Hokej

Boston do zmage sredi prestolnice

Washington, 06. 02. 2012 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL-moštva Boston Bruins so zmagali na gostovanju pri Washington Capitalsih (4:1). Junak gostujoče zmage je bil s 35 obrambami vratar gostov Tim Thomas.

Gostje iz Bostona so se zavedali, da jih v prestolnici ne čaka niti približno lahko delo, zato so vse sile usmerili v obrambo oz. zaustavitev prvega zvezdnika Washington Capitalsov Aleksandra Ovečkina. To jim ni uspevalo najbolje, a Bruinsi so imeli v noči na ponedeljek na vratih izjemno razpoloženega vratarja Tima Thomasa, ki je reševal mogoče in nemogoče. Zaustavil je tudi ničkoliko poizkusov ruskega napadalca, ki se ni uspel vpisati med strelce.

Milan Lučić
Milan Lučić FOTO: Reuters

Bolj kot strelci Washingtona pa so bili pri strelu gostje. V prvi tretjini sta zabila Milan Lučić in Brad Marchand, v tretji tretjini pa sta bila natančna še Tyler Seguin in Rich Peverly. Pri izidu 3:0 za goste je nekaj upanja domačim hokejskim navdušencem vlil Marcus Johansson, a se je pozneje izkazalo, da je bil to tudi edini zadetek gostiteljev na celotnem dvoboju. "Zadnjih tekem nismo odigrali najbolje, a vedeli smo, da se je treba kar najhitreje vrniti na zmagovalno pot. Zavedali smo se, da bo vložen trud v kratkem poplačan. To se je zgodilo proti Washingtonu in veseli smo novih točk,“ je po zmagi povedal strelec drugega gola Bruinsov Marchand.

Zadnji zmagovalci Stanleyjevega pokala so na zadnjih desetih tekmah vknjižili kar šest porazov, z zmago nad Capitalsi pa se morebiti začenja njihova nova zmagovita serija.

Izidi:

Washington Capitals - Boston Bruins 1:4
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 5:2
New York Rangers - Philadelphia Flyers 5:2
Montreal Canadiens - Winnipeg Jets 3:0

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.