Hokej

Anaheim v derbiju ugnal kralje, Kopitar vknjižil podajo

Los Angeles, 06. 03. 2016 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v derbiju vodilnih ekip pacifiške skupine izgubili proti Anaheim Ducks z 2:3. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je k zmagi prispeval podajo, v 23 minutah je sprožil še štiri strele.

Kopitar je prispeval podajo.
Kopitar je prispeval podajo. FOTO: AP
Na tekmi so povedli gosti v 24. minuti po zadetku Ryana Keslerja, Milan Lucic je izenačil v 32. minuti, še v isti tretjini pa je novo vodstvo Anaheimu zagotovil David Perron. V zadnjem delu igre je najprej Jakob Silfverberg v 43. minuti zadel za povišanje Anaheimovega vodstva na 3:1. Toda kralji so odgovorili hitro, četrti zaporedni zadetek ob igri z igralcem več na tekmi je prispeval Drew Doughty, pri njegovem zadetku pa je podal tudi Kopitar, ki je pomembno vlogo odigral tudi z dobrim postavljanjem pred vratarjem racmanov, Dancem Frederikom Andersenom. Kljub večjemu številu strelov pa Los Angelesu ni uspelo izenačiti. Racmani so z 11. zaporedno zmago in drugo nad kalifornijskimi tekmeci v nekaj dneh zdaj spet pred rivali iz Los Angelesa. "Lepo je dosegati rekorde, a to ne sme biti naš cilj med sezono. Skušamo le zmagovati, res pa je, da očitno delamo dobro, če ob tem padajo še rekordi," je bil z razpletom zadovoljen Silfverberg. Ducks so pred šestimi tedni še zaostajali za 20 točk, od takrat pa so dosegli osemnajst zmag, Los Angeles pa le devet. Do konca imata vodilni ekipi pacifiške skupine še 18 tekem, čaka ju še en medsebojni obračun v Staples Centru.

Washington je po zaslugi Matta Niskanena dobil tekmo v Bostonu. Washington je zmagal na treh od zadnjih štirih dvobojev, tokrat pa je za dve točki potreboval podaljšek, v katerem se je, kot že nekajkrat doslej, izkazal Niskanen. Philipp Grubauer pa je ustavil 33 strelov tekmecev. Po dodatnem delu igre se je končal tudi dvoboj v Tampi. Alex Killorn je zadel 42 sekund pred koncem podaljška, strele pa so tako prišle do klubskega rekorda, devete zmage v nizu. Končni izid priti Carolini je bil 4:3, v rednem delu pa je za domače dvakrat v polno zadel Ondrej Palat. Prejšnji rekord osmih zmag je imela Tampa iz leta 2004, ko je osvojila Stanleyjev pokal.

Niskanen je odločil tekmo v Bostonu.
Niskanen je odločil tekmo v Bostonu. FOTO: AP

Brez podaljška je bila končana tekma v Philadelphii, kjer so bili domači neusmiljeni do Columbusa. Svoj gol so zaklenili, tekmecem pa nasuli pol ducata golov, pri čemer je izstopal branilec Radko Gudas, ki je dosegel po dva gola in dve podaji; prvič v karieri je na eni tekmi dosegel po več kot en gol in podajo. Visoko so zmagali tudi kojoti, Alex Tanguay je na svoji prvi tekmi za Arizono dosegel dva gola in podajo, s končnih 5:1 proti Floridi pa so pri Arizoni prekinili niz sedmih porazov.

 

Izidi:
Buffalo Sabres - Minnesota Wild 2:3 (kazenski streli)
Pittsburgh Penguins - Calgary Flames 2:4
Colorado Avalanache - Nashville Predators 2:5
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 2:3
(Anže Kopitar 1 podaja za Los Angeles)
Boston Bruins - Washington Capitals 1:2 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 2:3
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 4:3
Philadelhia Flyes - Columbus Blue Jackets 6:0
Winnipeg Jets
- Montreal Canadiens 4:2
Arizona Coyotes
- Florida Panthers 5:1
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 2:4

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gorgozaver
06. 03. 2016 09.42
+1
a kdo bere te nebloze!
rossonero.acm
06. 03. 2016 10.02
-2