Hokej

Kanalec odstopil, policija obveščena o navijaških grožnjah

Jesenice, 19. 01. 2012 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik hokejskega kluba Acroni Jesenice Slavko Kanalec se poslavlja z vseh funkcij, ki jih je imel v klubu, v odstopni izjavi pa je zapisal, da se umika tudi kot član predsedstva Hokejske zveze Slovenije.

Slavko Kanalec
Slavko Kanalec FOTO: Aljoša Kravanja
Alfa in omega jeseniškega hokejskega kluba Slavko Kanalec je upravnemu odboru kluba podal odstopno izjavo, hkrati pa se poslavlja tudi kot član predsedstva Hokejske zveze Slovenije. Športna javnost na Jesenicah mu že lep čas ni bila najbolj naklonjena, saj so mnogi prepričani, da bi lahko pred leti, ko je bil predsednik kluba Dimitrij Piciga, on pa član uprave, vsaj deloma preprečil podpisovanje mega pogodb za slovenske razmere. 

Do imenovanja novega predsednika železarjev bo skrbel za nemoteno delovanje kluba.

Po tekmi z Linzem ...

Na VIP-tribuno je prišla skupina 'navijačev' in pristopila k direktorju marketinga Pavu Ivankoviću, mu zagrozila, eden izmed pripadnikov navijaške skupine pa mu je celo zabrusil, da če se UO kluba ne poslovi, bo dobil 'metek v čelo'. Vodstvo s predsednikom Kanalcem na čelu naj bi bilo deležno groženj tudi preko forumov in družbenega omrežja Facebook, grob napad na vodilne pa je bil kaplja čez rob, zato je Kanalec sklical sestanek. 

Jeseniški hokejisti še naprej čakajo na priigrane evre, neuradno pa naj bi mesečne obveznosti vodstva do igralcev znašale približno 40 tisoč evrov.
Jeseniški hokejisti še naprej čakajo na priigrane evre, neuradno pa naj bi mesečne obveznosti vodstva do igralcev znašale približno 40 tisoč evrov. FOTO: Damjan Žibert

Policisti obveščeni o vsem

V torek, 17. 1. 2012, okoli 21. ure so bili policisti PP Jesenice prek telefona obveščeni, da navijači grozijo vodstvu HK Jesenice. Policisti so odšli na kraj, vendar kršitev niso ugotovili. Naslednjega dne, 18. 1. 2012, je Policijska postaja Jesenice prejela pisno ovadbo za sum storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti, v kateri vodstvo HK Jesenice prijavlja prejete grožnje. Policisti trenutno zbirajo potrebna obvestila in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno državno tožilstvo.

UO mora odstopiti

"O zadnjih spornih dogodkih z VIP-tribune ne vemo prav nič, saj nismo bili v trenutkih, ko se je to dogajalo, v dvorani. Dejstvo je, da se mora upravni odbor posloviti, to je jasno slehernemu podporniku našega kluba. Poudarjam, naša skupina ni kriva za incident, bili smo pred dvorano in zagledali številne varnostnike in policiste, kako hitijo v dvorano,“ je za 24ur.com povedal vodja navijaške skupine jeseniških hokejistov Elvis Imamovč. Ob tem dodajmo, da je o dogodkih z dvoboja proti Linzu govoril in pisal ravno Kanalec, ki pa ga še enkrat več v letošnji sezoni ni bilo na dvoboju.

Odstopna izjava Slavko Kanalca
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hollabackgrl
20. 01. 2012 20.28
+1
upam da se vse dobro konca...jesenice so mesto slovenskega hokeja pa recte karkol hocte...in ce klub propade ni vec hokej v nasi drzavi..prot kermu bo pa olimpija zgubljala:DVSI ZA SAMPIONE RDECE!
zajfa
20. 01. 2012 00.03
+0
Priimek pove vse..
geny42
19. 01. 2012 23.43
+0
Sam men res ni jasn ker teliček je pisal tale članek?!? Dons lahko očitno članke piše vsak ki ma 3 razrede OŠ, skor tko kt lahko pr privatnikih voz rešilca vsak k ma izpit za avto(se da tud kupt ;) ) Od kje vam ideja de je SK alfa in omega hokeja na Jesenicah??????? En navadn posren samooklican , predvsem pa nesposobn manager, k je bil tud predsenik največjega HK v SLO in bivši YU
red_heart
20. 01. 2012 09.02
+1
geny42...pol pa Ti pejt za predsednika al pa predlagej kšnga, ki bi bil sposoben manager in bi si upal prevzeti ta klub v teh rezmerah...
romankranj
20. 01. 2012 18.03
jaz vem za enga,bo ustimal do temeljev in na gor vse kot treba...ima firmo,je sposoben clovek,pa se zelooo se na hokej spozna,pa veliko vez ima... kar naj me kak kontaktira iz uprave,pa dam kontakt...
denobmw
19. 01. 2012 22.07
+4
včasih so SLOVENSKI jeseniški navijači navijal s srcem, danes pač ni več teh slovenskih navijačev... so navijači za na fuzbal igrišča!
Hellsrael
20. 01. 2012 16.09
-1
enx si pjt ogledat tekmo pa bos lah govoru a so za na fuzbal....pa ne bod naivn pa razum da mediji pou napihnejo ...
Jo Kralj
19. 01. 2012 20.36
+2
red_heart Ilcam V celoti sta oba zajela bistvo, težko bo še posebej, če ubiješ še tisto kravo, ki daje vsaj toliko mleka, da lahko preživiš, navijači naj opravljajo svoj del posla, nikakor pa se ne morejo mešati v poslovanje kluba. Ponovno pa se je potrdilo, da ni osebe na svetu, ki bi bila lahko dovolj dobra, da bi lahko vodila HK Acroni Jesenice, na koncu pa o tem odločijo navijači, ki so bili na parih tekmah ravno v času, ko je klub v največji krizi, ki pa nikakor ni posledica delovanja kluba v zadnjih nekaj sezonah. Z odstopom Kanalca nikakor ne bo bolje za klub, trenutno pa ne vidim osebe, ki bi lahko prevzela predsedovanje. Zelo bom vesel, če bo klub drugo sezono še igral v ligi EBEL. Ob vsem tem pa je potrebno upoštevati tudi to, da sam klub v okolju, kjer deluje (beri Gorenjska), tržno ne more biti zanimiv za večje sponzorje, saj je tržišče majhno in posledično nezanimivo, kar zadevo še dodatno oteži.
Never forget 11.7.95
19. 01. 2012 21.21
+1
Bravo.Pa to vam jest pisem ze zelo dolgo.Ko se vam rece da je to kmecki klub ste uzaljeni!? Dejstvo.Na Jesenice pridejo vecinoma gledalci iz raznih plansarskih dolin.Ker nimajo svojega kluba niti v sahu,se po opravljenih dnevnih opravilih lahko odpravijo le na hokej. Da pa stajerc,dolenec raje privosci(ce jo)zmago Jesenicam,pa je odgovor,ker jim je Olimpija najvecji konkurent v tistem sportu ki ga ta kraj ima.(rokomet,nogomet,kosarka,tenis...) Hk Jesenice so potopli pred 3-4 letam.Ve se kdo in kako,samo se ne za koliko.
s1978
19. 01. 2012 18.30
+5
on je naredil napako, ko se je obrnil proti navijačem, namesto da bi stopil pred javnost in rekkel da je stanje v klubu zelo slabo in bi ga večina razumela in podpirala. on pa je ves čas trdil da je vse ok in obljubljal razno razne stvari (plače, igralci ......), ki pa jih ni uresničil. tko da se zihr bla mutna posla tud v tej upravi. pa verjetno rusi nočejo več sponzorirat hokeja, kot so rekli ko so prevzeli acroni.
Never forget 11.7.95
19. 01. 2012 20.44
-1
Zadnji stavek je odgovor na vse! To se je pricakovalo,na veliko govorilo.... Hokej na Jesenicah nebo umru.Je pa pred klinicno smrtjo.Kar se bo naredilo v zadnjem mesecu,bo tako ostalo nasledne 3-4 sezone.
romankranj
19. 01. 2012 16.27
+3
mislim da se kanalec samo maze ven in isce izgovor za odstop,vsem je jasn k uradno starn hk jesenice beremo,da je ze en cas govoril o presenecenju v zakljucku rednega dela,no,pa smo docakal presenecenje... iz njegovih izjav pa je blo vidt da se mu mal fucka za ta klub in po njegovih besedah bednih Jesenicah...cas je ze bil da gre,sezone za letos je konec,upam da kaksen tak pride na vrh kot ga imajo v Medvescaku...da se biznis vrti na hokeju,ne pa 700 gledalcev fikrta gleda... VSI ZA SAMPIONE RDECE !!!
Never forget 11.7.95
19. 01. 2012 20.41
+1
Pa si zasledil koliko Medvescak ulaga v prepoznavo.!?Namerrno vlagajo vec kot bi lahko in upajo da se jim bo to obrestovalo v naslednih letih. 1-Zagreb je milijonsko mesto,Jesenice to niso. 2-Z neuspehom medvescaka bi se u Zagrebu govorilo 2 sezoni,na Jesenicah pa bi bila zgodovinska,tradicionalna katastrofa in nebi bila nikdar pozabljena.Na Jesenicah je hokej in nic vec.Dalec naokoli nic vec!!! 3-Vsaj probaj biti malo realen,ce se hoces pogovarjat resno.Ce se zezas,pa te sprejemam kot zezatorja. 4-Bos pac moral zaceti spremlat sveto Olimpijo,samo pazi da te ne potegne noter.Ker ima v sebi nekaj mocnejsega od bilo kaksnega pozivila.
romankranj
20. 01. 2012 18.07
kot prvo: - jesenice res niso miljonsko mesto,imajo pa okol 500000 navijacev sirom slovenije -rabimo sposobnega menedzerja ki bo poiskal sponzorje,naredu red v klubu,odpisal dobickarje,tud vem za enega... - realen sem total,glede jesenic nikol zezator,ok! -olimpiji privoscim 1. mesto,da tile jodlarji vidijo da ce se grejo ligo naj se vodijo kot ligo in ne dp.
Never forget 11.7.95
20. 01. 2012 22.02
Poglej Roman.Ti ves kaj pomeni imeti 500,000 NAVIJACEV,ali pa imeti 500,000 simpatizerjev!!To je kot prvo.Kot drugo prtiravas z stevilkami.Imeti navijaca,pomeni da caka v vrsti za sezonsko karto.Se pravi da Jesenicani nimajo niti 2,000 navijacev.Ostali so simpatizerji,ljubitelji hokeja,ljubitelji spektaklov....V Sloveniji ni kluba(vse vrste sporta),ki bi z sezonskimi kartami zapolnil svojo kapaciteto.Beri Nemcija in Borusija Dortmund in ti bo mogoce jasno.Kar se tice Medvescaka.Tam je to projekt vecjega mesta in celo drzave!!!Ce si realen in ce ze si "pravi navijac Jesenic",potem ves kateri dve osebi sta se ze ponujali za prevzem HK Jesenice?
romankranj
20. 01. 2012 23.04
mo,ce bi bilo vse skupaj bolj poslihtano,bi z lahkoto vsako tekmo gledalo 4000 navijacev ali vec,to je stvar kluba,ponudit je treba obledne zadeve,zabavo,prodajo artiklov ipd,ne pa tko kot je bilo dosedaj...borusija dortmund,ja,si nasel mesto kot cela slovenija skupaj,res primerjava,vsaj Kassel reci,pa bo,pa tam poglej prilive,in kako se prodaja in trži ime kluba...niso vse sezonske karte,dober sov in dobre igre prinesejo gledalce na vsako tekmo,ne pa da se v 1 letu ni dobil dovoljenj za tribuno...ni kej,upam da se pretrese od temeljev gor vse in da prime v roke clovek z vizijo,sposoben,iznajdliv... ZA ACRONI JESENICE S SRCEM-VSI ZA SAMPIONE RDECE
Never forget 11.7.95
21. 01. 2012 00.31
-1
Tebi se kar ni jasno!?Hmm.Naj ti na kratko povem. Moral se bo zabiti se kaksen zebelj v to krsto,preden se dokoncno polozi pod zemlo.To doloceni hocejo,nekateri pa morajo naredit.Resi jih lahko res samo ta "zadnji",ki se jim je ponujal.In ce bo on dobil to barko,bo velik uspeh(nasplosno klubsko).Ta resitelj je nekdo iz HZS!!! Tem Jesenicam,pa ne zabija zebelj nihce iz Ljubljane!!! Kar se je dogajalo na Jesenicah,se je in se se kar kaze proti Ljubljani in Olimpiji.BEDNIKI,zato pa vas tudi klicemo OVCE. Ker imate credni nagon. OLIMPIJA 4 EVER,Jesenice never
