Hokej

21-letni novinec Kempe priznal: Veliko sem se naučil od Kopitarja. Skušal mu bom slediti

Los Angeles, 06. 11. 2017 09.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švedski hokejist Adrian Kempe že prvo leto v ligi NHL v dresu Los Angeles Kings opozarja nase. Napadalec kraljev je za uradno spletno stran lige NHL priznal, da se je veliko naučil od slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja.

Kempe se je pri zaščiti ploščka veliko naučil od Kopitarja.
Kempe se je pri zaščiti ploščka veliko naučil od Kopitarja. FOTO: AP

"Če želiš igrati v osrčju napada, moraš biti dober v tem, da znaš zaščititi plošček. In veliko tega sem se naučil od Anžeta Kopitarja," je povedal švedski napadalec Kempe, ki lahko igra tudi na položaju levega krila. "Anže naredi veliko izjemnih potez v napadalni tretjini. Skušal mu bom slediti tako, da bom močen v igri s ploščkom in tega dobro zaščitil z željo po dobri potezi," je še povedal osrednji napadalec Los Angeles Kings, ki je odlično nadomestil poškodovanega veterana Jeffa Carterja. Kempe je statistično gledano trenutno sedmi najboljši novinec z desetimi točkami (šest golov, štiri podaje) na 14 odigranih tekmah lige NHL. Kraljem se je sicer Šved pridružil že v zaključku pretekle sezone (debitiral je februarja), a bo to zanj prva sezona lige NHL, ki jo je začel. 

"Način, na katerega igra Kempe trenutno, je najboljši možen scenarij, ki bi ga lahko predvidevali, ko smo ga izbrali na naboru," je povedal direktor skavtinga kraljev Mark Yannetti. "S hitrim gibanjem ustvarja vakuum, kar povzroča fantom precej preglavic, saj ali pokrivajo prostor ali pa zaostanejo za njim. Zlahka se otrese branilcev in neovirano prenaša plošček iz tretjino v tretjino," je 21-letnemu Švedu še polaskal Yannetti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.