Hokej

Branilci naslova do osme zaporedne zmage v NHL

Chicago, 13. 01. 2016 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Branilci naslova v hokejski ligi NHL Chicago Blackhawks so na domačem ledu premagali Nashville Predators s 3:2. Z osmo zaporedno zmago so se utrdili kot tretja najboljša ekipa v ligi.

Andrew Shaw je dosegel dva zadetka za domače, Marian Hossa je dvakrat podal, tretji zadetek pa je prispeval Brent Seabrook. Izkazal se je tudi domači vratar Corey Crawford z 41 obrambami. "Vsi igramo dobro, tudi kot ekipa. Ne delamo preveč napak, mislim, da je moštvo trenutno res dobro," je povedal Crawford. Vodstvo kluba je trenerja Joela Quennevilla nagradilo s triletnim podaljšanjem pogodbe. Quenneville je sicer edini aktivni trener v NHL s tremi naslovi prvaka, s 782. zmago se je na večni lestvici na drugem mestu izenačil z Alom Arbourjem. Prvi je Scotty Bowman s 1244 zmagami. New York Islanders so s 5:2 odpravili najslabšo ekipo lige, Columbus Blue Jackets, pri čemer je Brock Nelson prispeval tri zadetke in podajo. To je bil prvi karierni "hat-trick" za Nelsona. St. Louis Blues so z enakim izidom ugnali New Jersey Devils, Patrik Berglund je dosegel dva gola.

Andrew Shaw
Andrew Shaw FOTO: Reuters

Winnipeg Jets so doma izgubili proti San Jose Sharks z 1:4, Colorado Avalanche pa z 0:4 proti Tampa Bay Lightning. Steven Stamkos je zadel dvakrat, Ondrej Palat pa je dodal gol in dve podaji. Carolina Hurricanes so doma po podaljšku s 3:2 odpravili Pittsburgh Penguins, odločilni zadetek je prispeval Jeff Skinner po treh minutah podaljška. Po podaljšku so zmagali tudi Arizona Coyotes, ki so s 4:3 ugnali Edmonton Oilers. Max Domi je prvič v karieri dosegel tri zadetke, Oliver Ekman-Larrson pa je trem podajam dodal še zmagoviti zadetek v podaljšku. Minnesota Wild je doma izgubila proti Buffalo Sabres z 2:3, vse tri gole so gosti dosegli že v prvi tretjini. V ligi sicer še naprej prednjačijo Washington Capitals, ki so s 67 točkami tudi najboljša ekipa vzhodne konference. Sledijo jim Florida Panthers s 57 točkami, po 51 pa jih imajo Detroit Red Wings, New York Rangers in New York Islanders. V zahodni konferenci so na vrhu Dallas Stars z 62 točkami, dve manj jih imajo Blackhawks, St. Louis Blues in Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja pa so jih zbrali po 57. Kralji bodo naslednjo tekmo igrali šele v noči na nedeljo, ko bodo gostili Ottawa Senators.

Izidi:
New York Islanders - Columbus Blue Jackets 5:2
St. Louis Blues - New Jersey Devils        5:2
Winnipeg Jets - San Jose Sharks            1:4
Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning   0:4
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins  3:2 (podaljšek)
Minnesota Wild - Buffalo Sabres            2:3
Chicago Blackhawks - Nashville Predators   3:2
Arizona Coyotes - Edmonton Oilers          4:3 (podaljšek)

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.