilna tekma, bo v četrtek na Jesenicah.

Izid:


Telemach Olimpija - Sij Acroni Jesenice 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

j1n
05. 04. 2016 08.53
+4
kje pa so vsi silni komentatorji z mlake?
Chelsea1234
04. 04. 2016 21.55
+21
hahahah ebel ligaš, izstopite iz ebel lige in nehajte še naprej sramotit slovenijo z že v naprej zagotovljenim zadnjim mestom, zapufan klub en, BRAVO jesenice