Hokej

VIDEO in FOTO: Kopitar pred odhodom v ZDA: Cilj je Stanleyjev pokal

Bled, 28. 08. 2015 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar bo kmalu spet na drugi strani Atlantika. Poletje doma se izteka, v začetku septembra bo odpotoval v Los Angeles. Kopitar računa na boljšo sezono, kot je bila tista, ki se je pred meseci za kralje končala brez končnice, zadovoljen pa je tudi z opravljenim delom doslej.

Anže Kopitar se je na novo sezono pripravljal na Bledu. Njegovih slovenskih priprav sicer še ni povsem konec, čakajo ga še trije treningi, naslednji teden v četrtek pa sledi selitev v Kalifornijo. Danes je Kopitar po treningu na Bledu sedmi sili predstavil želje in cilje v prihajajoči sezoni in ocenil dogajanje v prejšnji.

Zgodnje slovo v ligi NHL oziroma neuvrstitev v končnico, nastop z reprezentanco na SP ter še eno slovo, tokrat od elitne skupine, v zasebnem življenju pa rojstvo hčerke - to so bili poudarki zadnjih mesecev prejšnje sezone. "Zanesljivo sem si najbolj zapomnil rojstvo Neže. A od tega je že kar nekaj časa. Čas gre zelo hitro. Sam izpad iz končnice in izpad z reprezentanco imata malo grenkega priokusa, a življenje gre naprej. Upajmo, da bo z naše strani v Los Angelesu boljša sezone in da se vrnemo v končnico, pa tudi, da se bo naša reprezentanca vrnila v skupino A," je črto pod dogajanje v preteklih mesecih potegnil Kopitar.

Poletje je bilo zanj tako nekoliko daljše, lahko si je privoščil tudi kakšen dan počitnic več, organiziral je tradicionalni dobrodelni turnir v golfu in letos prvič tudi otroški hokejski kamp. Seveda pa je glavnino julija in avgusta že namenil pripravam na novo sezono. "Letos je bilo več časa za počitek, zelo sem se spočil in se tudi dovolj zgodaj začel pripravljati. Če potegnem črto, mislim, da so bile priprave zelo v redu. Malo kasneje sem šel na led, a še vedno dva meseca pred začetkom lige. To je dovolj, da se še ne zasitim ledu, ki ga bo še veliko. Po eni strani pa že komaj čakam, da se vse skupaj začne. Zdravje pa je super," je dejal Kopitar in dodal: "Najtežji del priprav je zmeraj na stadionu. Ne glede na to, da je zdaj še en mesec do samega začetka, kar sem naredil, sem naredil. Zdaj samo še postavim piko na i. Kakšnih 90 odstotkov pa je za mano in sem se dobro pripravil."

O novi pogodbi - stara se izteka v prihajajoči sezoni - eden ključnih mož Los Angelesa še ni vedel ali želel povedati prav veliko: "Nekaj se obrača. Mogoče bolj počasi, ampak se meša ... Saj je še dovolj časa. Bremeni me ne, počutim se dobro, sem zelo samozavesten in verjamem, da bo dobra sezona in glede pogodbe me ne skrbi prav veliko."

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Damjan Žibert

"Zdaj bo šlo kar hitro. Poletje je bilo dolgo, obenem pa je šlo kar hitro mimo. Cilji so končnica, pa seveda naskok na Stanleyjev pokal. To zdaj po moji oceni ni tako nerealen cilj, ekipo imamo še vedno dobro in vem, da je dovolj kakovostna, da zmagamo še enkrat," je o ciljih v novi sezoni dejal slovenski hokejski as, ki ve, osebna statistika zanj ni več tako pomembna: "Številke niso več važne. Zdaj sem se že dokazal, po pravici povedano sem tudi sebi dokazal, da ni važno, koliko je golov. Pomemben je ekipni uspeh. Vsi si te zapomnijo, če si zmagovalec, ne pa, če imaš veliko točk. Ekipni cilji so prioriteta."

V njegovem taboru pa so še razkrili, da je najboljši slovenski hokejist letos postal tudi ambasador evropskega leta 2015 za razvoj, tako kot brata Dragič. Gre za projekt v sodelovanju z ministrstvom za zunanje zadeve, ter častni ambasador znanj. "Moja vloga ni ne vem kako velika. Z zunanjim ministrstvom smo posneli filmček, moja vloga pa je bolj na Twitterju, da kaj napišem ali podelim z javnostjo, za kaj več pa niti nimam časa," je o teh vlogah dejal Kopitar.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bensonb
30. 08. 2015 16.02
-2
verjetno je kakšen iz kurje vasi na 24 ur šport za hokej olimpija je že 2x v sedmih dneh jesenice naklestla pa bu ne mu o tem
j1n
01. 09. 2015 11.11
+2
JAMES23
28. 08. 2015 20.02
+0
HEHHHEHEHEEEEE.......PA KA SMO ŽE 1 APRILA.....HEHEEEEHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.....BUČKE.........
MaunelNeuer
28. 08. 2015 22.23
+1
drmr1956
28. 08. 2015 16.39
-3
polna usta že izrečenega, menim da mu je bolj mar za Ameriko kot za domačo Gorenjsko - denar je pa sveta vladar - Anže zvezda zahaja bo treba v SLO za kakšne JEEESEEnice zaspišalt
MaunelNeuer
28. 08. 2015 22.25
-4
morm vmešat fusbal,...potem lahko rečemo da je Messiju bolj mar za barco kak za repko
omega _v6
28. 08. 2015 16.01
+6
Srečno pot Anže tudi jaz bom navijal za tvoje moštvo si zares velik igralec pa ni važno ali boste dobili pokal ali pa ne!! Marsi kateri športnik bi si moral jemat vzgled po tebi predvsem košarkarji!!
lordG
28. 08. 2015 15.20
-2
lej sanje so vedno dovoljene, realnost je pa drugačna
j1n
01. 09. 2015 11.12
+2