Hokej

Devils z enim samim zadetkom razorožili Kopitarjeve kralje

New York, 15. 02. 2016 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

En zadetek, in to v prvi tretjini, je bil dovolj, da je New Jersey Devils premagal Los Angeles Kings. Za kralje je to 19. poraz v ligi NHL, s katerim še vedno ostajajo vodilni v pacifiški skupini oziroma četrti na zahodu.

Anže Kopitar tokrat ni vknjižil točke.
Anže Kopitar tokrat ni vknjižil točke. FOTO: AP

Junak tekme je bil vratar domačih Keith Kinkaid, ki je ubranil vseh 28 strelov in tako prvič v karieri v ligi NHL ohranil mrežo nedotaknjeno. Strelec zadetka v šesti minuti tekme, ko so imeli Kings igralca manj na ledu, pa je bil David Schlemko, ko je sprožil od daleč, plošček pa je na poti do mreže zadel še enega od igralcev in malce spremenil smer. Slovenski hokejist Anže Kopitar je za kralje odigral 22 minut in enkrat sprožil na vrata domačega čuvaja mreže Kinkaida.

Hokejisti Minnesote Wild, ki igra v severnoameriški ligi NHL, so dobili začasnega trenerja. Potem ko je vodstvo franšize po osmih zaporednih porazih odpustilo Mika Yea, je namesto njega za vodjo ekipe postavilo nekdanjega stratega moskovskega CSKA Johna Torchettija.
Na vprašanje ameriških novinarjev, ali so imeli Kalifornijci smolo na tej tekmi, je trener slednjih Darryl Sutter dejal: "Na teh tekmah ni smole. Dvoboji so pač izenačeni. Če se zgolj zanašaš na srečo, potem nisi v pravi ligi." S samo igro pa je bil zadovoljen. "Igrali smo res dobro. Najbolje na tej turneji gostovanj. Igrali pa smo proti ekipi, ki je prejela najmanj zadetkov v ligi in ko igraš tri tekme v dobrih treh dneh, potrebuješ večji učinek od igralcev, ki prej niso toliko igrali. To je ta razlika," je še pojasnil Sutter. Los Angeles, ki je igral brez Mariana Gaborika in Jonathana Quicka, čakajo še tri gostovanja v nizu. Čez dva dni v Washingtonu, nato v St. Louisu in 20. februarja v Nashvillu. New Jersey, ki bo v noči na sredo gostil Philadelphio, je prišel do svoje tretje zaporedne zmage in je šesti v vzhodni konferenci.
Vratarja Quicka ni bilo v ekipi L.A.-ja, a težava kraljev ni bila v obrambi, temveč neučinkovitost v napadu.
Vratarja Quicka ni bilo v ekipi L.A.-ja, a težava kraljev ni bila v obrambi, temveč neučinkovitost v napadu. FOTO: AP

Na drugih tekmah je Buffalo s 4:1 odpravil Colorado, potem ko je v prvi tretjini dosegel tri zadetke, Detroit pa je s 6:5 odpravil Boston, pri čemer je Pavel Dacjuk - tako kot Henrik Zetterberg – dosegel dva zadetka in podajo. S tem je presegel mejo 900 točk v NHL. Pri gostih je Brad Marchand dosegel gol že po osmih sekundah tekme in v tem pogledu postavil rekord franšize. Tampa Bay je izgubila proti St. Louisu z 1:2, New York Rangers pa so s 3:1 odpravili Philadelphio. Derek Stepan je prispeval dva zadetka za zmagovalce, ki so točkovno poravnani s Florido (70) na drugem mestu vzhodne konference. V tej še vedno prednjači Washington (84).

V zahodni konferenci sta s po 77 točkami na vrhu Dallas in Chicago, sledita St. Louis (73) in Los Angeles (69).

Liga NHL, izidi:
New Jersey Devils - Los Angeles Kings 1:0
(Anže Kopitar en strel v 22 minutah za Los Angeles)
Buffalo Sabres - Colorado Avalanche 4:1
Detroit Red Wings - Boston Bruins 6:5
Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues 1:2
New York Rangers - Philadelphia Flyers 3:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.