Hokej

VIDEO: Dahlem se ni odzval pozivom na odstop: 'Moram vas razočarati, ne bom odšel'

Ljubljana, 16. 12. 2015 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je brez službe ostal trener nogometašev Olimpije Marijan Pušnik, pa čeprav je njegova ekipa po jesenskem delu sezone prva na lestvici, je marsikateri športni privrženec pričakoval podobno novico tudi z druge strani mesta... Iz Tivolija ...

A strateg hokejistov Telemacha Olimpije Fabian Dahlem kljub novemu porazu ne namerava odstopiti. "Moram vas razočarati, ne bom odstopil," je sedmi sili po torkovi tekmi lige EBEL med Telemachom Olimpijo in Innsbruckom dejal nemški trener. Poudaril je, da sam ne vidi razlogov za odstop, če pa bo prišlo do zamenjave, bo to moral narediti nekdo drug v klubu. "Fantom nimam česa očitati. Če bi prišlo do izgube zaupanja, če bi izgubljal igralce ... tako pa ni razloga, da bi odstopil. Trenutno smo v zelo težkem položaju, imamo zgoščen urnik, številne poškodovane igralce," je v dvorani Tivoli po porazu z 2:4 proti tekmecu z dna lestvice Innsbrucku našteval Dahlem. Poraz z Innsbruckom je bil deveti v nizu, malo možnosti je, da ga Ljubljančani prekinili v petek, ko jih čaka gostovanje pri vodilnem Linzu, ki jih je 22. novembra že ponižal z 10:0.

Fabian Dahlem z zmaji "hiti" proti desetemu zaporednemu porazu ...
Fabian Dahlem z zmaji "hiti" proti desetemu zaporednemu porazu ... FOTO: Damjan Žibert

"Zadovoljen sem z igralci, ki jih imam. Okrepitve? Seveda bi mi prišel kakšen igralec še kako prav, ampak ... " je orisal splošen težak položaj v klubu. "Fantje se trudijo, vidim napredek, imamo neko raven. Delamo trdo in nimam občutka, da bi izgubljal zaupanje mojih igralcev," še dodaja Dahlem, ki je proti Innsbrucku igral tudi z neizkušenim vratarjem Maticem Marinškom, pa brez Andreja Tavžlja, Davida Planka, Mateja Hočevarja in še koga. Je pa nemški trener vsaj ohranil smisel za humor. Na vprašanje, kako komentira transparent, ki so ga na tribunah razobesili navijači (Dahlem go home - Dahlem, pojdi domov), je dejal: "Nisem imel očal. Kaj pa je pisalo? Domov? Ne morem brez denarja, da me bo potem še žena ... šala, šala."

Olimpija je doslej zadnjo zmago dosegla 22. novembra proti Bolzanu, odtlej pa nanizala devet porazov. Pred tem je v sezoni že imela en podoben črn niz, ko je med 4. in 30. oktobrom izgubila deset zaporednih tekem. "Rekord" ima v tem tekmovanju sicer madžarski Fehervar s 14 zaporednimi izgubljenimi tekmami.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gorgozaver
17. 12. 2015 13.01
+1
Super služba!
rambek
16. 12. 2015 17.26
+1
V olimpiji bi morala dahlem in potocnik ze oditi.
macek_garfield
16. 12. 2015 09.33
+5
to kaj ti igrajo ni hokej, to je kar neko umetnostno drsanje pa to