Hokej

Borbeni zmaji ostali praznih rok

Ljubljana, 05. 01. 2016 21.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so v tekmi 40. kroga lige Ebel izgubili z Gradcem z 0:3. Po dveh tretjinah boja je bil izid še 0:0, v zaključnih 20 minutah pa so gostje z avstrijske štajerske trikrat zatresli mrežo slovenskih podprvakov.

Redni del lige Ebel se končuje, hokejisti so danes odigrali 40. krog. Ljubljančani so že dolgo prikovani na zadnje mesto, upe pa polagajo na drugi del tekmovanja. Januarski del sezone so začeli z rahlim vzponom forme, a tudi s številnimi težavami zaradi poškodb. Njihov današnji tekmec Gradec, njegov strateg je nekdanji trener zeleno-belih Ivo Jan, v ekipi pa sta še reprezentanta Aleš Kranjc in Sabahudin Kovačevič, je po začetnih težavah v zadnji tretjini strl vse bolj utrujene domače igralce in odnesel vse točke. V precej turobnem tivolskem vzdušju, slabo vreme je še zredčilo vrste najbolj zagretih privržencev zeleno-belih na tribunah, so oboji začeli zadržano. Še vedno številčno oslabljeni domači, tokrat so imeli ob dveh vratarjih - vrnil pa se je nekaj tekem poškodovani prvi vratar Oliver Roy - le 14 igralcev v polju, so jalovo napadali, tudi ob igralcu več, gostje pa enkrat zadeli okvir vrat.

Oliver Roy
Oliver Roy FOTO: Damjan Žibert

Težave Ljubljančanov so se še povečale v 18. minuti, ko so Andreju Tavžlju dosodili udarec tekmeca v glavo, tako da je dobil pet minut in še disciplinsko kazen igre, tik pred koncem tretjine pa dvominutno še Matej Hočevar. V dveh minutah igre 5-3 so gostje v nadaljevanju sicer silovito pritiskali, toda Roy se je večkrat zelo izkazal. V nadaljevanju so si tudi domači pripravili nekaj lepih priložnosti, predvsem v dveh zaporednih "power-playih", toda Sebastjan Hadžič, Hočevar in Gregor Koblar so bili premalo natančni. Roy pa je ubranil nevaren samostojni prodor Matthewa Fornatara, ko je imel Gradec igralca manj na ledu, pa še nekaj podobno nevarnih akcij.

Po 40 minutah brez zadetka in po tem, ko so domači zapravili še eno prednost igralca več, je sledila kazen: v manj kot minuti je Gradec dosegel dva gola in odločil tekmo, piko na i po postavil še z zadetkom ob številčni prednosti v 55. minuti.

Izid:

Telemach Olimpija - Graz 99ers 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.