Golf

PRO-ji skušali golf še bolj približati Slovencem

Ljubljana, 18. 05. 2013 20.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Profesionalno združenje za golf Slovenije (PGAS) je ob podpori European Toura in R&A pripravilo tridnevni dogodek, s katerim skušajo starodavno igro še bolj približati vsem tistim, ki se še niso odločili za udarjanje žogice.

Golfska igrišča so se v zadnjih letih dodobra napolnila, kar je ne nazadnje tudi posledica številnih pospeševalnih akcij, ko gre za pridobivanje dovoljenja za igranje. Za mnoge – ne le v Sloveniji, ampak tudi zunaj naših meja – je postala igra dostopnejša. In glede na to, da se je pred približno mesecem dni tudi v deželi na sončni strani Alp začela pomlad, ki se že preveša v poletje, se iskanje novih potencialnih igralcev nadaljuje.

Bogdan Palovšnik
Bogdan Palovšnik FOTO: Mirko Kunšič

Tako so v enem izmed ljubljanskih nakupovalnih središč te dni slovenski profesionalni igralci skušali ljudem približati starodavno igro. "V petek jih je za palico prijelo blizu 100 obiskovalcev, v soboto so bile številke zelo podobne, podoben 'izplen' pa pričakujemo tudi v nedeljo," pravi predsednik PGA Slovenija Bogdan Palovšnik, ki verjame, da bo v prihodnje končno izkoreninjen mit o tem, da je golf pregrešno drag šport.

V treh dneh so imeli obiskovalci na razpolago tri napihljive balone, kjer so vsi obiskovalci centra lahko preizkusili svoje veščine golfskih udarcev pod vodstvom članov PGA Slovenija. V petek so bili obiskovalcem na voljo Janez Grilc, Bernard Munič in Palovšnik, v soboto Damjan Murgelj, Maja Virant in Daniel Fadini, v nedeljo pa bodo potencialnim golfistom na voljo Matjaž Car, Dan Vikas in Anže Sonnenwald. Ob tem dodajmo, da gre za projekt, ki ga podpirata European Tour in R&A.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3