Hokej

VIDEO: Boston zmagal tudi v Philadelphii

Boston, 31. 03. 2014 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Bostona so se z deveto zaporedno zmago v gosteh utrdili na vrhu lige NHL. Bruins so tokrat gostovali v Philadelphii in zmagali s 4:3 po kazenskih strelih. Odločilnega je v peti seriji zabil Reilly Smith.

Boston je nadaljeval niz uspehov na tujih terenih. Dosegel je že deveto zmago zapored in tako izenačil klubski rekord. Blizu uspeha so bili kosmatinci že v rednem delu, ko so proti Philadelphii vodili s 3:2 do 25 sekund pred koncem tekme, a je Vincent Lecavalier takrat dosegel svoj drugi gol ter postavil piko na i tekmi, na kateri je dosegel že 400. zadetek v ligi. Vendar so se nazadnje veselili gostje, saj je odločilni kazenski strel uspešno izvedel Reilly Smith. Podoben razplet je bil na tekmi v Nashvillu. Craig Smith je poskrbel, da je po kazenskih strelih zmaga ostala doma, potem ko so gostje dvakrat izničili vodstvo domače ekipe; za Washington je v zadnji tretjini izenačil Nicklas Backström, za domače je dva gola v rednem delu dosegel Patric Hornqvist. Newyorški Rangerji so se znesli nad Edmontonom.

Veselje hokejistov Bostona.
Veselje hokejistov Bostona. FOTO: Reuters

Dosegli so pet golov, drugi vratar Cam Talbot pa je ustavil vseh 26 strelov tekmecev in tretjič v karieri ostal brez prejetega zadetka. Rick Nash in Mats Zuccarello sta v polno zadela po dvakrat. Chicago je na ledu izgubil dvoboj s Pittsburghom, zvezdnik pingvinov Sidney Crosby je potrdil zmago z goloma v zadnjih petih minutah, privržence Chicaga pa je bolj kot poraz skrbelo zdravstveno stanje Jonathana Toewsa, ki je po naletu branilca tekmecev Brooksa Orpika moral z ledu. Pri Chicagu upajo, da poškodba roke kapetana Toewsa ni hujša in da bo kmalu spet nared. V kanadskem obračunu je Ottawa z odlično zadnjo tretjino, v kateri je zadela trikrat, strla odpor Calgaryja. Milan Michalek in Kyle Turris sta zadela po dvakrat, Ottawa pa kljub dobrim igram in točkam na zadnjih tekmah še ni na mestih, ki prinašajo končnico v vzhodni konferenci.

Izidi:

Philadelphia Flyers - Boston Bruins 3:4
Ottawa Senators - Calgary Flames 6:3
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 3:2
Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks 4:1
Nashville Predators - Washington Capitals 4:3
Edmonton Oilers - New York Rangers 0:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.