Hokej

Anaheim le še dve točki zaostaja za kralji

New York, 25. 02. 2016 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL so bile na sporedu štiri tekme. Hokejisti Anaheim Ducks so z 1:0 premagali Buffalo Sabres in vpisali še šesto zaporedno zmago. Rački imajo v razvrstitvi pacifiške skupine le dve točki zaostanka za vodilnim moštvom skupine Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja.

Hokejisti Montreala so bili presenečenje začetka lige, a so s slabim nadaljevanjem resno ogrozili svoj nastop v končnici. Za zdaj pet točk zaostajajo za osmim mestom vzhodne konference, ki bi jim še zagotovilo nastop v izločilnih bojih, a puške v koruzo še niso vrgli. To dokazuje tudi zmaga v Washingtonu, kjer se je domača ekipa prepozno zbudila, po dveh tretjinah je namreč Montreal vodil že s 4:1. Dva gola je za zmagovalce dosegel Alex Galchenyuk, na drugi strani je najboljši strelec lige Aleks Ovečkin prispeval le podajo. Zaenkrat je na osmem mestu konference Pittsburgh, ki pa je tokrat z 1:5 izgubil v Bostonu, čeprav je precej več streljal na gol kot tekmeci (42:29). A v domačih vratih je blestel vratar Tuukka Rask, ki je obranil 41 strelov, kar je njegov dosežek sezone.

Frederik Andersen
Frederik Andersen FOTO: Reuters

Njegovo delo je z dvema goloma nadgradil Čeh David Pastrnak, ki je dosegel dva gola. Tekma se je odločila v zadnji tretjini, po dveh je Boston vodil le z 2:1. Tekmo v Denverju, kjer je domači Colorado s 4:3 ugnal San Jose, so odločili kazenski streli. Plaz, za katerega je svojo učinkovitost nadaljeval Jerome Iginla, dosegel je svoj 18. gol v sezoni in 607. v karieri, je bil že v rednem delu bližje zmagi, gostje so izenačili minuto in pol pred zvokom sirene, ko so vratarja zamenjali s šestim igralcem, strelec je bil Joel Ward. V podaljšku sta svoje delo odlično opravila vratarja, Calvin Pickard pri domačih in Martin Jones pri gostih, tako da so zmagovalca odločali kazenski streli, v katerih sta zmago domačim zagotovila Matt Duchene in Nathan MacKinnon.

Hokejisti Anaheim Ducks so z 1:0 premagali Buffalo Sabres in vpisali še šesto zaporedno zmago in 22. v zadnjih 26 tekmah. Rački imajo v razvrstitvi pacifiške skupine le dve točki zaostanka za vodilnim moštvom skupine Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, obe ekipi sta trdno na mestih, ki zagotavljajo končnico. Edini gol je dosegel Finec Sami Vatanen, danski vratar Frederik Andersen pa je prvič v sezoni ostal nepremagan.

Izidi:

Washington Capitals - Montreal Canadiens  3:4
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins       5:1
Colorado Avalanche - San Jose Sharks      4:3 (kazenski streli)
Anaheim Ducks - Buffalo Sabres            1:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.