Hokej

VIDEO: Olimpija na kolena spravilo Linz, drugo moštvo lige

Ljubljana, 25. 01. 2015 19.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v 33. krogu mednarodne lige EBEL pripravili presenečenje in s 5:3 premagali drugouvrščeno moštvo na lestvici, Linz. V golu je bil tudi na drugi zaporedni tekmi mladi Trelc.

Potem ko so v ljubljanskem klubu morali na hitro najti vratarsko menjavo po nepričakovano hitrem slovesu Andyja Chioda, so navijači pričakovali, da bodo lahko na delu videli novo okrepitev, Finca Miiko Wiikmana. A še ni bil povsem nared, tako da je bil le na klopi, priložnost med vratnicama pa je še drugič zapored dobil mladi Tomaž Trelc. Ljubljančani so se favoriziranim tekmecem, ki so dobili vse tri prejšnje medsebojne dvoboje v sezoni, najprej dobro upirali in jih nazadnje z odlično zadnjo tretjino tudi presenetili.

Kljub teoretično jasno začrtani razliki med moštvoma (Ljubljančani so zadnji, Linz drugi in si je že pred nekaj krogi zagotovil končnico) je potek tekme pokazal, da se domači ne nameravajo predati vnaprej. Zmedel jih ni niti hiter gol Linza, ki je povedel v šesti minuti, vendar je domača ekipa že čez minuto vrnila udarec, ko je s strelom od daleč vratarja Thomasa Dechla premagal Matic Podlipnik. Druga tretjina se je začela z izključitvijo na strani Linza po grobem naletu na Gregorja Koblarja, Ljubljančani pa so številčno prednost v 22. minuti izkoristili za vodstvo, spreten je bil Podlipnik. Gostje so nato pritisnili in tudi hitro izenačili, v 26. minuti je bilo tako na semaforju 2:2. Sledilo je obdobje izenačene igre, dober vtis pa so domači pokvarili v 37. minuti, ko so imeli igralca več na ledu, a so gostje po akciji izza gola tretjič premagali Trelca.

Telemach Olimpija - Linz - 6
Telemach Olimpija - Linz - 6 FOTO: Damjan Žibert

A tudi ta napaka ni spodnesla domačih. V zadnji del so zmaji krenili ostro in odločno, sad takšnega pristopa pa je bil lep zadetek v 46. minuti. Mladi Sebastjan Hadžič, ki je v zadnjih dveh tekmah lepo opozoril nase, je začel akcijo, podal do Roka Leberja, v protinapadu pa ga je spremljal Tom Zanoški, ki je akcijo učinkovito končal. Gostje so nato spet nekoliko pritisnili, Andrew Kozak je imel lepo priložnost v 52. minuti, a je Trelcu plošček uspelo odbiti. Ko pa sta imeli moštvi v 54. minuti le po štiri igralce na ledu, je domača ekipa znova udarila; plošček je po močnem strelu Marvina Degona v mrežo preusmeril Zanoški. Sledile so vroče minute pred Trelcem, ki pa se je nekajkrat izkazal z odličnimi obrambami, zeleno-beli pa so zdržali vse nalete in v zadnji minuti, ko so gostje skušali izenačiti še brez vratarja, zasluženo zmago potrdili s še enim zadetkom Zanoškega.

V predzadnjem krogu rednega dela sezone se bodo Ljubljančani v petek pomerili z vodilnim Salzburgom, tekma na prostem pred parlamentom pa bo tudi končala letošnji zimski festival v Ljubljani.

Izid:
Telemach Olimpija - Black Wings Linz 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.