Hokej

VIDEO: EBEL: Neučinkoviti zmaji izgubili proti vodilni ekipi lige

Ljubljana, 02. 11. 2014 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 16. kroga lige EBEL za gol izgubili z dunajsko ekipo Vienna Capitals (1:2). Vsi goli so padli v prvi tretjini, za zmaje je bil uspešen Hunter Bishop.

V zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom je v Tivoliju gostovala vodilna zasedba lige EBEL Vienna Capitals. Na zadnji tekmi so Dunajčani izgubili, morali so priznati premoč Celovčanom, Ljubljančani pa so dosegli tretjo zmago v sezoni, ko so premagali Gradec. Tokrat pa so po borbeni predstavi tesno izgubili, predvsem zaradi velike neučinkovitosti, še posebej ob številčnih prednostih. Vsi trije goli so padli že v prvi tretjini, v strelih je bilo 36:28 za goste. Pri zmajih se je poškodoval Rok Leber (zlomljen prst) in bo odsoten približno mesec dni.

Zmaji so kljub veliki razliki na lestvici (pred dvobojem je ekipi ločilo 20 točk) v tekmo krenili odločno in pogumno. V začetnem delu je imel tako nekaj več dela gostujoči vratar David Kickert, domači pa bi ob prvi številčni prednosti, elementu, ki sicer ni njihova močna točka, skorajda prišli do gola, saj je plošček po strelu Kyla Medveca oplazil vratnico. A nato so gostje hitro povedli, po prvi nevarnejši uigrani akciji je moral v deveti minuti Andy Chiodo prvič po plošček v mrežo. Drugič pa že manj kot minuto zatem, saj so bili Dunajčani precej učinkovitejši v igri 5-4 in so prednost izkoristili po 40 sekundah.

Telemach Olimpija - Orli Znojmo - 2
Telemach Olimpija - Orli Znojmo - 2 FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanju je Vienna našla svoj ritem in stisnila zmaje pred njihov gol. Domači se sicer niso predali, toda nevarnejše akcije so bile redke. Vseeno pa so nato v 16. minuti prišli do znižanja, ko je po strelu Hunterja Bishopa plošček vratarju Dunaja ušel v mrežo. Podobno je bilo v drugi tretjini. Dunajčani so sicer imeli terensko premoč in na trenutke nevarno zagrozili, toda domača ekipa se je znašla tudi v takšnem položaju. Vztrajni domači mladci so preizkušali obrambo gostov, najlepšo priložnost pa je imel Gregor Koblar, vendar po prodoru s podajo ni našel soigralcev. Z igralcem več pa zmajem spet ni šlo, sredi tekme so se tako gostje ubranili, čeprav je bil Tom Zanoški zelo blizu zadetku. A zmaji so ostali pri tesnem zaostanku in napovedali naskok na dunajski skalp v zadnjem delu.

Priložnost za nadgradnjo borbenosti so imeli na začetku zadnjega dela, saj so gostje dvakrat zaporedoma imeli kaznovanega igralca. Toda kaj, ko v štirih minutah ploščki po nekaj sicer nevarnih strelih niso našli poti v dunajski gol. In podobno je bilo v 46. minuti; nova dunajska izključitev, Medvec je spet stresel okvir gola, zadetka pa ni bilo. V raztrgani igri, izključitve so si na obeh straneh kar sledile, pa so se bolje znašli gostje in nadzirali položaj, medtem ko so bili napadi zmajev jalovi. Zmaji so ostali v igri za točko do zadnje minute, Chiodo je v 55. minuti preprečil tretji zadetek Dunaja z odlično obrambo Kristopherju Foucultu, vendar tako želenega drugega zadetka ni bilo in Vienna je domov odnesla obe točki.

Izid:
Telemach Olimpija - Vienna Capitals 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geny42
03. 11. 2014 12.30
+2
oooooooooo, pa so prekinili zmagoviti niz, aaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha