Golf

Woods: Zafrustriran sem!

Gullane, 23. 07. 2013 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški golfski as Tiger Woods je razočaran zapustil odprto prvenstvo Velike Britanije. 6. mesto namreč zanj predstavlja veliko razočaranje.

Ameriški golfski as Tiger Woods bo skušal kar najhitreje pozabiti na odprto prvenstvo Velike Britanije. Po treh dneh je bil sicer tik pod vrhom, zadnji dan turnirja pa je bil zanj prava mala katastrofa. Po odigranih 18 luknjah se je moral zadovoljiti s 6. mestom, kar zanesljivo ni bilo tisto, kar bi ga osrečilo. "Malce bolje se počutim le zaradi tega, ker je zmagal Phil, ki je zadnji dan zablestel v vsem svojem sijaju," je po turnirju priznal Američan, ki je dogodek sklenil z izkupičkom +2.

"V kolikor bi jaz zadnji dan uspel igrati –1, verjamem, da bi bila zgodba povsem drugačna. Zanesljivo bi bili lahko vsi malo bolj srečni, kot trenutno smo," je nadaljeval Woods, ki je na The Opnu igral prvič po uspešno zaključeni rehabilitaciji, ki je bila potrebna zaradi poškodbe komolca. Kot se je kasneje izkazalo, bi moral 14-kratni zmagovalec majorjev, da bi ujel Mickelsna, odigrati 69, pri vsem skupaj pa je zanimivo dejstvo, da prav nikomur izmed zadnjih 11 igralcev turnirja, ni uspelo odigrati pod 70.

Tiger Woods
Tiger Woods FOTO: Reuters

37-letnik ga je lomil že od samega začetka, bugiji so ga povsem potolkli, zgrešil je kar nekaj patov za brdi, zato je na zahtevnem igrišču hitro ostal brez pravih možnosti za zmago. "Bil sem pošteno zafrustriran. Igral sem dobro, a na zelenicah ni šlo. Nikakor mi ni uspelo prepoznati hitrosti zelenic. Prvi dan so bile relativno počasne, kar je popolnoma v nasprotju z drugimi turnirji. Praviloma so iz dneva v dan hitrejše, tu pa je bilo ravno obratno. Ravno zaradi tega so bili nekateri moji pati prekratki."

Povsod želi biti na vrhu
Čeprav se zdi, da si Woods iz leta v leto najbolj želi zmago na odprtem prvenstvu Velike Britanije, je po končanem turnirju priznal, da ni čisto tako. "Želim si zmagati na vsakem majorju. Menim, da sem igral dobro, da sem bil celoten konec tedna na dobri poti. Nanizal sem ogromno natančnih udarcev, nadziral let žogice. Želel sem si le nekoliko hitrejše zelenice in slika ob zaključku bi bila verjetno povsem drugačna," je zaključil ameriški golfski as.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3