Hokej

Detroit uspel v nameri, kralji na kolenih

Detroit, 25. 04. 2013 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti moštva NHL Detroit Red Wings so dosegli pomembno zmago v bitki za preboj v končnico tekmovanja. Na ledeni ploskvi Joe Louis Arene so s 3:1 ugnali Los Angeles Kingse Anžeta Kopitarja, čigar statistika je tokrat ostala prazna.

Hokejisti moštva NHL Detroit Red Wings so nujno potrebovali zmago nad moštvom Los Angeles Kings, če še želijo sanjati o igranju v končnici tekmovanja, Anže Kopitar in druščina pa sta imela pred dvobojem v Joe Louis Areni svoje cilje. Prva tretjina se je končala brez golov, v nadaljevanju pa so naloge trenerja Darryla Sutterja začeli uresničevati gostje, ki so z golom Kyla Clifforda povedli. V 31. minuti je domače navijače na noge dvignil Pavel Dacjuk, ki je uspel izid poravnati na 1:1, s tem pa napovedal tudi razburljiv sklepni del dvoboja.

Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce oz. podajalce.
Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce oz. podajalce. FOTO: Reuters

Ta se je bolje začel za rdeča krila, ki so najprej z golom Jordina Tootooja povedli z 2:1, šest minut pred iztekom igralnega časa pa je zabil še Johan Franzen in postavil končni izid dvoboja (3:1). "Naša težava ni bilo prejemanje, ampak dajanje golov," je po dvoboju dejal strateg Detroita Mike Babcock in nadaljeval: "Tokrat smo zabili tri, kar je za nas zelo pozitivno. Dvoboje smo izgubljali predvsem zaradi tega, ker nismo uspeli zabiti naslednjega. Menim, da smo igrali dobro, ampak treba je zabijati.

Anže Kopitar je dvoboj končal brez osvojene točke.

Izidi:

Detroit Red Wings – Los Angeles Kings 3:1
Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 1:4
Phoenix Coyotes – San Jose Sharks 2:1
Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 5:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ghee
26. 04. 2013 12.36
Wings29
25. 04. 2013 07.55
-107
zakaj sta na sliki poraženec in MacDonald? zakaj ni slike od Detroita?
TheDamirs
25. 04. 2013 12.00
+1
hh ti gre v nos :D sej men tut ker učasih so res neprimerne slikce gor :D in pol pod foto piše kopitar se tokrat ni vpisal med strelce :D a slika sploh ni iz tekme med LAK in DRW hahahaha smešni so te novinarji :)