Hokej

'Denar bo šel obubožanemu članskemu moštvu!'

Jesenice, 26. 12. 2011 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Navijači hokejskega kluba Acroni Jesenice bodo po končanem večnem derbiju z ljubljansko Tilio Olimpijo predali več kot 10 tisoč evrov težak ček igralcem, stroki in tehničnemu vodji. S tem bodo zaključili akcijo zbiranja denarja za obubožano člansko zasedbo.

Hokejiste Acronija Jesenic v okviru razširjene avstrijske lige EBEL čaka večni derbi z ljubljansko Tilio Olimpijo, ob tem pa se z današnjim dnem izteka tudi akcija navijačev kluba, ki so zbirali sredstva za obubožano člansko ekipo. Končni znesek – po zadnjih informacijah so zbrali 11200 evrov, številka pa bo bržkone še nekoliko narasla, saj še akcija ni zaključena – bodo razdelili med 27 članov, stroko in tehničnega vodjo. "Ne glede na zadnji sklep upravnega odbora kluba ostajamo zvesti uvodni tezi, in sicer da denar predamo igralcem, saj smo ga zbirali zanje. Če bo le možno, bomo to storili takoj po zadnjem sodniškem žvižgu in na ledeni ploskvi predali ček, v kolikor to ne bo mogoče in bomo imeli kakšne težave, pa ga bomo predali pred garderobo,“ je za 24ur.com povedal vodja jeseniških navijačev Elvis Imamović.

Bo Podmežakla še kdaj nabito polna, delovala z vsemi potrebnimi dovoljenji, klub pa voden profesionalno, kot si tudi zasluži?
Bo Podmežakla še kdaj nabito polna, delovala z vsemi potrebnimi dovoljenji, klub pa voden profesionalno, kot si tudi zasluži? FOTO: Damjan Žibert

Vsi, ki so se trudili, da bi projekt zaključili s kar se da dobrim 'poslovnim izidom', izključujejo vse druge možnosti podarjanja denarja, tudi tiste, da naj sredstva nakažejo tistim, ki so pomoči še bolj potrebni kot igralci. "Razmišljali smo, kako predati denar, in sklenili, da bomo naredili po povsem uradni poti, torej z asignacijsko pogodbo,“ je dodal Imamović. Čeprav so pred dnevi iz Podmežakle posredovali obvestilo upravnega odbora, v katerem so pojasnili podrobnosti nastanka aktualnih finančnih dolgov, je zelo zanimivo, da takratni podpredsednik, danes pa predsednik kluba Slavko Kanalec, ni že takrat opozoril, da 'se stvari peljejo' v napačno smer.

Naslednje vprašanje, ki si ga je treba zastaviti, pa je nedvomno, kdo sploh še obiskuje seje upravnega odbora kluba?! V t. i. VIP-loži Podmežakle je bilo na zadnjih sedmih dvobojih le za vzorec tistih, ki naj bi sestavljali 8-članski upravni odbor kluba. Fante je namreč od pomembnežev spodbujal le direktor klubskega marketinga Pavo Ivanković.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kajance
26. 12. 2011 16.30
+8
GREMO JESENICE DONS POKAŽTE *KAKO SE IGRA HOKEJ!! JE SE NI CE ŠAMPION!!!
Uros Sebenik
26. 12. 2011 14.49
-9
ja pol bo pa olimpija zmagala bodo pa rekl da so prodal tekmo
stromberg
26. 12. 2011 14.13
+3
kokr pa je meni znano pa se v UO še zdaj pase matjaž mahkovic,kateri je takrat podpisoval astronomske pogodbe,zraven pa je še oglaševal,de kako njegova varnostna firma sponzorira hokej ITD ITD.pa sej more hudič vzet vse skupej,če pa še danes v klubu delajo taki ljudje,ki bi morali na golem otoku tucati kamen.
zvani
26. 12. 2011 12.03
+18
Vodja marketinga Pavo Ivankovič?!? ha, ha tip je rojen leta 1938, marketinga se je učil v policajski šoli v Nišu, že pol leta živi v domu za ostarele. In pol se čudimo, da ni v klubu M od marketinga?
Nika Lipovec 1
26. 12. 2011 12.57
+3
napačne informacije o dotičnem članu UO...
zvani
26. 12. 2011 16.20
+4
Ja, pol pa ne vem. Menda da ni v življenju delal v kakšni firmi ampak samo za državne organe nadzora. Da je pa star čez 70 se mu pa vidi, tko da,.. itak da je v penzionu, zdej ne vem če je res v domu za ostarele ampak tako govorijo. Kakor koli, misli pove o klubu vse,,da tak človek vodi marketing. Igralci pa brez plač.
przelmuding
26. 12. 2011 11.49
+24
Verjamem da navijači, ki so zbrali denar ljubijo svoj klub ok. Vendar pa naloga navijačev je da pridejo navijat kar tudi delajo, naloga uprave je pa da poskrbi za finance. Če denarja ni naj igrajo domači igralci, ki so dosti cenejši pa tudi kvalitetni so dovolj. Tujci ki pridejo v Slovenijo niso nič boljši od naših domačih. To je moje mišljenje in mislim da tudi mnogih.