Hokej

Anže Kopitar: Vedno lahko še izboljšamo stvari

Los Angeles, 25. 05. 2013 06.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angelesa so v domačem Staples Centru na peti tekmi končnice proti San Joseju zmagali in prišli do vodstva s 3:2 v zmagah. Odločilni gol za zmago je dosegel Anže Kopitar, ki je prepričan, da bodo zmagali, če bodo ponovili igro s pete tekme.

V polfinalu zahoda se bije ogorčen boj med Los Angelesom, petim nosilcem na zahodu, in San Josejem, ki je bil po rednem delu lige NHL na šestem mestu. Do zdaj sta obe moštvi ubranili prednost domačega ledu, kralji so dobili prvi dve tekmi v domači dvorani, nato so morski psi izenačili na dveh zaporednih tekmah v San Joseju, na peti tekmi pa so znova slavili kralji v Staples Centru. "Mislim, da je ocena prava, če rečem, da je bila to naša najboljša tekma v končnici, kar se tiče nivoja igre skozi celotnih 60 minut. S sabo smo prenesli željo in voljo iz četrte tekme, ko smo v zadnji tretjini res igrali dobro, a ostali praznih rok. Ampak to se nam je vrnilo na peti tekmi, in to je bil ključ, da smo od samega začetka začeli agresivno in narekovali tempo," pravi Anže Kopitar, ki je tlakoval pot do uspeha svojemu moštvu.

Anže Kopitar je eden ključnih igralcev Los Angelesa.
Anže Kopitar je eden ključnih igralcev Los Angelesa. FOTO: Reuters

Kopi je dosegel gol za vodstvo z 1:0, gol, ki je na koncu tudi zagotovil zmago kraljem, saj San Jose ni niti enkrat premagal izvrstnega vratarja Jonathana Quicka. To je bil za Hrušičana drugi zadetek v končnici: "Dober občutek je doseči gol tako pozno v tretjini, vodstvo nam je pomagalo, saj smo želeli v zadnji del s prednostjo." Končni izid je bil 3:0, Los Angeles vodi s 3:2 v zmagah, naslednja tekma bo z nedelje na ponedeljek znova v San Joseju, kralji pa potrebujejo še eno zmago za preboj v finale konference. "Odigrati moramo natančno enako kot na peti tekmi. Vedno lahko še izboljšamo stvari, ampak želja in volja morata biti taka kot na zadnji tekmi. Priprava mora biti enaka in samo kreniti moramo iz te točke," je pred šesto tekmo dejal Hrušičan, ki ga izjemno cenijo tudi soigralci, o čemer priča tudi izjava Matta Greena: "Kopi naredi veliko stvari, ki jih mnogi niti ne opazijo. Res opravi ogromno dela, in če doseže gol, je to super in le dodaten bonus, saj mi vsi zelo dobro poznamo njegovo vrednost."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Guardian990
25. 05. 2013 12.45
+8
Br.1
25. 05. 2013 09.30
+12
cifur
25. 05. 2013 08.21
+20