Hokej

VIDEO: Philadelphia slavila po podaljšku, Edmonton z zmago nad Kopitarjevimi kralji v končnico

Edmonton, 29. 03. 2017 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Edmontona so si prvič po 11 letih priigrali končnico v ligi NHL. Za preboj v drugi del tekmovanja so z 2:1 v domači dvorani ugnali Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem. Kralji so si letošnjo končnico že zapravili.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Ottawa Senators
    02:20
    Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Ottawa Senators
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Nashville Predators
    02:17
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Nashville Predators

Domače je 15. minuti v vodstvo popeljal Connor McDvid, a je le tri minute kasneje izenačil izkušeni Jarome Ingla, že v 38. minuti pa je končni izid za zmago in uvrstitev v play off postavil Eric Gryba. Kralji so si letošnjo končnico že zapravili. Teoretično je preboj možen, a za osmouvrščenim St. Louisom zaostajajo šest zmag, čaka pa jih še vsega sedem tekem. Še več, moštva čakajo na spodrsljaje kraljev in danes je zaradi poraza ekipe iz Los Angelesa v končnico napredoval tudi Anaheim, ki pa je ugnal Vancouver kar s 4:1. Velja omeniti tudi Alekseja Ovečkina, ki je za Washington ob zmagi v podaljšku nad Minnesoto s 5:4 zadel kar trikrat in tudi na ta ekipa iz prestolnice ostaja najboljša v rednem delu lige. Razočaranje so na drugi strani doživeli pri 11-kratnih prvakih v Detroitu. Po porazu z 1:4 proti Carolini je Detroit izgubil še zadnje možnosti za končnico, kar se jim je zgodilo prvič po 25 letih.

Kralji so si letošnjo končnico že zapravili.
Kralji so si letošnjo končnico že zapravili. FOTO: AP

Dve tekmi sta epilog dobili šele po izvajanju kazenskih strelov, Winnipeg je na ta način slavil v New Jerseyju s 4:3, Philadelphia pa je na domačem ledu ukanila Ottawo s 3:2. San Jose je šele v podaljšku strl odpor rangerjev iz New Yorka, odločilen zadetek pa je prispeval Brent Burns. Columbus je v svojem hokejskem hramu premagal Buffalo s 3:1, Boston je bil boljši od Nashvilla s 4:1, s tem izidom je Montreal na kolena položil Dallas, medtem ko je bil Toronto boljši od Floride s 3:2.

V vzhodni konferenci so si napredovanje v končnico že izborili Washington, Columbus, Pittsburgh in New York Rangers, v zahodni pa Chicago, Minnesota, Anaheim, San Jose in Edmonton.

Izidi:
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings      2:1
Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres   3:1
Boston Bruins - Nashville Predators      4:1
New Jersey Devils - Winnipeg Jets        3:4 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators    3:2 (kazenski streli)
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings  4:1
Montreal Canadiens - Dallas Stars        4:1
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers   3:2
Minnesota Wild - Washington Capitals     4:5 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks        1:4
San Jose Sharks - New York Rangers       5:4 (podaljšek)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.