Golf

VIDEO: US Open: Po nedokončani rundi na vrhu Donald

Ardmore, 14. 06. 2013 07.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Golfska elita, zbrana na Odprtem prvenstvu ZDA, je delno odigrala prvi tekmovalni dan. V zahtevnih razmerah se je najbolje odrezal Luke Donald, ki po trinajstih odigranih luknjah igra –4. Tiger Woods po desetih lulnjah igra +2.

Na igrišču Merion se je začel težko pričakovani drugi major letošnje sezone Odprto prvenstvo ZDA. Vreme igralcem sicer ni bilo najbolj naklonjeno, saj se je vseskozi spreminjalo, a najboljših to ni oviralo pri doseganju vrhunskih rezultatov. Še najbolje se je na uvodni dan odrezal Luke Donald, ki je odigral –4 in se nekoliko presenetljivo po prvem dnevu zavihtel na sam vrh, pri čemer je treba poudariti, da je odigral vsega 13 lukenj in naredil štiri brdije.

Phil Mickelson
Phil Mickelson FOTO: Reuters

Z udarcem pod parom je uspel dokončati delo na prvi, tretji, enajsti, dvanajsti in trinajsti luknji, na peti pa je naredil edini bugi za zdaj. Med tistimi, ki so prvi dan uspeli dokončati delo, se je najvišje zavihtel Phil Mickelson (–3), ki je imel sicer tik pred turnirjem še ogromno družinskih obveznosti – hči je namreč na začetku tedna diplomirala, tako, da je postavil golf za dan na stranski tir –, a se to v zahtevnih razmerah za igro ni posebej poznalo. "Upam, da sem sposoben osvojiti US Open. To bi bilo nekaj izjemnega," je bil po prvem tekmovalnem dnevu kratek Mickelson.

Tiger Woods, Rory McIlroy in Adam Scott
Tiger Woods, Rory McIlroy in Adam Scott FOTO: Reuters

Zmagovalec mastersa Adam Scott pa je v flajtu s Tigerjem Woodsom in Roryjem McIlroyjem začel silovito. Po enajstih odigranih luknjah si namreč z –3 deli drugo mesto. Že na samem začetku dogodka pa se je v hudih težavah znäšel vodilni na svetovni lestvici Tiger Woods. Poškodoval naj bi si namreč zapestje, bolečine pa so bile tako hude, da tudi pati, ki bi jih sicer zadel z zaprtimi očmi, niso končali v luknji. "Tudi jutri me čaka zahtevno delo. Treba je odigrati še nekaj lukenj. Upam, da mi bo šlo bolje od rok kot danes," je dodal 14-kratni zmagovalec majorjev, katerega izkupiček po desetih odigranih luknjah znaša +2. McIlroy jih je odigral enajst in zaenkrat igra 0.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1