Hokej

EBEL: Klemen Pretnar podpisal pogodbo v Beljaku

Beljak, 04. 09. 2012 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Reprezentančni hokejski branilec in v zadnji sezoni član HK Acroni Jesenice Klemen Pretnar je novi klub našel v bližini Jesenic. V novi sezoni bo 25-letni branilec nosil dres moštva VSV iz Beljaka. Kanadčan McBride ni zadovoljil na Dunaju in se morda vrača v Ljubljano.

Po slovesu HK Acroni Jesenice iz vseh tekmovanj v prihajajoči sezoni igralci iščejo možnosti za prestope v druge klube. Na preizkusu v ljubljanski Telemach Olimpiji sta napadalec Jaka Ankerst in branilec Matevž Erman, pogodbo pa je s klubom iz Beljaka podpisal branilec Klemen Pretnar. Slovenski reprezentant bo tako tudi letos igral v ligi EBEL, saj je zadovoljil na preizkušnji in je podpisal enoletno pogodbo z moštvom VSV. Moštvo vodi lanskoletni trener Olimpije Hannu Järvenpää, ki je dejal: "Klemen Pretnar je dober podajalec, ima občutek za igro, dober pregled nad igro. Zelo nam bo pomagal v igri z igralcem več." V beljaškem kadru je tudi Pretnarjev soigralec iz minule sezone v vrstah Acronija Jesenic Antti Pusa. "V Beljaku je lahko priti v garderobo, vsi so prijazni in sproščeni. Vzdušje je odlično in komaj čakam, da zaigram," je povedal 25-letni Pretnar za uradno spletno stran lige EBEL, v novem moštvu pa bo nosil dres s številko 7.

Se McBride vrača v Tivoli?
Kanadčan Brock McBride je lani nastopal za zmaje, sedaj pa je bil na preizkušnji pri moštvu Vienna Capitals. Glavni trener dunajske zasedbe Šved Tommy Samuelsson se je pri podpisu pogodbe moral odločiti med Kanadčanom McBrideom in Švedom Olssonom in Šved ostaja v moštvu, McBride pa je trenutno brez kluba. "Odločitev je bila težka, oba sta se zelo dobro izkazala. Brock je bil zelo priljubljen v slačilnici in želimo mu, da hitro najde novo sredino." Po pisanju časnika Delo je mogoče, da se bo znova pridružil moštvu Telemach Olimpije.

Klemen Pretnar
Klemen Pretnar FOTO: Damjan Žibert
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bustard80
05. 09. 2012 09.56
+5
Branimir123
04. 09. 2012 18.17
-2
upam da se brock vrne sicer mi zdej nau več tok ušeč kokr mi je biu prej pač me je presenetu s tem k ni takoj podpisu še eno pogodbo,ampak moštvo ga pač zlo zlo rab