ss79
19. 01. 2012 15.18
+11
Letošnja sezona Jesenic sploh ni vstran vržena, rezultatsko že. Poglavitno je, da so priložnost dobili mladi fantje, ki se bodo zaradi tega lažje razvili in prej prišli do določene kvalitete. Treba bi bilo gradit na domačih fantih, čeprav bi šle dve ali tri sezone malce slabje, treba se je zavedat, da tujec pride zaradi denarja, domač fant pa je pri stvari tudi s srcem. Tujcev ne bi smelo bit več kot 4, vsi ostali DOMAČI. Tko pa je kot je, mal denarja mal muske, beri tujci pakirajo........
red_heart
19. 01. 2012 17.34
+2
Se strinjam s tabo ss79...tisti tujci, ki pridejo pa naj bodo kvalitetni...sam kle je pa spet dnar vprašane.
prvoborec
19. 01. 2012 19.48
+3
Ta dobre igralce vam bodo itaq drugi klubi pokupli in to za par stotakov. Zal vse se vri okoli denarja...s srcno igro in pohvalami ne moras kupiti kruha.
JanZ
19. 01. 2012 14.27
-1
a na 24ur se pa moških imen na sklanja?? (link na pdf)
red_heart
19. 01. 2012 12.44
+11
Menim, da je g. Kanalec dobro oz. po svojih najboljših močeh vodil klub in ga je vodil s srcem...bodimo realni, časi so težki, sponzorje je težko dobiti v teh časih...edino, kar me je motilo je to, da je lagal javnosti glede izplačil, bolje bi bilo, če bi po pravici povedov, da bodo plače zamujale zaradi teh in onih razlogov in to je to. Zakaj so tujci odhajali?...predvsem zato, ker so tujci iz prejšnjih sezon delali slabo reklamo za HK Jesenice, glede plačil, iz časa, ko g. Kanalec ni bil predsednik kluba in to je dejstvo...logično, da tujci niso zaupali g. Kanalcu in so samo čakali na najmanjši kiks ter takoj odšli iz kluba, ker so se bali, da ne bodo plačani...to so res težki časi, tudi za naslednika g. Kanalca. Bravo navijači, svaka vam čast, kdo od vas bo šu za predsednika kluba, da bo poštimov tale klub, k ste tko sposobni??? Držite se tistga kar znate, torej navijanja...ne pa, da serjete po vsakem, ki pride vodit klub...dejstvo je, da je potreben čas, da kdorkoli klub postavi na noge, sploh v teh težkih časih!
s1978
19. 01. 2012 18.24
+0
ne to govort......................................................
retropil
19. 01. 2012 12.17
+6
upam na boljše čase..
Ilcam
19. 01. 2012 11.30
+12
Kanalec je direktor Acronija, ki daje ogromne vsote za hokej na Jesenicah. Saj ni blesav, da bo sedaj, ko je šel iz kluba, še vedno od Rusov, ki so lastniki Acronija, moledoval denar za hokej. Župan Mencinger, tisit, ki kot poslanec državnega zbora v vseh letih, kar je bil v Ljubljani, niti enkrat ni šel za govorniški oder, ni sposoben voziti hokeja na Jesenicah. Tole je začetek propada v slogu Inssbrucka ali Frankfurta v ligi DEL. No noney - no honey
dajns
19. 01. 2012 11.04
+4
upam da v dobro klupa da ne bo kot v ajdovščini ko curk ,bakaršič ,in černigoj niso hoteli izpustiti kluba dokler se je dalo molzt,potem pa je krava krepala
Saso Holc
19. 01. 2012 10.40
+2
koncno se bodo umaknili...a je ze cas. upajmo podporniki jesenic da ni prepozno za HK jesenice!
modelx
19. 01. 2012 15.27
-2
a maš ti denar, da boš zakrpal luknje v vreči in jo potem napolnil? Nimaš, potem ne ser*
MINI YSC
19. 01. 2012 22.22
Teve33
19. 01. 2012 09.59
-7
povsem nedopustno vedenje navijačev.
bustard80
19. 01. 2012 10.06
+11
Teve33
19. 01. 2012 11.08
+2
antiovca
19. 01. 2012 09.58
+26
Tale Kanalec me spominja na kapitana nedavno nasedle potniške ladje v Italiji...kapitan je zakuhal brozgo in prvi pobegnil. Isto-isto
modelx
19. 01. 2012 15.27
+2
s1978
19. 01. 2012 18.25
-1