Hokej

VIDEO: Bradley vendarle selektor?

Jesenice, 14. 10. 2008 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Petja Kogovšek /K.A.
Komentarji
2

Na seji Hokejske zveze Slovenije so danes razpravljali o imenu novega selektorja. Člani so se strinjal, da bo novi trener Doug Bradley, za njegovo potrditev pa je potrebna še ena seja na kateri bodo vsi sklepčni.

Na današnji seji predsedstva Hokejske zveze Slovenije je bila na dnevnem redu tudi točka o izboru selektorja, vendar seja ni bila sklepčna. Načrti, ki jih je predstavil predsedujoči HZS Janez Sodržnik, eden od dveh podpredsednikov zveze, pa niso doživeli uresničitve.

Od devetih članov predsedstva se je namreč seje udeležila le četverica (poleg Janeza Sodržnika še drugi podpredsednik Srdjan Kuret, Pavle Kavčič in Brane Terglav), manjkala pa je peterica in tako seja ni bila sklepčna.

Ena glavnih točk dnevnega reda nesklepčne seje je bil izbor novega selektorja članske reprezentance. Kot je povedal Sodržnik, bi za to mesto predlagal trenerja Acroni Jesenic Douga Bradleyja. Bradley je po Sodržnikovem prepričanju tako najboljši kandidat za to funkcijo, saj deluje v slovenskem hokejskem prostoru in ima v svoji ekipi hokejiste, ki tvorijo okostje slovenske reprezentance, poudaril pa je tudi, da se je o Bradleyjevem sodelovanju v reprezentanci dogovarjal tudi že z jeseniškim klubom.

Zaradi nesklepčnosti današnje seje predsedstva bo Sodržnik sklical novo v roku enega tedna, že v sredo pa naj bi na korespondenčni seji potrdili selektorje ostalih slovenskih reprezentanc (U18, U20 in ženske), pri katerih naj bi šlo le za formalnost.

Doug Bradley
Doug Bradley FOTO: Damjan Žibert

Jeseniški strateg Doug Bradley je povedal, da je počaščen, da je najverjetnejši kandidat za selektorsko mesto in da bi ponujen izziv z veseljem sprejel. V jeseniški ekipi ima že sedaj večino hokejistov, ki igrajo tudi za reprezentanco, v čemer vidi le prednosti.

Američan je lani na klopi HK Acroni Jesenic po izpadu moštva v četrtfinalu lige Ebel zamenjal Kima Collinsa in z Jeseničani osvojil naslov državnega prvaka. Zelo uspešno pa je z gorenjskim moštvom začel tudi letošnjo sezono. Jeseničani so po desetih krogih na vrhu ligaške razpredelnice.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alonsoman
14. 10. 2008 16.37
najbul da bi bil bradley sej trenira že jesenice, ki je sestavljeno skoraj iz vseh slovenskih hokejistov, da se ne bi rabil potem ponovno uigravat
redred
14. 10. 2008 14.49
sator pa brady dobra sam un gaudet pa ni dobr da bi biu