Hokej

Calgary 'osmešil' Colorado

Denver, 15. 02. 2011 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL moštva Calgary Flames so na gostovanju pri zasedbi Colorado Avalanche s kar 9:1 ugnali gostitelje dvoboja.

David Moss je Calgary popeljal v vodstvo po vsega 18 sekundah dvoboja, do izteka prvega dela obračuna pa so mrežo Colorada zatresli še Anton Babčuk, Jarome Iginla, Curtis Glencross in Olli Jokinen. Pet golov v mreži domačega vratarja Petra Budaja je številne privržence domačega kluba nagnalo, da so Pepsi Center zapuščali že po prvi tretjini obračuna, ki so ga gostje dobili s kar 5:0. V nadaljevanju se je četa Joea Sacca nekoliko zbrala, zaigrala veliko bolje v obrambi, a vseeno so bili gostje predaleč, da bi jih častni gol domačinov (Daniel Winnik) posebej prizadel.

Curtis Glencross je dvakrat poslal plošček za hrbet vratarjev Colorada.
Curtis Glencross je dvakrat poslal plošček za hrbet vratarjev Colorada. FOTO: Reuters

Tako so v zadnjem delu obračuna še enkrat pokazali vso svojo moč in za končnih 9:1 kar štirikrat zatresli mrežo Craiga Andersona. Med strelce sta se vpisala Alex Tanguay, Matt Stajan, drugič pa sta na tekmi zadela še Iginla in Glencross. "V tem večeru je šlo praktično vse narobe. Od začetnega sodniškega meta naprej,“ je po tekmi razlagal vratar Budaj, ki je moral samo v prvi tretjini petkrat pobrati plošček iz svoje mreže. "Osramotili smo se. Nismo se oddolžili gledalcem, ki so nas prišli spodbujat v tako velikem številu. Težko je pogoltniti grenkobo takšnega poraza. To je bila prava nočna mora. Ne verjamem, da je bilo v tekmi kar koli pozitivno za nas,“ je še dodal slovaški čuvaj mreže.

Izidi:

Colorado Avalanche – Calgary Flames 1:9
St. Louis Blues – Vancouver Canucks 3:2
Phoenix Coyotes – Washington Capitals 3:2

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.