Hokej

VIDEO: Ekblad prvi izbor na naboru NHL

Philadelphia, 28. 06. 2014 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo NHL hokejskega moštva Florida Panthers, ki je imelo pravico prvega izbora na letošnjem naboru, je izbralo Kanadčana Aarona Ekblada.

Kanadski branilec Aaron Ekblad je bil prvi izbor na letošnjem naboru severnoameriške hokejske lige NHL, ki te dni poteka v dvorani Wells Fargo Center v Philadelphii. Osemnajstletnik, ki je bil letos prvi favorit nabora NHL, se bo pridružil moštvu Florida Panthers. Prvaki lige NHL Los Angeles Kings so izbirali 29. in izbrali Šveda Adriana Kempeja. Ekblad, ki je doslej igral za ekipo Barrie Colts v ontarijski hokejski ligi, je na 58 tekmah dosegel 23 golov in 53 podaj. Mladi Kanadčan kljub 193 cm in 100 kilogramom velja za izjemno hitrega drsalca, ob tem pa je zelo učinkovit tudi v napadalnih nalogah.

Aaron Ekblad
Aaron Ekblad FOTO: Reuters

"Samo sedel sem in čakal kaj se bo zgodilo, ob izboru pa sem bil prestrašen in hkrati navdušen v istem trenutku," je odločitev Florida Panthers, ki so ga izbrali kot številko 1 na naboru dejal Kanadčan in nadlajeval: "Sanjal sem, da se bo to zgodilo! Moja pričakovanja so visoka, rad bi v kratkem začutil zvrhano mero motivacije in upravičil zaupanje vodstva kluba." Drugi izbor na naboru je pripadel moštvu Buffalo Sabres, ki je izbralo še enega Kanadčana Sama Reinharta, kot tretjega pa so na tako imenovanem draftu izbirali Edmonton Oilers, ki so se odločili za nemškega napadalca Leona Draisaitla.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

patrik950
28. 06. 2014 13.52
+4
imel je 30 podaj in 53 točk skupaj, ne pa 53 podaj