Hokej

Boston na pragu velikega finala

Boston, 06. 06. 2013 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL moštva Boston Bruins so v tretjem obračunu konferenčnega finala po dveh podaljških z 2:1 ugnali Pittsburgh Penguins in se znašli na pragu velikega finala tekmovanja. Odločilni gol je zabil Patrice Bergeron.

Pred začetkom konferenčnega finala so Pittsburgh Penguins napovedovali preboj v veliki finale in si na pleča naložili izjemno odgovornost, Boston Bruins pa so se v tišini pripravili na spopad s tekmecem. Patrice Bergeron in druščina so namreč imeli svoj načrt, ki pa so ga na prvih treh dvobojih v popolnosti izpeljali. V noči na četrtek so namreč vknjižili še tretjo zmago zapored in se znašli na pragu velikega finala. Z golom Davida Krejcija so povedli že v drugi minuti obračuna, Chris Kunitz je na 1:1 poravnal v drugem delu dvoboja, nato pa sta mreži do izteka igralnega časa mirovali.

Boston se je znašel na pragu velikega finala lige NHL.
Boston se je znašel na pragu velikega finala lige NHL. FOTO: Reuters

Sledil je prvi in nato še drugi podaljšek, v katerem pa je Bergeron dosegel še enega zelo pomembnih golov v letošnji sezoni in Bruinsom zagotovil tretjo zmago. "Menim, da je odločila hitrost in boljša kemija v ekipi,'' je po dvoboju za NBA povedal strelec odločilnega gola in dodal: "Nasprotnik je vedel, da želim s ploščkom v mrežo, moj cilj pa je bil le, da dosežem gol.'' Bruins imajo tako že na naslednjem obračunu priložnost, da si zagotovijo napredovanje, na tekmeca v velikem finalu pa bodo morali zanesljivo počakati.

Izid drugega konferenčnega finala med Chicago Blackhawks in LA Kings Anžeta Kopitarja je namreč 2:1 za najboljše moštvo rednega dela sezone.

Izid:

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 2:1 (po dveh podaljških) / 3:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.