Hokej

VIDEO: Zmaji vodili za dva, a na koncu na Dunaju izgubili za dva gola

Dunaj, 27. 09. 2015 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 6. kroga mednarodne lige EBEL na Dunaju izgubili z ekipo Vienna Capitals (5:3). Zmaji so vodili z 0:2, nato pa niso zdržali pritiska gostiteljev. Gole za Olimpijo so dosegli Mušič, Ropret in Pešut.

Ljubljanski in dunajski hokejisti so se v tej sezoni, čeprav je bil tokrat na sporedu šele šesti krog, že pomerili. Pred tednom dni so bili v Tivoliju s 5:2 boljši zmaji in s tem dosegli prvo zmago v sezoni. Na Dunaju pa po začetnem vodstvu in preobratu domačih izgubili s 3:5. Dvoboj pa je zasenčila tudi poškodba ljubljanskega igralca Guillauma Desbiensa, ki se je s polno hitrostjo zaletel v ogrado in obležal na ledu. Iz dvorane so ga morali odnesti na nosilih, zaradi pretresa možganov pa je ostal na opazovanju v bolnišnici.

Olimpija se je podobno kot v petek v Tivoliju (navkljub porazu proti Linzu) spet predstavila s solidno igro, a so ostali praznih rok. Domači so silovito pritisnili že na uvodu, vratar Oliver Roy je imel polne roke dela, a ga je odlično opravil. V teh minutah je delovala samo obramba zmajev, od polovice prvega dela pa je spodbudno igral tudi napad. v 14. minuti se je poškodoval Desbiens, zelo hitro zatem pa je Aleš Mušič popeljal Olimpijo v vodstvo.

Nadaljevanje pritiska gostov je bilo še večje po golu Žige Pešuta v 22. minuti, ko je bilo videti, da bi lahko še enkrat spravili na kolena enega od favoritov. Na polovici tekme pa so se začele težave, popolni mrk gostov je v treh minutah in šestih sekundah Dunaj pripeljal do vodstva s 3:2. V 36. minuti bi lahko več dosegel Anže Ropret, s se je izkazal vratar David Kickert. V zadnjem delu je Olimpija še zmogla doseči gol z igralcem več, štiri sekunde pred iztekom kazni je Ropret zbezal plošček v gol. Takoj po izenačenju je sledil še en "power play", a ostal neizkoriščen.

Vratnica Andreasa Nödla v 48. minuti je napovedala, kar se je zgodilo v nadaljevanju, po izključitvi Rolanda Kaspitza so domači takoj zadeli. Pozneje pa je po še enem močnem strelu Derek Whitmore podstavil palico in Roy je bil povsem brez možnosti.Ljubljanski hokejisti so z današnjo tekmo začeli krajšo serijo treh zaporednih gostovanj, naslednjič bodo v petek gostovali v Gradcu, v nedeljo pa še v Znojmu.

Anže Ropret je dosegel gol za Olimpijo.
Anže Ropret je dosegel gol za Olimpijo. FOTO: Damjan Žibert

Izidi:
Vienna Capitals - Telemach Olimpija 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
KAC Celovec - Bolzano 3:4 (2:0, 0:2, 1:1; 0:1)
Fehervar - Orli Znojmo 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Black Wings Linz - Graz 99ers 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
VSV Beljak - Red Bull Salzburg 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Innsbruck - Dornbirn 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.