Hokej

Detroit izgubil in ostal brez Howarda

Detroit, 05. 03. 2012 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL-moštva Detroit Red Wings so na domačem ledu morali priznati premoč Chicago Blackhawksom (2:1), slednji pa so vknjižili tretjo zaporedno zmago. Trener Mike Babcock je ob tem ostal še brez prvega vratarja Jimmyja Howarda.

Hokejisti Chicaga so v Joe Louis Areno pripotovali prepričani v uspeh, po dveh zaporednih zmagah pa so po 60 minutah čiste igre dočakali novi točki. V prvi tretjini so povedli z golom Patricka Sharpa, že v sedmi minuti pa je Niklas Kronwall izenačil na 1:1. Sledili so poizkusi enih in drugih, mreži obeh vratarjev pa sta do izteka prvega dela ostali nedotaknjeni.

Jimmy Howard se je poškodoval v prvi tretjini.
Jimmy Howard se je poškodoval v prvi tretjini. FOTO: Reuters

Drugače pa je bilo ob koncu drugega dela dvoboja, ko je plošček za hrbet Joeyja MacDonalda poslal Patrick Kane in kot se je kasneje izkazalo, zabil tudi odločilni gol na dvoboju. "Nedvomno je bil to eden tistih dvobojev, ko si želiš, da bi naredil nekaj več, ko se pokaže priložnost, pa jo izkoristiš. Obe moštvi sta nastopili brez nekaterih ključnih igralcev, ampak lepo je videti, ko tisti, ki dočakajo priložnost, izkoristijo ponujene minute in pomagajo klubu do zmage,“ je po osvojenih dveh točkah Chicaga povedal strelec odločilnega gola Kane.

Detroit je ostal tudi brez prvega vratarja Jimmyja Howarda, ki se je poškodoval v prvem delu dvoboja. Ob tem dodajmo, da je pri poražencih šest minut na ledu prebil tudi Slovenec Jan Muršak, njegova statistika pa je tokrat ostala prazna.

izidi:

Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 1:2
New York Rangers - Boston Bruins 4:3
New York Islanders - New Jersey Devils 1:0
Calgary Flames - Dallas Stars 2:3 (podaljšek)
Florida Panthers - Ottawa Senators 4:2
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 0:2
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 0:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

losko
05. 03. 2012 10.56
bo pa hašek branil:)