Hokej

Colorado ustavil Kanov niz

Chicago, 16. 12. 2015 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Chicaga so v ligi NHL doživeli nov poraz. Na domačem ledu so branilci naslova z 0:3 izgubili proti Coloradu. Tako se je ustavil tudi niz Patricka Kana, ki je na prejšnjih 26 zaporednih tekmah dosegel vsaj točko.

"Nismo se osredotočali na Kanov niz, osredotočili smo se na zmago. Mislim, da smo tako v napadu kot v obrambi opravili dobro delo. Všeč mi je, kako smo igrali, tudi naš vratar je bil odličen v ključnih trenutkih," je svojo ekipo pohvalil trener Colorada Patrick Roy. Vratar Semjon Varlamov je zbral 29 obramb za tretjo zaporedno zmago Colorada in svoj 19. "shutout", Matt Duchene pa je dodal gol in podajo. Patrick Kane je bil večino dvoboja "neviden". "Danes ni šlo. Tako da se zdaj res lahko spet osredotočim na hokej. Bil je dober niz, toda ko moraš o tem govoriti vsak dan, postane vse skupaj že malce utrujajoče," je ameriškim medijem povedal Kane, ki je pred tem vsaj točko dosegel na 26 zaporednih tekmah in s tem postavil rekord kluba. Vodilna ekipa zahodne konference in lige Dallas je s 5:1 odpravil Columbus, pri čemer je Tyler Seguin prispeval dva zadetka. Drugo najboljše moštvo vzhodne konference in tretje v ligi Montreal pa je izgubil proti San Joseju z 1:3, ki je končal niz šestih porazov. Joe Pavelski je za zmagovalce prispeval gol in podajo.

Corey Crawford
Corey Crawford FOTO: Reuters

New York Rangers, ki so na tretjem mestu vzhodnega dela lige, so s 4:2 odpravili Edmonton, prekinili svoj niz treh porazov in Edmontonov šestih zmag. Rick Nash in Mats Zuccarello sta dosegla po gol in podajo. New York Islanders, ki tesno sledijo mestnim tekmecem, so izgubili z 1:5 proti Floridi, Aleksander Barkov je za goste prispeval gol in dve podaji. St. Louis se je v zahodni konferenci točkovno izenačil z Los Angelesom na drugem oziroma tretjem mestu, potem ko je zmagal pri Winnipegu s 4:3. Odločilni gol je dobre tri minute in pol pred koncem zabil Paul Stastny. Na drugih tekmah je Buffalo z 0:2 izgubil proti New Jerseyju, Philadelphia je po podaljšku s 4:3 odpravila Carolino, pri čemer je pri zmagovalcih Jakub Voraček zbral gol in dve podaji, pri gostih pa je vse tri zadetke prispeval Jeff Skinner, Toronto je prav tako po podaljšku s 4:5 klonil pred Tampo Bay, ki je igrala že tretjo tekmo v štirih dneh, Nashville pa po podaljšku z 1:2 proti Calgaryju. Minnesota, ki tako kot Chicago za dve točki zaostaja za Anžetom Kopitarjem in njegovim Los Angelesom, je s 6:2 ugnala Vancouver. Thomas Vanek in Mikko Koivu sta zbrala po zadetek in tri podaje.

Los Angeles bo naslednjo tekmo igral v noči na petek, ko bo gostoval v Montrealu.

Izidi:

Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche    0:3
Buffalo Sabres - New Jersey Devils         0:2
New York Islanders - Florida Panthers      1:5
New York Rangers - Edmonton Oilers         4:2
Philadelphia Flyers - Carolina Hurrcianes  4:3 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning  4:5 (podaljšek)
Montreal Canadiens - San Jose Sharks       1:3
Nashville Predators - Calgary Flames       1:2 (podaljšek)
Minnesota Wild - Vancouver Canucks         6:2
Winnipeg Jets - St. Louis Blues            3:4
Dallas Stars - Columbus Blue Jackets       5:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.