Golf

VIDEO: Woods pri številki 78

Ponta Vedra Beach, 13. 05. 2013 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški golfski as Tiger Woods se veseli še četrte turnirske zmage v letošnji sezoni. Tokrat je z rezultatom -13 zmagal na turnirju The Players Championship. Od dosežka Sama Sneada ga ločijo še štiri zmage.

Ameriški golfski as Tiger Woods še naprej blesti. Potem ko si je po igranju na Mastersu (uvodnem majorju letošnje sezone, ki se je odvijal na igrišču Augusta National) vzel nekaj časa za vadbo in predvsem počitek, je v vsem svojem sijaju zablestel na igrišču TPC Sawgrass, kjer se je odvijal The Players.

Tiger Woods je dosegel zmago številka 78 na touru PGA .
Tiger Woods je dosegel zmago številka 78 na touru PGA . FOTO: Reuters
Prvi in drugi dan je igral zelo dobrih 67, po zanesljivem prečkanju reza pa so začeli grešiti njegovi največji konkurenti za zmago in 14-kratni zmagovalec majorjev je moral le zbrano končati delo. Tretji dan turnirja ni bil najbolj zadovoljen z izkupičkom -1, odločilni dan turnirja pa je odigral 70, kar je bilo dovolj za še četrto zmago na touru PGA v letošnjem tekmovalnem letu. "Zmagati na tako zahtevnem igrišču, morda celo enem najzahtevnejših, je nekaj posebnega," je ob prejetju pokala, namenjenega zmagovalcu, dejal Woods in nadaljeval: "Iz nekih razlogov sem danes žogico udarjal zelo dobro. Izjema je bil začetni udarec številka 14. Sicer lahko rečem, da sem s predstavo zadovoljen."

Drugo mesto so si z izidom -11 razdelili David Lingmerth, Kevin Streelman in Jeff Maggert, Woods pa se je z novo turnirsko zmago še približal Samu Sneadu. Trenutno jih ima 78, kar pomeni, da mu do izenačenja rekorda igralca z največ zmagami na touru manjkajo le še štiri.

Z železi je igral zelo dobro ...
Z železi je igral zelo dobro ... FOTO: Reuters

Tudi bunkerji mu niso povzročali težav.
Tudi bunkerji mu niso povzročali težav. FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3