Hokej

Calgary pobegnil Kraljem

Los Angeles, 19. 02. 2012 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL moštva Los Angeles Kings so morali v noči na nedeljo priznati premoč zasedbi Calgary Flames. Mož odločitve je Mike Cammalleri, obe zasedbi pa v zahodni konferenci zasedata 8. mesto, ki še vodi v končnico.

Hokejisti NHL moštva Los Angeles Kings so imeli pred dvobojem en sam cilj, in sicer premagati Calgary Flames v bitki za osmo mesto v zahodni konferenci. Navkljub dobri predstavi tokrat niso našli rešitve za izjemnega čuvaja mreže Mikko Kiprusoffa. Omenjeni je namreč zaustavil prav vse njihove poskuse, tako da se je ob koncu dvoboja poleg pomembne zmage veselil tudi 44. 'shutouta' v karieri.

Mikka Kiprusoff
Mikka Kiprusoff FOTO: Reuters

Odločitev o zmagovalcu je padla v sklepnem delu obračuna, ko je plošček v gol Kraljev poslal Mike Cammalleri. Med tistimi, ki so poskušali premagati Kiprusoffa je bil tudi Anže Kopitar, trije njegovi poskusi pa niso končali v cilju. Kings sedaj enako kot zasedba Calgaryja zasedajo osmo mesto na lestvici zahodne konference, a imajo Flames zmago več.

"Pomemben korak za nas,“ je po končanem dvoboju povedal kapetan Calgaryja Jerome Iginla in nadaljeval: "Trudili smo se, če ne bi zmagali, bi bili od dveh moštev oddaljeni štiri točke. Počasi prihajamo v želeno formo in to pred začetkom končnice. Upam, da nam bo uspelo. Smo na pravi poti. Občutek je dober. Skozi celotno sezono ni kazalo, da bomo videli zaključek tekmovanja.

Izidi:

Los Angeles Kings – Calgary Flames 0:1
Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 6:2
New York Islanders – Carolina Hurricanes 4:3
Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 2:1
Phoenix Coyotes – Dallas Stars 2:1
Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 4:6
Columbus Blue jackets – Chicago Blackhawks 1:6
St. Louis Blues – Minnesota Wild 4:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mitja Škrjanec 1
19. 02. 2012 19.07
Kopitar v Stožice.!
Tristan_
19. 02. 2012 19.11
v bistvu so kralji na 9. mestu, ki ne vodi v končnico...