Hokej

Avstrijci izgubili zadnjo pripravljalno tekmo pred SP

Ljubljana, 12. 04. 2012 21.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijska hokejska reprezentanca, ki bo podobno kot Slovenija nastopala na SP Divizije 1 v Ljubljani, je odigrala zadnjo prijateljsko tekmo pred začetkom tekmovanja in zabeležila poraz proti Švici. Slovenija se bo z Avstrijo pomerila 21. aprila.

Avstrijska hokejska reprezentanca, ki sodi v širši krog favoritov na prihajajočem svetovnem hokejskem prvenstvu v Ljubljani, je zaključila priprave. Avstrijci, ki jih vodi selektor Manny Viveiros (njegova pomočnika sta Rob Daum, trener Linza, in Christian Weber, trener KAC), so podobno kot Slovenci v obdobju zaključnih priprav odigrali štiri prijateljske tekme. Risi so se po dvakrat pomerili s Poljaki in Hrvati, naši severni sosedi pa so dvakrat igrali z Belorusi in dvakrat s Švicarji. Dvoboji Slovenije in Avstrije so tako na klubskem kot tudi na reprezentančnem področju zadnja leta stalnica in tako bo tudi letos. Tekma med Slovenijo in Avstrijo bo na sporedu zadnji dan SP, v soboto 21. aprila, ogledali si jo boste lahko na voyo.si, tako kot večino drugih tekem na šampionatu.

Po štirih tekmah imajo Avstrijci polovični izkupiček, dve zmagi in dva poraza. Proti Belorusiji so enkrat zmagali (4:2) in enkrat izgubili (3:2), podobno je bilo proti Švici. V Feldkirchu so v sredo in četrtek odigrali tekmi, na prvi so gostitelji zmagali s 3:1 (strelci M.Geier, Baumgartner in Kirisits), na drugi pa so bili boljši Švicarji s 4:0. Na obeh tekmah so bili v strelih boljši gostje, za Avstrijce pa je bil vseskozi v golu 26-letni vratar VSV Bernhard Starkbaum, ki bo, kot kaže, tudi prvi vratar reprezentance. V moštvu še ni bilo igralca iz lige NHL, napadalca moštva New York Islanders Michaela Grabnerja.

Hokejisti Avstrije bodo eden od nevarnih tekmecev Sloveniji na SP Divizije 1.
Hokejisti Avstrije bodo eden od nevarnih tekmecev Sloveniji na SP Divizije 1. FOTO: Reuters
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zverck
13. 04. 2012 09.24
+4
ma boščki so :D tuki jih popapamo ko male pingvine :D