Hokej

VIDEO: Dva gola in podaja Kopitarja za zmago kraljev v Detroitu

Detroit, 29. 11. 2017 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Anže Kopitar je bil junak zmage hokejistov Los Angelesa v Detroitu. Kralji so zmagali s 4:1, Slovenec pa je dosegel dva gola in še enkrat podal. Hrušičan je v letošnji sezoni dosegel 12 golov in 16 podaj, z 28 točkami si na lestvici najučinkovitejših igralcev, na kateri s 36 točkami vodi Steven Stamkos, deli deveto mesto.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Nashville Predators - Chicago Blackhawks
    02:01
    Vrhunci tekme Nashville Predators - Chicago Blackhawks
  • Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes
    01:48
    Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Anže Kopitar je bil zelo razpoložen v Detroitu.
Anže Kopitar je bil zelo razpoložen v Detroitu. FOTO: AP
Detroit je prek Mikea Greena sicer v prvi tretjini povedel, a kmalu zatem je Anže Kopitar napovedal svoj dan. Po samostojnem prodoru je sam prišel vratarja, toda njegov strel ni bil natančen, v nadaljevanju akcije pa je bil uspešnejši Dustin Brown. Slovenski reprezentant je v drugi tretjini po natančni in hitri akciji ob številčni premoči poskrbel za vodstvo, v zadnjem delu pa je še z natančnim strelom zaključil samostojno akcijo. "Lani sem imel slabo sezono, letos pa sem spočit, motiviran in samozavesten. To je vsa razlika," je s svojimi predstavami zadovoljen kapetan kraljev, ki s tekme proti Detroitu izpostavil pomembnost drugega gola: "Pred njim reči nismo imeli pod kontrolo. Ponujali smo možnosti tekmecem, a nas je na srečo reševal vratar Jonathan Quick," je dejal Kopitar, ki je bil seveda deležen pohval svojih soigralcev. "Ko sem na ledu, je moja prva misel, kako spraviti plošček do Kopitarja, bo že on vse napravil," so besede Drewa Dougtyja, ki je bil podajalec pri prvem golu Slovenca. Tretji gol za Los Angeles je dosegel Šved Adrian Kempe. To je bila za Los Angeles 14. letošnja zmaga, druga v nizu, takšnega dosežka v novembru še ni imel.

To je bila za Los Angeles 14. letošnja zmaga, druga v nizu, takšnega dosežka v novembru še ni imel.
To je bila za Los Angeles 14. letošnja zmaga, druga v nizu, takšnega dosežka v novembru še ni imel. FOTO: AP

Na lestvici je v zahodni konferenci z 31 točkami na petem mestu, za vodilno ekipo St. Louis Blues zaostaja štiri točke. "To je bilo dobra ekipna predstava. Še vedno je pred nami dolga pot, da bomo tam, kjer želimo biti, toda danes smo se temu približali. Veliko zaslug za to ima tudi naš vratar, ki je v ključnih momentih ubranil nekaj strelov, kar nas je umirilo. Konec druge in tretjo tretjino smo odigrali res odlično," je bil zadovoljen John Stevens. Njegova ekipa je v zadnjem delu prejela le štiri strele na gol. Tampa Bay se je z zmago 2:0 v Buffalu vrnila na sam vrh lige, njen napadalec Stamkos se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, zato pa je eno podajo prispeval drugi najučinkovitejši igralec lige Nikita Kučerov. Buffalo je že drugo zaporedno tekmo ostal brez doseženega gola, kaj takega se mu ni zgodilo že od leta 2014. Na delu sta bila tudi oba kluba iz New Yorka, oba sta odigrala tekmo z veliko goli. Islanders so za četrto zaporedno zmago s 5:2 premagali Vancouver in ostajajo edino moštvo, ki na domačem ledu v rednem delu še ni izgubilo. Manj uspešni so bili rangerji, ki so doma s 4:5 izgubili proti Floridi. Tudi oni so želeli četrto zmago v nizu in osmo zaporedno na domačem ledu, a so ostali praznih rok, zadnji gol so prejeli minuto in devet sekund pred koncem, ko je mrežo zatresel Denis Malgin. Florida je po prvi tretjini vodila s 3:0, čeprav je na gol tekmecev sprožila le šest udarcev.

Izidi:
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning          0:2
New York Islanders - Vancouver Canucks        5:2
New York Rangers - Florida Panthers           4:5
Philadelphia Flyers - San Jose Sharks         1:3
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes   3:2 - kazenski streli
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings         1:4
Nashville Predators - Chicago Blackhawks      3:2
Calgary Flames - Toronto Maple Leafs          1:4
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes             3:2 - podaljšek
Vegas Goled Knights - Dallas Stars            0:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CrushLow
29. 11. 2017 09.16
+2
ko je kopiju slo so osvojil stanleya .... upam da bo letos tut tko !!
murinar
29. 11. 2017 08.29
+7