Hokej

Bruins izkoristili že prvo zaključno žogo

Boston, 08. 06. 2013 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL moštva Boston Bruins so prvi finalisti lige NHL, potem ko so dobili tudi četrti dvoboj konferenčnega finala s Pittsburgh Penguins. Tokrat z nogometnih 1:0, edini gol na dvoboju pa je dosegel Adam McQuaid.

Hokejisti Pittsburgha so pred četrtim dvobojem konferenčnega finala lige NHL verjeli v zmago, upali na slab dan Boston Bruins in si želeli vsaj še nekoliko podaljšati serijo. Odločeni so bili zmagati za vsako ceno in izsiliti vsaj peti dvoboj. S trdo igro v obrambi so se na vse pretege trudili zaustavljati napadalce gostiteljev, s hitrih nasprotnih napadov pa so skušali zabiti gol za vodstvo. A Finec Tukka Rask je bil nepremagljiv. Zaustavil je vseh 26 poskusov tekmeca.

Pri Bostonu je vnovič 'zaklenil' Tukka Rask.
Pri Bostonu je vnovič 'zaklenil' Tukka Rask. FOTO: Reuters

Na drugi strani pa so imeli svoje cilje tudi domačini, ki so na krilih navijačev dolgo lomili tekmeca in ga v tretji tretjini tudi zlomili. V šesti minuti sklepnega dela dvoboja je za končnih 1:0 zabil Adam McQuaid in tako domačinom zagotovil veliki finale tekmovanja. "Počutim se izvrstno. Vesel si, ko lahko na tak način moštvu pomagaš do napredovanja, A nisem samo jaz junak velike zmage, junaki smo vsi. Izvrstno smo odigrali. Zadnjih deset minut smo se razleteli po ledu. In še to – Tukka je bil vnovič fenomenalen in nam izdatno pomagal do napredovanja,'' je po zmagi povedal strelec edinega gola na dvoboju.

Ob tem dodajmo, da Bruins čakajo tekmeca v velikem finalu. Chicago Blackhawks proti LA Kings Anžeta Kopitarja vodijo s 3:1 v zmagah in bi si lahko z naslednjo že zagotovili igranje v finalu.

Izid:

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 1:0 /4:0

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

12king12
08. 06. 2013 17.28
pa toliko hvale je blo iz slačilnice Pittsburgha kak bojo šli naprej v finale
Peš?eni kralj
08. 06. 2013 15.19
Zasluženo Boston naprej. Škoda za pingivine, a vendarle 2 gola v celi seriji za ekipo z najboljšim napadom je premalo. Mislim da bo na koncu dvignil pokal vendarle Chicago, ki je po moji oceni med preostalo trojico najbolj kompleten.
KiNgKoNg
08. 06. 2013 15.29
-1
Chicago je letos v neverjetni formi. Lahko jih premagaš enkrat ali dvakrat, ampak v seriji na štiri zmage jih ne more nihče. Škoda ker so bili Red Wingsi tako blizu, proti njim bi Kingsi precej lažje igrali.
BEEF-TECH
08. 06. 2013 13.37
+2
Sam da so izkoristl zaključno žogo. Upam da Messi drugo leto dobi zlato drsalko!