Hokej

VIDEO: Borba in dobljena pretepa premalo za prvo zmago

Ljubljana, 24. 09. 2013 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so morali na četrtem obračunu sezone v ligi EBEL priznati premoč Red Bull Salzburgu. Gostje s Solnograškega so zmagali s 5:4.

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so letošnjo sezono razširjene avstrijske lige EBEL začeli s tremi porazi, na prvem domačem obračunu pa so želeli negativni niz prekiniti. Tekmec je bil sloviti Red Bull Salzburg, a borbeni zmaji se ga niso ustrašili. Na krilih domačih navijačev so začeli silovito, prek novinca Alexandra Berryja povedli, a veselje je bilo kratkotrajno, saj je Thomas Raffl izid hitro izenačil. Po golu so gostitelji še enkrat strnili dvoje vrste in drugič na dvoboju prešli v vodstvo (Berry). Zasedba s Solnograškega je domače privržence v 15. minuti vnovič razočarala. Tokrat je bil natančen Doug Lynch, ki je postavil tudi končni izid prve tretjine.

Zmaji ostajajo brez točk.
Zmaji ostajajo brez točk. FOTO: Aljoša Kravanja

V nadaljevanju so domačini poizkušali, imeli kar nekaj zrelih priložnosti za tretje vodstvo na prvem domačem obračunu nove sezone, a zabijali so gostje. Prek Manuela Latuse so zadeli za 3:2 in si pred sklepnim delom dvoboja priigrali gol prednosti. Gledalci v dvorani so verjeli, da lahko zeleno-beli po prikazanem v uvodnih dveh tretjinah še spremenijo potek dvoboja, a nato so zobe pokazali rdeči vragi. Z dvema goloma v zadnji tretjini so postavili stvari na svoje mesto in bili povsem blizu drugi letošnji zmagi med avstrijsko elito. Dobrih pet minut pred iztekom igralnega časa praktično ni bilo več dvoma o zmagovalcu, sledil je boksarski vložek Berryja in Mitcha Wahla, nato pa je Jeff Ulmer izid znižal na 3:5.

Sledil je še en boksarski vložek, tokrat v režiji Boštjana Groznika in strelca Raffla, številčno prednost na ledu pa je z drugim golom zapored kronal Ulmer. Dobro minuto pred iztekom igralnega časa so imeli tako zmaji še priložnost za izenačenje in morebitne podaljške, a zmanjkalo jim je športne sreče. Četa Bojana Zajca tako tudi po četrtem odigranem krogu ostaja brez točk.

izid:

Telemach Olimpija - Red Bull Salzburg 4:5 (2:2, 0:1, 2:2)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El Diablo 2013
25. 09. 2013 08.04
+1
kar je super.....lahko je samo bolje
aki10
24. 09. 2013 23.58
+7
če nč druzga smo usaj fajte dobil, kar je samoumevno za Olimpijo ;)
povrsniste24kur
24. 09. 2013 21.58
+1
gusteki pač..