Hokej

Chicago utrdil drugo mesto na zahodu

Chicago, 09. 01. 2016 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL je bilo na sporedu šest tekem. Na zahodu je pomembno zmago dosegel Chicago, ki je s 3:1 ugnal Buffalo in na drugem mestu konference, tretji je Los Angeles z Anžetom Kopitarjem, naredil še korak bližje h končnici.

Tekma je bila odločena šele 25 sekund pred koncem, ko je Jonathan Toews dosegel končni izid, ko so gostje iz Buffala zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju. Pred tem je v 56. minuti na 2:1 povišal Phillip Danault, ki mu je lepo podal strelec prvega gola na tekmi Niklas Hjalmarsson. V 52. minuti je na 1:1 izenačil Ryan O'Reilly. Boston je s 4:1 slavil v New Jerseyju in na sedmem mestu vzhoda prehitel prav tekmece. S 4:1 se je končala tudi tekma iz druge polovice razpredelnice na vzhodu med Carolino in Columbusom, dvakrat pa je za domače zadel Elias Lindholm, v končnici resda na prazen gol. Na zahodu je Anaheim ugnal St. Louis po kazenskih strelih s 4:3 in St. Louisu preprečil, da se na tretjem mestu po točkah izenači z Los Angelesom. Gostje iz St. Louisa so na tekmi vodili že s 3:1, a je Ryan Kessler z drugim golom na tekmi poskrbel za izenačenje, v četrti seriji kazenskih strelov pa jo je odločil Ryan Getzlaf.

Veselje hokejistov Chicago Blackhawks.
Veselje hokejistov Chicago Blackhawks. FOTO: Reuters

Nebranjeno mrežo Nashvilla je dve sekundi pred koncem tekme zadel tudi Jack Skyle in Colorado je doma slavil s 5:3. Ekipi na šestem in sedmem mestu zahoda imata zdaj po 45 točk. Deveta na vzhodu je Tampa, ki se je s 3:2 veselila zmaga v Edmontonu. Preobrat so gostje zmogli v zadnjem delu, saj je Edmonton vse do 44. minute vodil z 2:0.

Anže Kopitar ima z Los Angelesom kratek premor, v ponedeljek pa v mesto angelov prihaja Detroit.

Izidi:
New Jersey Devils - Boston Bruins           1:4
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 4:1
Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres         3:1
Colorado Avalanche - Nashville Predators    5:3
Edmonton Oilers - Tampa Bay Lightning       2:3
Anaheim Ducks - St. Louis Blues             4:3 (kazenski strel)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.