Hokej

Boston prekinil urok in dobil hokejski derbi z Montrealom za tretji zaporedni poraz Kanadčanov

Montreal, 10. 12. 2015 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilna zasedba vzhodne konference hokejske lige NHL Montreal Canadiens je vknjižila še tretji zaporedni poraz. Tokrat so Kanadčani na domačem ledu morali priznati premoč večnim rivalom, hokejistom Bostona (1:3), ki v zadnjem času kažejo zelo dobro formo.

Patrice Bergeron je vknjižil še 576. točko v ligi NHL.
Patrice Bergeron je vknjižil še 576. točko v ligi NHL. FOTO: Reuters

Bruins so na tekmi z večnimi rivali, hokejisti Montreala, vknjižili še sedmo zmago na zadnjih desetih tekmah, za Kanadčane pa je to bil še tretji zapovrstni poraz. Rivalstvo med Bruins in Canadiens sicer velja za enega največjih rivalstvev v športu, naslednji obračun teh dveh ekip pa bo spektakularna 'zimska klasika' v januarju 2016. Zmaga za Boston je bila še nekoliko slajša, saj so s tem prekinili niz kar devetih (od tega en v predsezoni) zaporednih porazov proti večnim rivalom, hokejistom Montreala. Tekmo so sicer bolje pričeli domači Kanadčani, ki so povedli po golu Paula Byrona v prvi tretjini. Boston se je prebudil šele v zadnji tretjini, ko so Bruins kljub igralcu manj dosegli izenačujoči zadetek preko Louija Erikssona. Za zmago Bostona sta nato poskrbela Landon Ferraro in Patrice Bergeron. Slednji je vknjižil še deveti gol v letošnji sezoni. "Super je spoznati, da jih lahko premagamo," je po tekmi razlagal Bergeron, ki je v noči na četrtek vknjižil še 576. točko v ligi NHL. "Canadiens so zelo dobra ekipa, zelo jih spoštujemo, toda z njimi lahko tekmujemo in to je velika zmaga za nas," je še dodal strelec zadnjega gola na tekmi. V vratih gostujočega Bostona je blestel Tuukka Rask, ki je zbral kar 33 obramb.

Zmago v gosteh so zabeležili tudi hokejisti Pittsburgha, ki so s 4:2 ugnali Colorado. Pingvini so po dveh tretjinah zaostajali, nato pa v zadnji tretjini s tremi goli, dva je dosegel Beau Bennett, v dobrih treh minutah poskrbeli za preobrat. Vancouver je doma z 2:1 premagal New York Rangers. Tekmo je s svojim 13. golom v sezoni odločil Šved Daniel Sedin, njegov dvojček Henrik je bil pri obeh golih podajalec. Edina sredina tekma, ki se ni končala v rednem delu, je bila v Edmontonu, kjer so domači s 4:3 premagali San Jose, v podaljšku je odločilni gol dosegel Tylor Hall. Za domačo ekipo je bila to četrta zaporedna zmaga, za njenega trenerja Todda McLellana pa prva zmaga proti svoji nekdanji ekipi.

Izidi:
Montreal Canadiens - Boston Bruins 1:3
Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins 2:4
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 4:3 (podaljšek)
Vancouver Canucks - New York Rangers 2:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.