Hokej

VIDEO: Drugič v zadnjih treh sezonah: Blackhawksi imajo novega 'stanka'

Chicago, 16. 06. 2015 07.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti NHL moštva Chicago Blackhawks so zmagovalci Stanleyjevega pokala, potem, ko so na odločilnem dvoboju z 2:0 ugnali Tampa Bay Lightning. Gola za zmagovalce sta prispevala Duncan Keith in Patrick Kane.

Hokejisti NHL moštva Chicago Blackhawks so lastniki že šestega Stanleyjevega pokala v zgodovini severnoameriške lige. Letošnjega naslova so se veselili potem, ko so v velikem finalu tekmovanja s 4:2 v zmagah premagali Tampa Bay Lightning. Odločitev je padla v United Centru, kjer sta za veselje domače zasedbe poskrbela Duncan Keith in Patrick Kane, za nameček pa je mrežo nedotaknjeno ohranil, skozi celotno tekmovalno leto izjemni Corey Crawford.

Corey Crawford
Corey Crawford FOTO: Reuters

Zmaga pa ni bila edino, kar je razveselilo gledalce na tribunah. Branilec Keith je bil namreč izbran za najkoristnejšega igralca končnice in postal še deveti branilec v zgodovini lige, ki se lahko pohvali z omenjeno lovoriko. Kapetan Blackhawksov Jonathan Toews je postal sploh prvi kapetan, ki se je v United Centru veselil naslova prvaka in visoko v zrak dvignil pokal namenjen zmagovalcem.

27-letnik je ob tem poskrbel še za eno plemenito dejanje, in sicer je pokal takoj predal 40-letnemu finskemu branilcu Kimmu Timonenu, ki je zaradi zdravstvenih težav izpustil praktično celotno seyono v dresu Chicaga.

Izid:

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 2:0 / 4:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Robert Flisar
16. 06. 2015 20.12
-4
Naslov je. Hokejisti NHL moštva Chicago Blackhawks so zmagovalci Stanleyjevega pokala, potem, ko so na odločilnem dvoboju z 2:0 ugnali Tampa Bay Lightning. --Vse lepo in prav,a kako,a besede iz naslova članka,na odločilnem dvoboju,,,kako je lahko na odločilnem dvoboju,če je pred to tekmo bilo 3:2 v zmagah za Chicago,in osvojili so naslov z 4:2...Odločilni dvoboj,bi bil če bi bilo 3:3 v zmagah,potem bi ta tekma bila odločilna,saj igrajo na štiri zmage.Ne vem,kako se lahko,takšne malo.ma.rno.sti zgodijo,enim novinarjem,medijem,ki bi mogli,tisto,kaj pišejo,ali povejo storiti brez napak,še najhuje je to,da,ko napišejo članek,izgleda,da avtor,svojega članka,ki ga napiše,sploh ne pregleda,kaj pa je m.a.lo.m.arnost...
El Diablo 2013
17. 06. 2015 12.38
zdej pa res že dlokocepiš mojster....škoda za Tampo...pa drugič
Robert Flisar
16. 06. 2015 20.12
-2
Naslov je. Hokejisti NHL moštva Chicago Blackhawks so zmagovalci Stanleyjevega pokala, potem, ko so na odločilnem dvoboju z 2:0 ugnali Tampa Bay Lightning.