Hokej

Kopitar zaigral prvič po poškodbi: Koleno je v redu

Denver, 23. 01. 2013 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni prvaki lige NHL Los Angeles Kings so odigrali drugo tekmo v novi skrajšani sezoni in doživeli drugi poraz. Tokrat jim je na pomoč priskočil tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je zaigral prvič po poškodbi kolena.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Damjan Žibert

Poraza v gosteh pri Coloradu z 1:3 pa tudi Anže Kopitar ni mogel preprečiti. Hrušičan je na ledu preživel slabih dvajset minut, statistika je ostala praktično prazna, brez strela na gol ali podaje, ob njegovem imenu so zapisali le –1. Gostje so vse tri zadetke dosegli v zadnjih dvajsetih minutah. Los Angeles je povedel v prvi tretjini prek Kyla Clifforda, druga se je končala brez zadetkov, v zadnji pa so gostje vse tri zadetke dosegli v uvodnih osmih minutah. Najprej je izenačil Gabriel Landeskog, dobro minuto za tem je zadel David Jones, končni izid 3:1 pa je postavil Pa Parenteau. "Koleno je v redu, z njim nisem imel nobenih težav. Praktično sem pozabil, da nosim opornico," je dejal Kopitar za klubsko spletno stran ob povratku po poškodbi. Kopitar je izpustil le uvodno tekmo sezone, koleno pa si je poškodoval še na tekmi švedske prve lige, kjer je igral med "lockoutom". Po porazu je slovenski reprezentant dejal: "Ni skrivnosti, nismo dobro igrali v tretji tretjini. Naredili smo nekaj napak in nekajkrat izgubili plošček, kar nas je stalo zmage. Solidno smo odigrali prvih 40 minut, potem pa, ne vem zakaj, nismo bili več pravi in napake te običajno drago stanejo." Trenerja Darryla Sutterja poraz ni preveč vznemiril: "Ne skrbi me. Ker to ne reši prav ničesar, ali ne?" O prvem napadu moštva, ki ga sestavljajo Kopitar, Justin Williams in Dustin Brown, je dejal: "Ta napad je imel zahtevno nalogo. To je bila Kopijeva prva tekma, druga dva napadalca pa sta odigrala drugo zaporedno težko tekmo."

Jan Muršak zaradi poškodbe ramena ni bil v postavi Detroita, ki je doma izgubil proti Dallasu z 1:2.

Izidi:
Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 3:1
Detroit Red Wings – Dallas Stars 1:2
Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 1:4
Washington Capitals – Winnipeg Jets 2:4
New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 3:0
Montreal Canadiens – Florida Panthers 4:1
Minnesota Wild – Nashville Predators 1:3
Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 3:2
Edmonton Oilers – San Jose Sharks 3:6

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Titanum
23. 01. 2013 12.34
Kaj jim te je letos, pa je ekipa enaka. Hm..
Chatefucio
23. 01. 2013 17.14
+1
Lockout spremeni ekipe, ker igralci pridejo nazaj iz vseh možnih koncov, padec forme pa je očiten. Dva poraza ne pomenita ničesar.