Hokej

Canucksi niso dovolili presenečenja

Vancouver, 14. 11. 2011 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti moštva NHL Vancouver Canucks so v noči na ponedeljek lažje od pričakovanega ugnali New York Islanderse (4:1). Odločilna za zmago gostiteljev je bila zadnja tretjina dvoboja, v kateri so domačini zabili dva gola.

Aaron Rome je privržence hokejskega moštva NHL Vancouver Canucks razveselil že v drugi minuti, nato pa so morali gostitelji na drugi gol počakati vse do drugega dela tekme. Na veselje domačih hokejskih navdušencev je zadel Henrik Sedin in povišal na 2:0, vendar se New York Islandersi niso predajali. Preko Matta Moulsona so znižali na 2:1 in upali na ugoden razplet zadnjega dela dvoboja.

Roberto Luongo ima levji delež zaslug za prepričljivo zmago nad Islandersi.
Roberto Luongo ima levji delež zaslug za prepričljivo zmago nad Islandersi. FOTO: Reuters

Kljub vsemu se jim ni izšlo za presenečenje v Rogers Areni, kjer so v sklepnem delu obračuna z goloma Codyja Hodgsona in Davida Bootha zmago potrdili domačini. "Fantje so mi pomagali in to prinaša rezultat. V veliko veselje mi je zabijati gole, osvajati točke in zmagovati obračune," je po tekmi povedal strelec vodilnega gola za Canuckse Rome, ki se je na zadnjih štirih tekmah trikrat vpisal med strelce, in nadaljeval: "To je nagrada za opravljeno delo. Ko si dovolj samozavesten, ni treba posebej razmišljati, kaj moraš storiti. Pred leti je bilo nekoliko težje, lovil sem se na posameznih igralnih položajih, sedaj pa je veliko lažje. Želel bi si le, da vse skupaj traja."

Izidi:

Vancouver Canucks – New York Islanders 4:1
Florida Panthers – Philadelphia Flyers 2:3
Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 6:3
Anaheim Ducks – Minnesota Wild 2:3

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bjatch
14. 11. 2011 08.25
Hvala za prislužen denar. Pa še lepa kvota 1,75 :D