Hokej

Biki premočni za zmaje v Tivoliju

Ljubljana, 10. 01. 2016 19.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 42. kroga lige Ebel izgubili z ekipo Red Bull Salzburg s 3:8. To je bil za zmaje že 31. poraz v letošnji sezoni razširjenega avstrijskega državnega prvenstva.

Oliver Roy ni imel svojega večera in je bil po petih prejetih zadetkih tudi zamenjan.
Oliver Roy ni imel svojega večera in je bil po petih prejetih zadetkih tudi zamenjan. FOTO: Damjan Žibert

Stanje na lestvici ni dopuščalo nobenega dvoma: popoln favorit v obračunu ljubljanskega in solnograškega kluba je bil Salzburg, ki je v Ljubljano prišel kot vodilna ekipa z 82 točkami, Olimpija je zadnja s 23. Za nameček imajo v Tivoliju še veliko težav s poškodbami, zaradi česar so tokrat v postavo uvrstili še nekaj mladih hokejistov (ob Luki Kreigherju, ki je že igral v Celovcu, še Luko Logarja ter Mihaela in Krištofa Potočnika). Pričakovan razplet je prinesel zmago gostov z 8:3. A začetek ni bil slab. Ljubljančani so celo hitro prišli do zadetka, ko je Maks Selan že v drugi minuti premagal vratarja Fabiana Weinhandla. Nadaljevanje je bilo nato slabše, tekmeci so jim v naslednjih desetih minutah zabili dva gola ob številčni prednosti. V tem elementu ljubljanska ekipa nikakor ne blesti, tokrat pa je, potem ko so imeli gostje dve zaporedni izključitvi, le dosegla zadetek ob razmerju 5-3, v polno je prvič v Tivoliju zadel Nardo Nagtzaam.

Zmaji so imeli še eno številčno prednost v nadaljevanju tekme, a je niso izkoristili. Potem pa se je tehtnica začela pričakovano nagibati na stran gostov, ko so dosegli zadetka v 26. in 27. minuti. Predali pa se zmaji še niso, po ukradenem ploščku pred vrati tekmecev je bil Roland Kaspitz dovolj natančen za znižanje na 3:4. A kaj, ko so gostje takoj zatem spet povišali naskok. Po petem golu je vratarja Roya zamenjal Tomaž Trelc. V zadnjem delu so gostje brez večjih težav zadržali naskok. V 52. in 53. minuti, ko so imeli najprej na ledu dva igralca več, nato pa enega, pa so dokončno potrdili zmago z dvema goloma, le minuto in 13 sekund za prvim pa so dosegli še tretji gol v tej tretjini. Naslednji teden Olimpiji prinaša še zadnja obračuna rednega dela lige Ebel, najprej v petek domačo tekmo z Dunajčani, v nedeljo pa še gostovanje pri današnjih nasprotnikih iz Salzburga.

Izid 42. kroga lige EBEL:

Telemach Olimpija - Red Bull Salzburg 3:8 (2:2, 1:3, 0:3)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.